Hoogwaardige waterarmaturen voor de horeca

Of het nu gaat om het reinigen van glazen en borden of het bereiden van voedsel - water is onmisbaar in de horeca. Het spreekt vanzelf dat een geschikte waterkraan onontbeerlijk is. Bij de aanschaf van de juiste mengkraan moet echter rekening worden gehouden met speciale eisen. Een eenvoudige kraan voor privé-gebruik voldoet hier meestal niet aan en is daarom een slechte keuze. In plaats daarvan raden wij u aan te kiezen voor een professionele waterkraan voor de horeca. In onze winkel vindt u gastro kranen van hoge kwaliteit in verschillende uitvoeringen.

Gastro waterarmaturen voor elke behoefte

In onze winkel vindt u waterfittingen voor elke behoefte. Het maakt niet uit of u een hogedruk- of een lagedrukkraan nodig hebt, een waterkraan voor één of twee gootstenen of een pure gastro kraan voor koud water. Wij hebben gegarandeerd het juiste model dat aan uw eisen voldoet.

Een hogedruk- of lagedrukwaterkraan kopen?

Als u een waterkraan wilt kopen, moet u onder meer weten of u een hogedruk- of een lagedrukkraan nodig hebt. Om uit te vinden welke de juiste is, moet u nagaan hoe het water in uw huis wordt verwarmd. Als het water wordt verwarmd door het verwarmingssysteem, zijn er twee aansluitingen op de muur. Deze zijn gewoonlijk gemarkeerd met een rode ring voor warm water en een blauwe ring voor koud water. In dat geval hebt u een hogedrukaansluiting nodig. Indien het water daarentegen wordt verwarmd door een boiler, is er slechts één aansluiting voor uw waterkraan in de muur. In dat geval hebt u een lagedrukfitting nodig.

Hoe een hogedrukkoppeling werkt

Een hogedrukfitting mengt warm en koud water in de fitting. Het heeft twee aansluitingen, waarvan de ene dient als inlaat voor koud water en de andere als inlaat voor warm water. De aanduiding hogedrukfitting verwijst naar de druk die in de waterfitting heerst.

Hoe werkt een lagedrukfitting

Een lagedrukfitting daarentegen heeft drie aansluitingen, waarvan er één is aangesloten op de koudwatervoorziening. De andere twee aansluitingen verbinden de kraan met de boiler.

De twee resterende aansluitingen verbinden de kraan met de boiler, waarvan de ene de boiler van koud water voorziet en de andere het in de boiler verwarmde water naar de kraan transporteert.

Wateraansluiting voor één of twee bassins

Naast waterkranen voor één wastafel, vindt u ook modellen die u voor twee wastafels kunt gebruiken. Afhankelijk van het bestaande wastafelmeubel vindt u dus altijd een maagdelijke kraan die perfect aan uw eisen voldoet en u van het gewenste water voorziet.

Waterappendages voor koud water

Als u geen warm water nodig hebt of alleen een aansluiting voor koud water hebt, is een koudwaterkraan de juiste keuze. Een dergelijke kraan heeft slechts één inlaat, die is gemonteerd op de overeenkomstige aansluiting voor koud water.