Score artikel

Thermostaten hebben de taak om de kamertemperatuur of de koeltemperatuur op een bepaald aantal graden te houden. Dit is vooral belangrijk bij bier, omdat alleen koud bier echt goed smaakt. En om de drank tijdens het koelen op de optimale temperatuur te houden, zijn thermostaten uiterst praktisch.

thermostaat

Thermostaten zijn temperatuurregelaars die sensoren gebruiken om de huidige omgevingstemperatuur te registreren. U kunt ook een setpoint instellen via thermostaten, die op elk gewenst moment moet worden bereikt. Thermostaten regelen daarom de kamertemperatuur, zowel in de koude ruimte als in de drankenkoeler. Thermostaten worden vaak rechtstreeks in koelsystemen geïnstalleerd en daarmee een van de belangrijkste componenten van het systeem.

Een ijsthermostaat meet de temperatuur van het ijs tot 12 ° C. Een ontdooithermostaat waarschuwt u als het te warm is. En universele koelregelaars tonen de temperatuur van de vriezer. Thermostaten helpen niet alleen in de catering, maar ook in particuliere huishoudens om op elk moment een koel, vers bier te serveren.

De juiste biertemperatuur

Het doel is om thermostaten te gebruiken om het bier tijdens het koelen op een perfecte temperatuur te brengen. Want wie wil er warm bier in een glas? Bier smaakt snel oud en slecht als het te warm is. In de regel moet een biertje worden geserveerd op zeven tot negen graden, d.w.z. koelkasttemperatuur, soms een beetje koeler op warme zomerdagen. Elk bier heeft een iets andere temperatuur nodig om zijn volle smaak te ontwikkelen. Met thermostaten kunt u de koeling daarom perfect aanpassen aan "uw" type. Een pil smaakt het best bij zeven tot negen graden, terwijl sterkere soorten zoals sterk bier een beetje warmer kunnen zijn, lichter bier een beetje koeler.

Bier moet altijd op de juiste temperatuur zijn, niet te warm, niet te koud. Als het bier te warm is, is er teveel schuim. Daarom zijn er talloze koelsystemen. Gebruik vervolgens thermostaten om te controleren of de drank de gewenste temperatuur heeft bereikt.

Bieren mogen nooit te snel worden gekoeld of verwarmd. De truc om bier kort in de vriezer te plaatsen, wordt niet aanbevolen. Let bij thermostaten liever vanaf het begin op de ideale temperatuur. Het is het beste om het bier in een koele en donkere omgeving op te slaan, bijvoorbeeld in de kelder. Ook hier moet de juiste omgevingstemperatuur worden aangehouden.