Schenkkan en karaf: veelzijdige barhulpjes voor de horeca en voor privégebruik.

Naast bijpassende glazen zijn bierpullen zoals schenkkan en karaff natuurlijk onmisbaar voor het serveren van bier. De containers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zijn niet altijd van glas. Het zou dus geen probleem mogen zijn om een model te vinden dat aan uw verwachtingen voldoet.

Als u op zoek bent naar waterkan of kruiken voor bier, bent u in onze winkel aan het juiste adres. Ons assortiment biedt u een selectie van karaffen en kruiken van hoge kwaliteit in verschillende uitvoeringen. Koop de kruiken, bierpullen en waterkaraffen van uw keuze gemakkelijk online en laat uw bestelling snel en betrouwbaar leveren.

De belangrijkste feiten over waterkan en karaf water op een rijtje

  • De kruiken, die vooral in de Verenigde Staten veel voorkomen, zijn meestal gevuld met bier of water.
  • Schenkkan en karaf kunnen ook worden gebruikt voor het serveren van onder meer sappen of spritsen.
  • Bij de aanschaf van waterkruiken en waterkaraffen kunt u kiezen uit modellen van glas, kunststof en roestvrij staal.
  • Kruiken van hoogwaardig kunststof kunnen indruk maken door breukvastheid en duurzaamheid.
  • Glazen karaffen zijn ideaal om drankjes stijlvol te serveren.
  • Een roestvrijstalen waterkan is stabiel en heeft een lange levensduur.
  • Naast verschillende materialen zijn er ook verschillende maten en vormen om uit te kiezen.
  • U kunt uw bierpullen en waterkaraffen direct online in onze winkel kopen.

Wat is een werper?

Een karaf is een beker die onmisbaar is in restaurants, vooral in de Verenigde Staten. De laatste tijd zijn kruiken voor bier en andere dranken echter ook in Duitsland steeds populairder geworden, zodat de praktische kruiken in steeds meer bars en privé-feestzalen te vinden zijn.

Zij worden gewoonlijk gebruikt als bierkruiken of om water te serveren. Een klassieke waterkruik heeft een inhoud van ongeveer 1,89 liter. Er zijn echter ook kruiken die groter of kleiner zijn en toch kruiken worden genoemd.

Laat u daarom niet in verwarring brengen wanneer u een werper zoekt. De keuze van verschillende modellen kan in het begin tot onzekerheid leiden. In feite is het echter een groot voordeel voor u als koper. U kunt immers een bierkruik kiezen die bij uw smaak past en perfect geschikt is voor het beoogde gebruik.

Welke drankjes kunnen er in de waterkan?

Pitcher en waterkaraffen zijn niet alleen geschikt voor het serveren van bier of water. Natuurlijk kunt u er ook andere drankjes in serveren. Gebruik ze bijvoorbeeld voor vruchtensappen of spritzers, die u natuurlijk kunt koelen met een paar ijsblokjes indien nodig.

Karaffen en kannen zijn dus veelzijdig, wat ze zowel voor de horeca als voor privégebruik de moeite van het aanschaffen waard maakt.

Schenkkan en karaff in verschillende maten

Een klassieke waterkruik heeft een inhoud van ongeveer 1,89 liter. Dit betekent echter niet dat er geen andere maten beschikbaar zijn.

Als u de voorkeur geeft aan een andere capaciteit, kunt u gemakkelijk kruiken vinden met een volume van bijvoorbeeld slechts 1,5 liter, of grotere kannen met een volume van meer dan twee liter.

U kunt dus zelf bepalen hoe groot de kan of waterkaraf van uw keuze moet zijn en een model kiezen dat het best aan uw individuele eisen voldoet.

In principe is de grootst mogelijke capaciteit niet altijd de juiste keuze. In uw geval kan het ook zinvol zijn om meerdere kleinere kruiken te kopen. Natuurlijk weet u het best of dit voor u het geval is.

Kannen en karaf van verschillende materialen

Kruiken en waterkaraffen zijn niet alleen verkrijgbaar in verschillende maten. U kunt ook kiezen uit verschillende materialen bij het kopen van de kruiken. Naast glas kunt u ook kiezen uit kunststof en roestvrij staal.

Net als bij de grootte is het niet noodzakelijkerwijs zo dat de ene variant superieur is aan de andere. Glas, kunststof en roestvrij staal hebben elk hun eigen voordelen. Zolang u bij de aankoop let op een goede kwaliteit en een model kiest dat aan uw eisen voldoet, moet uw nieuwe kruik u dus tevreden kunnen stellen, ongeacht het materiaal waarvan zij is gemaakt.

Glazen kannen

Met een karaf of kan van glas kiest u voor een kruik van hoge kwaliteit, waarop u kunt rekenen voor een lange levensduur. Natuurlijk, dit geldt alleen zolang je het niet laat vallen.

Want in dit geval, moet je helaas rekening houden met het breken van glazen kruiken. Maar zolang u uw glazen kan met zorg behandelt, zal ze u in het dagelijkse leven trouw dienen en u in staat stellen ontelbare bieren of andere dranken te serveren.

Een glazen kan is gemakkelijk te onderhouden, gemakkelijk schoon te maken en smaakloos, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het drinkgenot. Om die reden verkiezen vele restauranthouders en veeleisende particulieren deze variant boven karaffen en bierpullen van andere materialen.

Plastic kannen

Naast de klassieke modellen van glas zijn er ook kruiken die van kunststof zijn gemaakt. Dit is misschien niet iets voor iedere bierliefhebber. Plastic bierkruiken hebben echter wel voordelen.

Daartoe behoort de breukvastheid van het materiaal, waarmee zo'n kruik punten kan scoren in een directe vergelijking met een glazen kruik.

Een kunststof waterkan van hoge kwaliteit kan gewoonlijk zonder problemen tegen een stootje, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de robuustheid bij dagelijks gebruik of de lange levensduur.

Roestvrijstalen kannen

Naast glas en plastic wordt ook roestvrij staal gebruikt bij de productie van kannen. Met een goede waterkan van roestvrij staal kiest u voor een bijzonder robuust product dat zeer duurzaam is en goed bestand is tegen de belastingen van het dagelijkse leven.

Voor het serveren van water is een roestvrij stalen kan in ieder geval een goed alternatief voor glas en plastic, dat u op zijn minst zou moeten overwegen alvorens tot aankoop over te gaan.

Waterkruiken

Als u niet direct water in glazen of flessen wilt serveren, is een waterkaraf een prima alternatief. Een karaf van hoge kwaliteit is ideaal om op een zorgvuldig gedekte tafel te zetten.

Afhankelijk van het ontwerp van de rest van het servies, kan een ander model de juiste keuze zijn. Kies bijvoorbeeld voor een gewone glazen karaf, een eenvoudige roestvrijstalen waterkan of zelfs een glazen waterkaraf met gekleurde versieringen.

Als u een individuele oplossing wenst, bieden sommige leveranciers zelfs de mogelijkheid om een tekst in uw glazen karaf te laten graveren. Zo'n glazen karaf kan ook een goed idee zijn om cadeau te geven, bijvoorbeeld.

Natuurlijk zijn er, net als bierpullen, karaffen in verschillende maten. Het is dus aan u of u de voorkeur geeft aan een kleine kan met een inhoud van één liter of aan een grote waterkaraf met een inhoud van twee liter of meer.

Zoals u ziet, hebt u dus een ruime keuze uit verschillende materialen, vormen, ontwerpen en maten wanneer u een waterkaraf wilt kopen. Het moet voor u dan ook geen probleem zijn om een model te vinden dat volledig aan uw persoonlijke verwachtingen voldoet.

Schenkkan en karaf met of zonder deksel

Naast verschillende maten, vormen en materialen, kunt u ook kiezen tussen schenkkan en karaff met of zonder deksel. Een model met een deksel heeft het voordeel dat de inhoud van de kan extra beschermd is.

Een deksel kan helpen om de inhoud van de karaf langer vers en aangenaam te houden, vooral bij koolzuurhoudende dranken zoals mineraalwater of spritzers. Afhankelijk van welke dranken u in de toekomst met uw karaf wilt serveren en hoe snel hij meestal leeg is, kan het dus zinvol zijn een kan met deksel te gebruiken.

Karaf met en zonder handvat

Een klassieke waterkruik is voorzien van een handvat aan de zijkant. Dit maakt het makkelijker om de drankjes vast te houden en in de glazen van de gasten te schenken.

Bij karaffen is dit echter niet altijd het geval. Naast modellen met handgrepen kunt u ook kiezen voor modellen zonder handgrepen. Deze laatste zijn gewoonlijk smaller dan de gewone water- of bierkruiken.

Dit zorgt ervoor dat een dergelijke karaf, ondanks het ontbreken van een handvat, gemakkelijk met de handen kan worden vastgepakt en dat het inschenken van dranken ermee geen grote uitdaging is.

Decanteren en karafferen: Karaf voor wijn

Naast karaffen voor water zijn er ook karaffen die worden gebruikt voor het decanteren van wijn. Decanteren dient om de wijn voor het serveren te scheiden van ongewenst bezinksel. Dit komt vooral tot uiting in rode wijnen, die van nature vrij veel tannines en kleurstoffen bevatten. Hoe lang de wijn in de zogenaamde decanteerkaraf moet blijven, hangt in de eerste plaats af van de leeftijd van de wijn. Door de decanteerkaraf voorzichtig te zwenken, kan het decanteren van de wijn erin worden versneld.

Naast decanteren wordt het overhevelen van de fles in een karaf ook gebruikt om de wijn te beluchten, zodat hij zijn aroma ten volle kan ontwikkelen alvorens te worden gedronken. Deze procedure, die "caraffing" wordt genoemd, kan bijzonder belangrijk zijn om de smaak van zeer jonge wijnen te verbeteren.

Karaffen bestemd voor het karafferen van wijn hebben gewoonlijk een bijzonder brede bodem. Dit zorgt ervoor dat een zo groot mogelijk oppervlak in contact kan komen met de lucht.

Wat kosten kannen en karaf?

Zo groot als de keuze aan verschillende modellen is, zo groot is ook de prijsklasse voor kannen en karaf. Afhankelijk van het merk, het model en het materiaal zijn er soms aanzienlijke verschillen in de aankoopprijs. Bijzonder edele karaffen van roestvrij staal kosten soms meer dan 100 euro. Anderzijds hoeft u slechts een fractie van dit bedrag te investeren om een goedkoop model aan te schaffen.

In principe hoeft u geen fortuin uit te geven om een kan of karaf van een bevredigende kwaliteit te kopen. Hoewel de prijs niet het enige beslissingscriterium mag zijn, kunt u toch relatief goedkoop goede producten vinden. Als u waarde hecht aan een overtuigende prijs-kwaliteitverhouding, kunt u het beste een kijkje nemen in onze winkel. Daar vindt u kannen en karaf van hoge kwaliteit die u goedkoop online kunt kopen. Wij zijn er zeker van dat u in ons assortiment iets zult vinden dat aan uw verwachtingen voldoet.

Bierpullen en waterkan kopen: Waar moet je op letten?

Als u een waterkaraf of een bierpul wilt kopen, zijn er natuurlijk een paar dingen waar u op moet letten. U wilt immers een product dat aan uw verwachtingen voldoet, waar u zo lang mogelijk plezier aan beleeft en dat, idealiter, jarenlang betrouwbaar zijn taak vervult.

Let er daarom bij de aankoop van uw waterkruik op dat hij van goede kwaliteit is. Dit betekent niet dat u het duurste model moet kopen dat u kunt vinden. Maar zoals zo vaak het geval is, is ook hier overdreven zuinigheid geen goed idee en leidt dit, zoals de ervaring heeft uitgewezen, meestal tot een levensduur die te wensen overlaat.

Afgezien daarvan moet u, voordat u een waterkruik koopt, nagaan hoe groot u die wilt hebben en aan welk materiaal u de voorkeur geeft. Uiteraard hangt de juiste maat in belangrijke mate af van het geplande gebruiksgebied van de werper. Als u de kan alleen privé wilt gebruiken, bijvoorbeeld om vers water op tafel te zetten bij het eten met uw gezin, kan een kan met een inhoud van één liter voldoende zijn. Indien de kruik daarentegen zal worden gebruikt voor het schenken van bier in de horeca of op privéfeesten, kan een grotere kruik de betere keuze zijn.

Ook de keuze van het materiaal is grotendeels aan u en uw ideeën. Glas ziet er meestal bijzonder edel uit en is daarom voor veel particulieren en restauranthouders de eerste keuze bij de aankoop van een waterkruik. In principe is er echter niets op tegen om in plaats daarvan robuuste en breukvaste kunststof kruiken te gebruiken. Voor het serveren van water kan een roestvrijstalen waterkan ook een goede keuze zijn.

Koop hoogwaardige kannen en karaf tegen lage prijzen online

Als u op zoek bent naar karaf of kannen voor bier en andere dranken, bent u hier aan het juiste adres. In onze winkel vindt u een selectie van hoogwaardige bierkruiken en glazen karaffen die u direct online kunt bestellen en gemakkelijk kunt laten bezorgen.

Koop uw nieuwe schenkkan goedkoop in onze winkel en ervaar het zelf. Wij zijn ervan overtuigd dat de kwaliteit van onze producten en onze betrouwbare klantenservice niets te wensen overlaten.