Score artikel

Om eenvoudig bier te tappen, zijn tapkoppen het perfecte hulpmiddel. In standaard fusten is er een klep aan de bovenkant waaraan de tapkop is bevestigd. De klep wordt ook wel fitting genoemd. CO2 wordt geleverd via de kraan en het bier wordt via slangen naar de kraan geleid.

Verschillende systemen

Er zijn vier vormen op de markt: flow tapkraan, compensatorkraan, kolftapkraan en stout tapkranen, een specifieke tapkop past op elke klep. Naast de verschillende formaten vindt u ook gereedschappen, reinigingsmiddelen en accessoires voor tapkranen.

Drievlak G-systeem en Combikranen lijken erg op elkaar en beide worden zijwaarts op de klep gedrukt. Het enige verschil tussen deze twee systemen is de centrale klepstoter, die de klep van het vat opent. De G-systeem kraankop sluit als een bel over het ventiel, terwijl de combikranen een kleine lekbuis met een ring met gaten heeft. Zelfs als beide versies erg op elkaar lijken, kunnen ze niet worden uitgewisseld.

Sankey- S korf en Alumasc vlak A schuif zijn schroefsystemen. Ze zijn kleiner dan de schuifsystemen. Deze twee versies kunnen ook gemakkelijk met elkaar worden verward. De mandtapkop kan worden onderscheiden van de tapkraan door twee V-uitsparingen op de ram. De diepgang van de tap of de tap van de mand heeft een kortere middelste plunjer.

We hebben een lijst met welke brouwerij welke sluitingen nodig heeft. Voor Guinness-bieren zijn bijvoorbeeld speciale tapkoppen vereist. Voordat u uw bestelling plaatst, moet u precies weten welke tapkop u nodig heeft, zodat er geen onaangename verrassingen zijn bij het uitpakken en uitproberen, dan is biergenot gegarandeerd.

Reiniging en accessoires

Vooral bij de dispensers moet u letten op netheid en hygiëne, omdat deze rechtstreeks in contact komen met de drank. Daarom moet u mogelijke kiembesmetting en gezondheidsrisico's door regelmatige, grondige reiniging en desinfectie uitsluiten. Bovendien ziet vuil er niet aantrekkelijk uit. Platte en combinatiekranen kunnen bijvoorbeeld heel goed met een schoonmaakborstel worden gereinigd. Deze reinigingsmethode is bijzonder milieuvriendelijk omdat er geen chemische reinigingsmiddelen worden gebruikt.

Daarnaast zijn er tools die het tappen eenvoudiger maken. Voor vaten van 5 liter zijn er bijvoorbeeld adapters die het gemakkelijk maken om bier rechtstreeks uit het vat te tappen. Kleppen, afdichtingen, muurbeugels, bierafsluiters of ringen met schroefdraad zijn ook vereist. Deze kunnen afzonderlijk als reserveonderdelen worden besteld. Correct bevestigde doseerkoppen sluiten het systeem veilig.