Tapkraan

Tapkraan

Als u zoekt naar professionele tapkranen en accessoires om dranken te serveren, dan bent u bij ik-tap.nl aan het juiste adres. Wij bieden een breed assortiment aan taptechnieken, van kranen tot tapsystemen tot tapzuilen en tapaccessoires. Of u nu thuis een bar heeft, een kroeg of een feestje wilt organiseren, of als u een bar, pub, horeca- of discotheek eigenaar bent, bij ons vindt u het juiste product. Het koelen en serveren van uw drankjes wordt een eitje met onze producten.

Biertap kopen

Onze biertappen zijn perfect voor thuisbars, feestjes en evenementen. Wij bieden diverse biertapmodellen zoals tafeltaps, thuistaps en meer professionele biertaps voor horecaondernemers. Onze taps zijn makkelijk te bedienen en garanderen dat u het perfecte biertje kunt tappen. Koop uw eigen biertap en geniet van perfect getapte biertjes in huis.

Biertapreiniging en schoonmaakmiddelen

Een schone tap is essentieel om een perfect biertje te tappen. Wij bieden biertapreinigingsmiddelen en Schoonmaakmiddelen voor uw tapkraan en tapsysteem. Deze producten zorgen ervoor dat uw tapapparatuur altijd goed schoon blijft, wat resulteert in de best mogelijke bierbeleving. Bekijk ons assortiment en zorg ervoor dat uw tap altijd schoon en hygiënisch is.

Tapkraan accessoires

Wij bieden diverse tapkraan accessoires om het tappen van bier nog makkelijker te maken. Onze accessoires zorgen ervoor dat u altijd het perfecte biertje kunt tappen. Bijvoorbeeld door het gebruik van tapkraanafdekkingen, druppelopvangbakken en afschuimers. Een professionele biertap, tapsysteem of tapzuil kan niet zonder de juiste accessoires. Bekijk ons assortiment en ontdek welke accessoires uw tapkraan nodig heeft voor een perfect biertje.

  • Biertap
  • Biertapreiniging
  • Schoonmaakmiddelen
  • Tapkraan
  • Start dus snel met tappen van het perfecte biertje dankzij ik-tap.nl. Bestel uw tapkraan en geniet van heerlijke, koude biertjes in uw eigen bar of kroeg. Vergeet niet om onze biertapreinigingsmiddelen en tapkraan accessoires te bekijken, voor een nog betere bierbeleving. Bij vragen helpen onze specialisten u altijd graag verder.

Hoogwaardige tapkranen en bijpassende accessoires

Natuurlijk mag er op geen enkele biertap een tapkraan ontbreken. In onze online shop vindt u een grote selectie van verschillende hoogwaardige tapkranen. Naast eenvoudige zuigerkranen bevat ons assortiment ook compensatorkranen en geschikte accessoires die u nodig heeft voor het aansluiten van de kraan op uw tapsysteem.

Wij voeren alleen hoogwaardige producten van bekende fabrikanten, zodat u kunt vertrouwen op een eersteklas kwaliteit en een lange levensduur van uw tapkraan.

​ Wat is een tapkraan?

Een tapkraan is een afsluitkraan waarmee u de vloeistofstroom van een tapsysteem kunt regelen. De eerste kranen werden waarschijnlijk meer dan 2000 jaar geleden gebruikt. Hoewel ze aanzienlijk verschilden van de huidige kranen, was hun functie in principe hetzelfde.

Moderne tapkranen zijn ofwel een zogenaamde zuigerkraan ofwel een speciale compensatorkraan, waarbij de regeling van de tapdruk tegelijkertijd plaatsvindt. Welke kraan de juiste is, hangt af van de drank en het type kraan.

Wat onderscheidt een hoogwaardige tapkraan

Voor een lange levensduur is het belangrijk dat u een kraan van de hoogst mogelijke kwaliteit gebruikt, gemaakt van robuuste materialen. Daarom kunt u het beste kiezen voor kranen van messing of roestvrij staal.

Kranen met kunststof onderdelen aan de binnenzijde kunnen tijdens het regelmatig schoonmaken gemakkelijk bekrast worden en zijn daarom een slechte keuze voor het tappen van bier. Dit komt omdat krassen aan de binnenkant er snel toe leiden dat het bier steeds meer schuimt als het uit de tap komt.

Daarnaast is het handig voor het tappen van bier als de tap van uw keuze een schuimknop heeft. Hiermee kunt u het bier na het tappen voorzien van een perfecte schuimkraag.

Kwaliteit betaalt zich ook uit bij het kopen van tapkranen

Let er bij de aankoop van een tapkraan op dat alleen een kwalitatief hoogwaardige tapkraan een goed tapresultaat geeft. Daarom is het meestal een goed idee om wat meer geld te investeren in goede kwaliteit en zo zo lang mogelijk van de tap te genieten, en tegelijkertijd de gasten perfect bierplezier te bieden.

Desondanks vindt u in onze online shop tapkranen in verschillende prijsklassen waaruit u kunt kiezen. U kunt dus zelf bepalen hoeveel geld u wilt investeren in een tapkraan voor uw tapsysteem.

Verschillende soorten tapkranen

Er wordt vooral onderscheid gemaakt tussen eenvoudige zuigerkranen en compensatorkranen. Daarnaast zijn er ook stootkranen die direct in het biervat kunnen worden geslagen.

Ongeacht het exacte type, is de functie van de kraan altijd om de drank uit het afgiftesysteem te laten stromen zonder overmatige schuimvorming.

De juiste tap voor schuimvrij bier

Om het bier in het glas te vullen, hoeft alleen de kraan te worden aangezet. Het tappen van bier is echter niet zo eenvoudig. Als de druk tijdens het tappen te hoog is, komt er in plaats van bier alleen maar schuim uit de kraan.

Om dit te voorkomen moet de druk tijdens het tappen worden verminderd. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Welke daarvan uiteindelijk wordt gebruikt, bepaalt ook welke kraan nodig is.

Bier tappen met bierspiraal en zuigtap

Een bierspiraal is een lange lijn die de vorm heeft van een spiraal. Wanneer het bier wordt getapt, wordt het door de kalmerende spoel geleid. Daarbij wordt de druk langzaam verlaagd, zodat hij uiteindelijk grotendeels vrij van schuim uit de kraan kan stromen.

Hoe langer de stilstaande spoel wordt gebruikt, hoe verder de druk kan worden verminderd. Welke lengte de juiste is, verschilt echter van kraan tot kraan. Onafhankelijk hiervan kan een tapsysteem met een bierspiraal met een eenvoudige zuigerkraan als kraan worden bediend.

Bier tappen met een compensatorkraan

In plaats van de combinatie van een stille spoel en een zuigerkraan is ook het gebruik van een zogenaamde compensatorkraan mogelijk. Dit is een kraan, waarvan het speciale ontwerp het mogelijk maakt de druk in de kraan te verminderen.

Bovendien zijn de compensatorkraantjes uitgerust met een hendel om de snelheid van de doorstroming te regelen, wat zorgt voor een flexibele aanpassing aan de respectievelijke druk en dus voor een perfect resultaat bij het tappen van het bier.

Welke tapdruk op welke kraan?

Het belangrijkste verschil tussen een compensatorkraan en een conventionele zuigerkraan is dat deze laatste een veel lagere tapdruk van maximaal 0,6 bar vereist. Als er bij het verlaten van het tapsysteem een hogere druk heerst, komt er in veel gevallen alleen maar schuim uit de kraan.

Een compensatorkraan kan daarentegen ook zonder problemen met een druk tot 1,4 bar worden gebruikt. Dankzij het speciale ontwerp kan het de druk van de biertap zelf regelen zonder dat er een extra kalmerende spoel nodig is.

Wanneer welke tapkraan de juiste keuze is

In principe kunnen goede resultaten worden bereikt met zowel een eenvoudige zuigerkraan als met een compensatorkraan. Welke kraan uiteindelijk de juiste keuze is, kan daarom niet in het algemeen worden gezegd.

Compensatorkranen kenmerken zich echter vooral door hun hoge flexibiliteit en hun plaatsbesparende formaat. In tegenstelling tot een conventionele tap maken ze het gebruik van een kalmerende spiraal bij het tappen van bier overbodig. Ze zijn dus een zeer goed alternatief voor het rechtstreeks tappen van het vat en voor biertapinstallaties met een bijzonder korte bierleiding.

Vatstopkraan voor het aftappen van het fust

Naast zuigerkranen en compensatorkranen zijn er ook zogenaamde fustkraantjes of stopkraantjes die direct in een geschikt biervat met ventilator worden gereden zonder tussenliggende tappunt.

Om overmatig druipen te voorkomen zijn dergelijke kranen meestal voorzien van luchtgaten. Daarnaast zijn er ook nog fustkraantjes verkrijgbaar in zowel kunststof als metaal.

Als u dit type biertappen, dat als bijzonder origineel wordt beschouwd, verkiest boven het tappen van een goede kraan, vindt u natuurlijk de bijpassende tapkranen hiervoor in onze winkel.

​ Speciale kranen voor Guinness en andere Stout bieren

Bij het tappen van Stout bier, zoals Guinness, zijn er een aantal bijzondere kenmerken waar rekening mee moet worden gehouden. Zo wordt Guinness, in tegenstelling tot andere bieren, getapt met een speciaal mengsel van stikstof en kooldioxide. Daarnaast is natuurlijk ook een speciale kraan nodig voor de werking van een bijbehorend tapsysteem.

In combinatie met het speciale gecomprimeerde gasmengsel levert zo'n kraan een doorslaggevende bijdrage aan het geven van een Guinness met een uitzonderlijk romige schuimkraag.

Naast conventionele zuigerkranen en compensatorkranen vindt u in onze online shop ook geschikte kranen om Stout bier zoals Guinness perfect te tappen.

Tapkranen moeten regelmatig worden gereinigd

Het thema hygiëne is van doorslaggevend belang in de horeca en mag uiteraard niet worden verwaarloosd bij de werking van een biertap.

Om een veilige uitgifte te garanderen is het daarom essentieel om de kraan regelmatig te reinigen. Dit voorkomt niet alleen de voortplanting van ziektekiemen, maar ook de aantasting van de smaak van het bier.

Wij raden u aan de kranen volledig te demonteren voor de reiniging, indien mogelijk, en speciale reinigingsmiddelen en geschikte reinigingsborstels te gebruiken om alle bestaande resten op de best mogelijke manier te verwijderen.

Het gereedschap dat u nodig heeft om uw kraan schoon te maken, vindt u ook in onze winkel, waar u bijvoorbeeld reinigingsborstels of een balg kunt bestellen, evenals reinigingsadapters voor uw zuigerkraan of uw compensatorkraan.

Tapkranen worden niet alleen gebruikt voor het tappen van bier

Kranen zijn natuurlijk niet alleen nodig voor het tappen van bier. Ze zijn ook nodig voor de uitgifte van andere koude dranken zoals water of limonade.

Net als bij de biertapsystemen moet de kraan overeenkomen met de bijbehorende tapinstallatie. Bij het doseren van suikerhoudende limonades is het ook belangrijk dat de kraan is gemaakt van materiaal dat bestand is tegen suiker, zodat deze niet na korte tijd wordt beschadigd.

Grote selectie van hoogwaardige kranen in onze online shop

In onze online shop vindt u een selectie van hoogwaardige kranen in diverse uitvoeringen. Kies bijvoorbeeld tussen verchroomde en vergulde zuigerkranen, de kraan die bij uw biertap past.

Daarnaast zijn er in ons assortiment maar natuurlijk ook compensatorkranen in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Ongeacht welke kraan u uiteindelijk kiest, u kunt op ons rekenen voor een goede kwaliteit en dus ook voor een zo lang mogelijke levensduur.

Geschikte accessoires voor uw tapkraan

Naast kranen vindt u natuurlijk ook geschikte accessoires die u nodig heeft voor het aansluiten van uw kraan op het tapinstallatie. Dit zijn bijvoorbeeld afstandshulzen, afdichtingen en kraantjessproeiers.

U best bestelt de nodige accessoires voor uw tapkraan rechtstreeks bij uw bestelling, zodat u zonder vertraging kunt beginnen met het tappen van schuimvrij bier.

Ons assortiment kranen in één oogopslag

Wij willen restauranthouders en bierliefhebbers alles bieden wat ze nodig hebben om bier te tappen. Naast een grote keuze aan biertaps omvat dit natuurlijk ook alles wat te maken heeft met tapkranen en de aansluiting en het onderhoud daarvan.

In ons tapkraanassortiment vindt u onder andere de volgende producten:

- Verchroomde en vergulde tapkranen

- Tapkranen van roestvrij staal en kunststof

- Zuigerkranen en compensatorkranen

- Tapkranen voor Guinness

- Trommelkraan

- Afdichtingen en kraanbeslag

- Kloopsleutel

- Reinigingsborstels en -balgen

Kranen online goedkoop kopen

Bestel de tapkraan van uw keuze inclusief accessoires gemakkelijk in onze online shop en profiteer van onze lage prijzen, betrouwbare levering en uitstekende klantenservice.

Bij ik-tap.nl vindt u alles wat u nodig heeft om uw drankjes professioneel te serveren. Onze tapkranen zijn van de hoogste kwaliteit en zijn verkrijgbaar tegen aantrekkelijke prijzen. Of u nu op zoek bent naar een tapkraan voor uw thuisbar, thuiskroeg, keet of een feestje thuis, of het nu gaat om een bar, pub, horeca of discotheek, wij hebben het allemaal in ons assortiment. Bekijk ons brede assortiment taptechnieken vandaag nog op ik-tap.nl en ontdek de beste tapkranen voor uw tapbehoefte.