Bierglazen online kopen: perfect drinkgenot in het juiste glas

Voor het perfecte drinkgenot heb je, naast een tap en een biervat, natuurlijk ook de juiste glazen voor het bier nodig. Bierglazen zijn verkrijgbaar in tal van verschillende vormen en maten. Afhankelijk van het soort bier en individuele voorkeuren is een ander soort bierglas een goede keuze.

Als u online bierglazen wilt kopen, bent u in onze winkel aan het juiste adres. Wij bieden een ruime keuze aan glazen van hoge kwaliteit, zodat u zeker vindt wat u zoekt.

Bierglas kopen: de belangrijkste zaken op een rijtje

 • Bierglazen zijn er in veel verschillende vormen en maten
 • Afhankelijk van het soort bier kan een ander bierglas de juiste keuze zijn.
 • Wie niet voor elk biertje een speciaal bierglas wil kopen, kan ook terugvallen op standaardglazen zoals de Willi beker.
 • Bierglazen zijn onder andere verkrijgbaar met een inhoud van 0,3 l of 0,5 l, maar er zijn ook diverse andere maten.
 • De aanschaf van bierglazen is niet alleen belangrijk voor restaurateurs, maar ook particuliere bierliefhebbers kunnen zo optimaal genieten van bier.
 • In onze winkel vindt u een ruime keuze aan bierglazen van hoge kwaliteit, die u goedkoop online kunt kopen.

Bierglazen hebben een aanzienlijke invloed op het genot van bier

Als bierliefhebber bent u zich er natuurlijk van bewust dat het bierglas een beslissende invloed heeft op het drinkgenot. Voor kenners is het dan ook uit den boze om bijvoorbeeld een witbier uit een Kölsch-glas te drinken of misschien zelfs om het bier in een eenvoudige papieren beker te serveren

In plaats daarvan zult u er zeker altijd voor zorgen dat u het juiste bierglas gebruikt voor het soort bier.

Als u dus een nieuwe bril nodig heeft, bekijk dan meteen ons uitgebreide assortiment. Wij zijn er zeer zeker van dat u ook de juiste bierglazen zult vinden voor uw privé feestkelder of uw café.

Bierglazen voor de horeca

Bierglazen zijn een absoluut hoofdbestanddeel in de meeste horecagelegenheden. Het is immers van cruciaal belang om op elk moment voldoende glazen beschikbaar te hebben, passend bij het drankenaanbod, om de gasten professioneel en zonder lange wachttijden te kunnen bedienen.

Horecaondernemers vinden in ons assortiment zeker wat ze zoeken en kunnen, naast een ruime keuze, ook rekenen op een snelle en betrouwbare levering van hun online gekochte bierglazen. Bestel vandaag nog de bierglazen van uw keuze en bied uw gasten het perfecte drinkgenot in glazen die passen bij het geserveerde bier.

Bierglazen voor veeleisende particuliere bierliefhebbers

Bierglazen zijn natuurlijk niet uitsluitend voorbehouden aan de horeca, maar mogen ook niet ontbreken in een goed ingerichte privé-feestzaal. Voor privégebruik hebt u natuurlijk een kleiner aantal stuks nodig en waarschijnlijk ook minder verschillende bierglazen.

De juiste glazen zijn echter essentieel voor vlekkeloos biergenot onder uw vrienden. Koop daarom gerust de bierglazen voor uw favoriete biersoort in onze winkel en laat uw bestelling snel en betrouwbaar bij u thuis bezorgen.

Bier heeft een lange traditie in Duitsland

Duitsland wordt algemeen beschouwd als het land van de bierdrinkers. Niet voor niets zijn er hier ontelbare verschillende biersoorten, waarvan sommige soms alleen regionaal bekend zijn. Bovendien is in het Duitse reinheidsgebod precies bepaald welke ingrediënten bij het brouwen van bier mogen worden gebruikt. Naast water zijn dat hop, mout en gist.

Hoewel Tsjechië en Oostenrijk qua bierconsumptie per hoofd van de bevolking superieur zijn aan ons, lijdt het geen twijfel dat bier in Duitsland een belangrijke rol speelt.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat er ook speciale bierglazen zijn voor allerlei verschillende bieren. Als u wilt genieten van uw favoriete soort, is het in ieder geval de moeite waard om de daarvoor bestemde bierglazen te gebruiken voor een perfecte smaak.

Welk glas voor welk bier?

Bierglazen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen voor verschillende soorten bier. Er zijn bijvoorbeeld speciale glazen voor tarwebier, pilsener, Kölsch of Altbier. De vorm en grootte van de bierglazen werden oorspronkelijk meestal gekozen om rekening te houden met de kenmerken van de respectieve biersoort en om de smaak ervan zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen.

Naast speciale glazen voor specifieke bieren zijn er echter ook standaardglazen die worden gebruikt om te serveren en die vooral in de horeca een groot gemak kunnen zijn.

Witte bierglazen

Witbier, of tarwebier, wordt vooral in Beieren gebrouwen en heeft daar een eeuwenoude traditie. De typische witbierglazen hebben een slanke, hoge vorm. Dit helpt ervoor te zorgen dat het koolzuur zo lang mogelijk voor een optimale bruis zorgt. Er is zelfs een privé-museum in Neurenberg waar meer dan 5000 verschillende witbierglazen worden tentoongesteld

Bierglazen voor Pilsner

Pilsner dankt zijn naam aan de stad Pilsen in de Tsjechische Republiek. In Duitsland is pilsener bier tegenwoordig het grootste deel van het geproduceerde en verkochte bier. Pilsbier bevat een relatief grote hoeveelheid hop, die in belangrijke mate bijdraagt tot het aroma. Het wordt meestal geserveerd in zogenaamde Pilstulpen. Dit zijn vrij smalle bierglazen die naar de bodem toe samenvallen.

Deze speciale vorm zorgt ervoor dat het bierschuim zo lang mogelijk behouden blijft. Naast pilstulpen worden echter soms ook dikkere en kleinere bierglazen gebruikt voor het serveren van pils.

Bierglazen voor Kölsch

Kölsch is een biersoort die alleen in de omgeving van Keulen mag worden gebrouwen. De voorschriften die in dit verband in acht moeten worden genomen, zijn neergelegd in het Verdrag van Kölsch. Kölsch wordt over het algemeen geserveerd in zogenaamde Kölschstangen, of Kölner Stangen.

Deze smalle bierglazen hebben normaal een inhoud van 0,2 liter. Grotere varianten worden alleen in uitzonderlijke gevallen gebruikt. Niet in de laatste plaats omdat Kölsch betrekkelijk weinig CO2 bevat en het bier in een groot glas dus al snel een muffe smaak zou krijgen.

Bierglazen voor Alt bier

Alt, of Altbier, is een donkere biersoort die vooral bekend is in Westfalen en in de streek van de Nederrijn. Altbier wordt gewoonlijk geserveerd in bierglazen met een cilindrische vorm. Altbierglazen hebben in de regel een inhoud van 0,2 of 0,25 liter.

Maßkrüge: Bierglazen voor de grote dorst

Maßkrüge hebben een inhoud van één liter. De dikwandige bierglazen zijn vooral bekend in verband met het Oktoberfest in München. De grote en zware bierpullen zijn onder meer zeer geschikt om er Duits pilsbier en speciale Oktoberfestbieren van Paulaner en andere brouwerijen in te drinken.

Bierpullen: de klassieker onder de bierglazen

Bierpullen worden ook wel Seidel genoemd. Zij hebben een handvat en zijn niet alleen verkrijgbaar als Maßkrüge met een inhoud van één liter, maar ook in kleinere maten, zoals 0,3 of zelfs 0,5 liter. Bovendien zijn ze zowel in een brede als in een smallere versie verkrijgbaar. In tegenstelling tot vroeger is het overgrote deel van de bierpullen nu van glas, en de metalen deksels die er lange tijd op zaten, spelen tegenwoordig nauwelijks nog een rol.

Bierglazen voor Engelse bieren

Engelse bierstijlen zoals stout of ale worden klassiek geserveerd in wat bekend staat als een pint. De pint is een glas voor bier dat naar boven toe breder wordt om ruimte te bieden voor de schuimkraag van het bier. Een pint heeft gewoonlijk een inhoud van ongeveer 0,56 liter in het VK en Ierland.

Craft bierglazen

Craftbieren zijn ook in Europa al lang een populair alternatief voor klassieke bierstijlen geworden. Ze worden meestal geserveerd in speciale ambachtelijke bierglazen. Met hun vorm, die vaak aan een wijnglas doet denken, moeten deze ervoor zorgen dat de bierspecialiteiten hun specifieke aroma's optimaal kunnen ontwikkelen.

Willibecher: standaard bierglazen voor flexibel gebruik

Gezien de ontelbare verschillende biersoorten en bijbehorende bierglazen is het in de regel economisch nauwelijks zinvol om alle voor bier beschikbare glazen aan te schaffen. Daarom vertrouwen vooral restauranthouders vaak op standaardglazen voor het serveren van bier, zoals de Willi-beker, die in Duitsland al sinds 1954 bestaat, en waarmee ten minste een deel van het bier aan de gasten wordt geserveerd.

Hoe groot zijn bierglazen?

Bierglazen verschillen niet alleen door hun vorm. Bovendien verschilt ook hun grootte. Het zogenaamde Stößchen, bijvoorbeeld, heeft een inhoud van slechts 0,1 liter, terwijl een normale Kölschbar 0,2 liter bevat en een Maßkrug zelfs een inhoud van één liter heeft.

De Willi-beker, gebruikt als standaardglas voor het serveren van bier, wordt in verschillende maten geproduceerd. Hij is naar keuze verkrijgbaar met een volume van 0,2, 0,25 en 0,3, 0,4 of zelfs 0,5 liter.

Bierglas met gravure voor de zeer persoonlijke touch

Wie normale glazen voor bier te saai vindt, kan als alternatief kiezen voor bierglazen met gravure. Deze bieden de mogelijkheid de vaten voor het biergenot individueel vorm te geven en zorgen zo voor een bijzonder hoge herkenningswaarde.

Bierglazen met gravure zijn ook zeer geschikt als cadeau waarmee u bijvoorbeeld een voor u belangrijk persoon op een bijzondere manier kunt verwennen voor een verjaardag of een andere gelegenheid.

Bij ons vindt u het juiste bierglas

In onze online winkel vindt u een selectie van bierglazen voor verschillende soorten bier. Ons assortiment moet u daarom met grote zekerheid ook de geschikte producten bieden.

Onze serie bierglazen omvat de volgende producten:

 • Witte bierglazen
 • Biertulpjes
 • Klassieke bierpullen
 • Bierglazen 0,3 l
 • Bierglazen 0,5 l

Bierglazen van hoge kwaliteit online kopen

Koop de bierglazen van uw keuze het beste rechtstreeks in onze winkel en laat uw aankoop handig en betrouwbaar leveren op het door u gewenste adres. U kunt uw bierglazen bij ons kopen zowel in kleine hoeveelheden voor privé gebruik als in grotere hoeveelheden voor de horeca

Onafhankelijk hiervan profiteert u van een hoge productkwaliteit en gunstige prijzen, alsmede van een hoffelijke klantenservice, die u zeker ook volledig tevreden zal stellen.