Asbakken kopen: hoogwaardige oplossingen voor binnen en buiten

Asbakken staan ​​bekend als onmisbaar op veel gebieden. Dit geldt niet alleen voor openbare ruimtes, zoals rookruimtes in restaurants, maar ook voor veel particuliere huishoudens. Zelfs sommige overtuigde niet-rokers houden een asbak klaar voor het geval een gast tijdens zijn bezoek zijn ondeugd in de tuin of op het balkon wil najagen.

Het aanbod van verschillende modellen van windasbakken tot asbakken met deksel tot staande asbakken voor buiten is groot. Wij zijn er echter zeker van dat u in ons assortiment een model zult vinden dat optimaal aansluit bij uw wensen en ideeën.

De belangrijkste dingen over asbakken in één oogopslag

 • Vooral voor buitengebruik zijn windasbakken of asbakken met deksel een goede keuze.
 • Naast windasbakken en asbakken met deksel zijn er diverse andere varianten, waarvan sommige zelfs geschikt zijn voor onderweg.
 • Wat betreft het materiaal zijn er naast modellen van glas en kunststof ook modellen van metaal of keramiek om uit te kiezen.
 • Welke asbak de juiste is, hangt vooral af van het beoogde gebruik en de plaats waar deze wordt opgesteld.
 • Bent u op zoek naar geschikte asbakken, dan vindt u in ons assortiment een selectie van verschillende modellen.

Asbakken in verschillende uitvoeringen

Als je een nieuwe asbak wilt kopen, zul je snel merken dat je kunt kiezen uit talloze modellen in verschillende soorten en maten. Het beschikbare assortiment is geenszins beperkt tot eenvoudige, platte asbakken.

Daarnaast zijn er onder andere de volgende soorten asbakken:

 • Windasbak
 • Asbak met deksel
 • Staande asbak
 • Reisasbak
 • Wandasbak

Windasbakken zijn veelzijdig en vooral populair

Als je buiten rookt, is het meestal bijna onmogelijk om te voorkomen dat de wind as rond blaast. Om te voorkomen dat deze zich overal verspreidt, kan een zogenaamde windasbak worden gebruikt, wat met name niet-rokers snel vervelend vinden.

Windasbakken zijn er in zeer verschillende uitvoeringen. Ze zijn in feite een beetje groter dan de eenvoudige asbakken die je misschien kent uit veel biertuinen. Hierdoor zijn de uitgedoofde sigaretten en de as erin beter beschermd tegen de wind en kunnen ze niet zo gemakkelijk worden uitgeblazen.

Sommige windasbakken zijn ook voorzien van een inzet die je even optilt na het uitduwen van de sigaret. Er zijn ook modellen met deksels in verschillende vormen. Op deze manier is extra bescherming tegen wind gegarandeerd in vergelijking met windasbakken, die gewoon wat hoger zijn.

Asbak met deksel voor buiten en binnen

Asbakken met deksel worden vooral gewaardeerd omdat ze de uitgedoofde sigaretten en hun as betrouwbaar tegen de wind beschermen. Een windasbak met deksel is daarom ideaal voor buitengebruik, omdat het voorkomt dat de inhoud er zomaar uit wordt geblazen.

Daarnaast kunnen asbakken met deksel scoren met nog een groot voordeel. Want het deksel beschermt niet alleen tegen wind. Tegelijkertijd zorgt het er ook voor dat de inhoud van de asbak niet te zien is, wat er natuurlijk veel aantrekkelijker uitziet. Het deksel helpt ook om onaangename geurtjes tot een minimum te beperken als de asbak niet meteen na gebruik wordt geleegd.

Asbakken met deksel zijn zonder twijfel een goede keuze en genieten terecht de voorkeur boven eenvoudige modellen zonder deksel.

Verschillende soorten deksels voor asbakken

Wat betreft het type deksel zijn er overigens heel verschillende varianten. Sommige moeten uit de asbak worden gehaald. Anderen worden opengesteld voor verassing.

Sommige asbakken zijn ook uitgerust met een speciaal mechanisme. Als dit wordt geactiveerd door erop te drukken, beweegt het deksel naar beneden en draait het tegelijkertijd. De roterende beweging transporteert de as en sigarettenpeuken naar de binnenkant van de asbak.

Zodra je hem loslaat, sluit de deksel vanzelf weer. Dit is natuurlijk praktisch en maakt het bijzonder gemakkelijk te gebruiken.

Staande asbak: de ideale oplossing voor openbare ruimtes

Het is niet altijd mogelijk of wenselijk dat de asbak op een tafel of aanrecht staat. In dit geval is de aanschaf van een staande asbak aan te raden. Een dergelijke staande asbak is natuurlijk veel groter, zodat deze van voldoende hoogte is en veilig op de vloer kan worden geplaatst.

Staande asbakken zijn er in verschillende vormen met verschillende eigenschappen. Zo zijn er modellen die gevuld zijn met zand om onaangename geurtjes van sigarettenpeuken tegen te gaan.

Daarnaast zijn ook staande asbakken met geïntegreerde afvalbak erg populair. Dergelijke modellen zijn vaak te vinden voor de ingangen van bijvoorbeeld supermarkten. Natuurlijk kunnen ze ook zonder meer op andere locaties worden opgesteld. Een groot voordeel van deze variant is de ruimtebesparing die het oplevert ten opzichte van de aparte installatie van een staande asbak en een afvalbak.

Er zijn ook staande asbakken met deksel. Net als bij kleinere asbakken met deksel, die bijvoorbeeld op tafel worden geplaatst, garandeert dit ook een optimale bescherming tegen de wind.

Reisasbak: praktische metgezel voor onderweg

Een reisasbak of zakasbak is bijzonder compact en is de ideale metgezel voor rokers onderweg.Net als bij normale asbakken zijn er ook voor reisasbakken een groot aantal modellen in zeer verschillende uitvoeringen beschikbaar.

Er zijn bijvoorbeeld zakasbakken die opengaan om een ​​opening voor as te onthullen wanneer ze uit elkaar worden getrokken, en reisasbakken met een deksel dat kan worden geopend. Sommige modellen zijn zelfs uitgerust met een karabijnhaak, vergelijkbaar met een sleutelhanger.

Het zou voor u dus niet moeilijk moeten zijn om een ​​geschikte compacte asbak voor onderweg te vinden die u zowel qua kwaliteit als uitstraling zal overtuigen. Natuurlijk moet de zakasbak zo geurdicht mogelijk zijn, zodat hij zonder aarzelen in bagage of zelfs in een jas- of broekzak kan worden opgeborgen.

Wandasbak: het ruimtebesparende alternatief voor staande modellen

Zoals de naam al doet vermoeden, worden wandasbakken aan de muur gemonteerd. Ten opzichte van staande asbakken heeft deze variant als grote voordeel dat hij veel ruimtebesparender is, hoewel hij ook staand gebruikt kan worden.

Een hoogwaardige wandasbak die zorgvuldig aan de muur wordt bevestigd, zal jarenlang betrouwbaar zijn werk doen. Afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden is het ook aan te raden om een ​​asbak met deksel te gebruiken, zodat de wind niet zomaar as kan uitblazen en sigaretten kan doven en verspreiden.

Asbakken gemaakt van verschillende materialen

Afgezien van de vorm, grootte en kenmerken, verschillen asbakken niet in de laatste plaats door het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Glas is nog steeds erg populair. Vooral eenvoudige, platte asbakken zijn vaak gemaakt van glas, dat zowel transparant als gekleurd kan zijn en soms versierd is.

Er zijn ook asbakken van kunststof en modellen van keramiek of metaal. Natuurlijk heeft elk materiaal zijn eigen voordelen, die niet alleen de uitstraling beïnvloeden, maar soms ook de stabiliteit en levensduur.

 • Asbakken van keramiek scoren vaak met hun bijzondere uitstraling en soms met een opvallend, kleurrijk design.
 • Modellen van metaal zien er meestal vrij eenvoudig en modern uit.
 • Glazen asbakken kunnen zowel eenvoudig als opvallend van vorm zijn.
 • Plastic modellen zijn meestal erg goedkoop.

Dit alles hoeft echter niet per se het geval te zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld ook asbakken van metaal, die door hun opvallende design een echte blikvanger zijn, of modellen van keramiek, die vrij eenvoudig zijn.

Bijpassende asbakken voor alle eisen

Het grote aanbod maakt het soms lastig om een ​​specifiek model te kiezen. Anderzijds zorgt het er ook voor dat er voor elke smaak en elke denkbare toepassing minstens één asbak is die optimaal aan de respectieve eisen voldoet.

Waar moet je op letten bij het kopen van een asbak?

Het kopen van een geschikte asbak is zeker geen al te ingewikkelde opgave, maar er zijn wel een aantal punten waar je op moet letten bij het maken van je aankoopbeslissing.

Daarbij is vooral het beoogde doel van belang. Voor buitengebruik is het bijvoorbeeld aan te raden om een ​​asbak met deksel of een windasbak aan te schaffen. Zo voorkom je dat de as door de wind over de tafel wordt geblazen. Dit is niet alleen hygiënischer, maar vermindert ook de reinigingsinspanning.

Ben je van plan om de asbak staand of lopend te gebruiken, dan is een staande asbak de juiste keuze. Afhankelijk van de beschikbare ruimte op locatie kan in dit geval eventueel ook een asbak aan de muur worden bevestigd.

Als u niet-roker bent en slechts af en toe rokers te gast heeft, is een zeer eenvoudige asbak van glas of kunststof of een goedkope asbak met deksel meestal voldoende.

Goedkope asbakken van hoge kwaliteit online kopen

Heeft u één of meerdere asbakken nodig, dan bent u bij ons aan het juiste adres. In onze winkel vindt u een selectie van hoogwaardige modellen om uit te kiezen.

Koop bijvoorbeeld een windasbak of een asbak met deksel. Wij bezorgen uw bestelling gemakkelijk op het adres van uw keuze. Bij het winkelen in onze winkel profiteer je onder andere van korte levertijden, betrouwbare service en goede kwaliteit tegen eerlijke prijzen.

We twijfelen er dan ook niet aan dat je helemaal tevreden zult zijn met je nieuwe asbak uit onze online shop.