Fustkoppelingen - Professionele biertap accessoires

Op zoek naar professionele Biertap accessoires voor uw horecazaak, thuisbar, thuiskroeg of keet? Bij ik-tap.nl hebben wij een breed assortiment van fustkoppelingen waarmee u uw drankjes eenvoudig kunt koelen en serveren. Onze fustkoppelingen zijn van hoogwaardige kwaliteit en geschikt voor alle soorten fusten en tapinstallaties.

Wat zijn fustkoppelingen?

Fustkoppelingen zijn essentiële onderdelen van een tapinstallatie. Deze koppelingen zorgen ervoor dat het bier vanuit het fust via de tapinstallatie naar het glas wordt getapt. Er zijn verschillende soorten fustkoppelingen beschikbaar, afhankelijk van het type fust en de type tapinstallatie die u heeft. Bij ik-tap.nl bieden wij een breed assortiment van fustkoppelingen voor diverse types fusten zoals Keykeg, Sankey, en Grundy.

Professionele biertap reiniging en schoonmaakmiddelen

Bij het tappen van bier is het belangrijk dat de tapinstallatie en fusten regelmatig worden gereinigd en ontsmet om bacteriën geen kans te geven. Bij ik-tap.nl hebben wij diverse schoonmaakmiddelen en biertapreinigingsmiddelen beschikbaar. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw biertapinstallatie altijd hygiënisch schoon is en de beste biertjes kan tappen.

De voordelen van fustkoppelingen bij ik-tap.nl

 • Breed assortiment van fustkoppelingen voor verschillende fusten en tapinstallaties
 • Hoogwaardige kwaliteit van de fustkoppelingen
 • Beschikbaarheid van Schoonmaakmiddelen en biertapreinigingsmiddelen
 • Vriendelijke en snelle klantenservice
 • Producten van ik-tap.nl zijn geschikt voor horecazaken, thuisbars, thuiskroegen en keets
Met de fustkoppelingen van ik-tap.nl bent u verzekerd van professionele biertap accessoires van hoogwaardige kwaliteit. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van onze producten en zijn altijd bereikbaar voor vragen en opmerkingen. Bestel vandaag nog uw fustkoppelingen en ervaar het gemak van professioneel dranken tappen!

Om eenvoudig bier te tappen, zijn tapkoppen het perfecte hulpmiddel. In standaard fusten is er een klep aan de bovenkant waaraan de tapkop is bevestigd. De klep wordt ook wel fitting genoemd. CO2 wordt geleverd via de kraan en het bier wordt via slangen naar de kraan geleid.

Verschillende systemen

Er zijn vier vormen op de markt: flow tapkraan, compensatorkraan, kolftapkraan en stout tapkranen, een specifieke tapkop past op elke klep. Naast de verschillende formaten vindt u ook gereedschappen, reinigingsmiddelen en accessoires voor tapkranen.

Drievlak G-systeem en Combikranen lijken erg op elkaar en beide worden zijwaarts op de klep gedrukt. Het enige verschil tussen deze twee systemen is de centrale klepstoter, die de klep van het vat opent. De G-systeem kraankop sluit als een bel over het ventiel, terwijl de combikranen een kleine lekbuis met een ring met gaten heeft. Zelfs als beide versies erg op elkaar lijken, kunnen ze niet worden uitgewisseld.

Sankey- S korf en Alumasc vlak A schuif zijn schroefsystemen. Ze zijn kleiner dan de schuifsystemen. Deze twee versies kunnen ook gemakkelijk met elkaar worden verward. De mandtapkop kan worden onderscheiden van de tapkraan door twee V-uitsparingen op de ram. De diepgang van de tap of de tap van de mand heeft een kortere middelste plunjer.

We hebben een lijst met welke brouwerij welke sluitingen nodig heeft. Voor Guinness-bieren zijn bijvoorbeeld speciale tapkoppen vereist. Voordat u uw bestelling plaatst, moet u precies weten welke tapkop u nodig heeft, zodat er geen onaangename verrassingen zijn bij het uitpakken en uitproberen, dan is biergenot gegarandeerd.

Reiniging en accessoires

Vooral bij de dispensers moet u letten op netheid en hygiëne, omdat deze rechtstreeks in contact komen met de drank. Daarom moet u mogelijke kiembesmetting en gezondheidsrisico's door regelmatige, grondige reiniging en desinfectie uitsluiten. Bovendien ziet vuil er niet aantrekkelijk uit. Platte en combinatiekranen kunnen bijvoorbeeld heel goed met een schoonmaakborstel worden gereinigd. Deze reinigingsmethode is bijzonder milieuvriendelijk omdat er geen chemische reinigingsmiddelen worden gebruikt.

Daarnaast zijn er tools die het tappen eenvoudiger maken. Voor vaten van 5 liter zijn er bijvoorbeeld adapters die het gemakkelijk maken om bier rechtstreeks uit het vat te tappen. Kleppen, afdichtingen, muurbeugels, bierafsluiters of ringen met schroefdraad zijn ook vereist. Deze kunnen afzonderlijk als reserveonderdelen worden besteld. Correct bevestigde doseerkoppen sluiten het systeem veilig.

Veelgestelde vragen over fustkoppelingen

 • Wat zijn fustkoppelingen?

  Fustkoppelingen zijn de verbinding tussen de tapinstallatie en het bierfust. Ze zorgen ervoor dat het bier op de juiste manier uit het fust getapt kan worden.

 • Zijn er verschillende soorten fustkoppelingen?

  Ja, er zijn verschillende soorten fustkoppelingen. Bij ik-tap.nl vindt u onder andere A-koppelingen, S-koppelingen en G-koppelingen. Het is belangrijk om de juiste fustkoppeling te gebruiken voor het type bierfust dat u heeft.

 • Zijn alle fustkoppelingen geschikt voor elk type bierfust?

  Nee, niet alle fustkoppelingen zijn geschikt voor elk type bierfust. Het is belangrijk om de juiste fustkoppeling te gebruiken voor het type bierfust dat u heeft. Bij ik-tap.nl vindt u een ruim assortiment fustkoppelingen die geschikt zijn voor diverse merken en types bierfusten.

 • Hoe weet ik welke fustkoppeling ik nodig heb?

  Om te weten welke fustkoppeling u nodig heeft, moet u weten welk type bierfust u heeft. Op het bierfust staat meestal aangegeven welk type fustkoppeling u nodig heeft. Als u twijfelt, kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice van ik-tap.nl.

 • Hoe kan ik mijn fustkoppelingen het beste onderhouden?

  Om uw fustkoppelingen goed te onderhouden, is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken. Bij ik-tap.nl vindt u diverse accessoires, zoals spoelborstels en koppelingssleutels, die het onderhoud van uw tapinstallatie vergemakkelijken.

 • Zijn de fustkoppelingen van ik-tap.nl van goede kwaliteit?

  Ja, bij ik-tap.nl kunt u vertrouwen op de hoogwaardige kwaliteit van onze fustkoppelingen. Wij leveren alleen koppelingen van gerenommeerde merken die hun waarde in de praktijk hebben bewezen.

 • Kan ik mijn fustkoppelingen online bestellen bij ik-tap.nl?

  Ja, u kunt uw fustkoppelingen eenvoudig online bestellen bij ik-tap.nl. Wij bieden een ruim assortiment fustkoppelingen van hoge kwaliteit voor het tappen van al uw drankjes.

Fustkoppelingen: voor het tappen van uw drankjes

Heeft u een professionele tapinstallatie thuis of in uw horecabedrijf en bent u op zoek naar de juiste fustkoppelingen? Dan bent u bij ik-tap.nl aan het juiste adres. Wij bieden een ruim assortiment fustkoppelingen van hoge kwaliteit voor het tappen van al uw drankjes. Ontdek ons brede aanbod en haal het beste uit uw tapinstallatie.

Verschillende soorten fustkoppelingen

 • Bij ons vindt u een ruim aanbod van verschillende soorten fustkoppelingen, zoals A-koppelingen, S-koppelingen en G-koppelingen.
 • Deze koppelingen zijn geschikt voor diverse merken en types bierfusten en garanderen een perfect getapt biertje.

Hoge kwaliteit fustkoppelingen

 • Bij het tappen van bier moet de kwaliteit van de fustkoppelingen hoog zijn.
 • Bij ons kunt u vertrouwen op de hoogwaardige kwaliteit van onze fustkoppelingen.
 • Wij leveren alleen koppelingen van gerenommeerde merken die hun waarde in de praktijk hebben bewezen.

Fustkoppelingen voor iedere tapinstallatie

 • Ons assortiment omvat diverse maten en soorten koppelingen, zodat u voor elke tapinstallatie de juiste fustkoppelingen kunt bestellen.
 • Bovendien bieden wij ook diverse accessoires, zoals spoelborstels en koppelingssleutels, die het onderhoud van uw tapinstallatie vergemakkelijken.

Kies voor de beste kwaliteit fustkoppelingen en haal het beste uit uw tapinstallatie. Bestel uw fustkoppelingen eenvoudig online bij ik-tap.nl!