Lekbakje: Biertap accessoires voor een optimaal schone biertap

Als trotse eigenaar van een biertap, weet u hoe belangrijk het is om deze schoon en hygiënisch te houden. Een lekbakje is daarbij een onmisbaar accessoire. In onze categorie lekbakjes vindt u verschillende soorten en maten lekbakjes voor uw biertap. Hieronder leest u waarom een lekbakje zo belangrijk is, welke schoonmaakmiddelen u nodig heeft en hoe u uw biertap op de juiste manier reinigt.

Waarom is een lekbakje belangrijk?

Bij het tappen van bier komt er vaak wat schuim en bier uit de tap die in het lekbakje terechtkomt. Omdat bier een voedingsbodem is voor bacteriën, is het belangrijk om het lekbakje regelmatig verwisselen en schoon te maken om de groei van bacteriën te voorkomen. Bovendien voorkomt een lekbakje dat er bierdruppels op de vloer terechtkomen, waardoor uw bar of keuken schoon en veilig blijft.

Welke schoonmaakmiddelen zijn geschikt voor biertapreiniging?

Voor een optimale hygiëne is het belangrijk om het lekbakje en uw biertap regelmatig schoon te maken. Hiervoor kunt u gebruik maken van speciale schoonmaakmiddelen, zoals desinfectiemiddel, reinigingsmiddel en spoelmiddel. Let er wel op dat u alleen middelen gebruikt die geschikt zijn voor biertapreiniging, omdat reguliere schoonmaakmiddelen de smaak van het bier kunnen beïnvloeden.

Hoe maak ik mijn biertap schoon?

Om uw biertap schoon te maken, begint u met het legen van het lekbakje en het demonteren van de tapkop en eventuele tapbuizen. Vervolgens spoelt u deze onder de warme kraan en reinigt u ze met behulp van de schoonmaakmiddelen. Laat de onderdelen goed drogen voordat u ze weer monteert. Vergeet niet om ook het lekbakje te reinigen en te verschonen. Herhaal deze procedure minstens één keer per week, of vaker als u veel bier tapt. In onze categorie lekbakjes vindt u lekbakjes in verschillende maten, materialen en uitvoeringen.

Bij het tappen van bier is het niet ongewoon dat er iets uitloopt of dat de tap blijft druppelen nadat het glas is neergezet. Druppelbakken zorgen ervoor dat de vloeistof onmiddellijk in de afvoer loopt en niet de hele bar nat maakt. Lekbak zijn dus zeer nuttig om de netheid van de bar te verzekeren.

Lekbak volgens uw behoeften

Wij bieden roestvrijstalen lekbak aan in verschillende maten. Sommige modellen kunnen gewoon op het aanrecht worden geplaatst. Er zijn ook tweedelige lekbakken in verschillende maten. Lekbak kunnen ook rechtstreeks in het werkblad worden geplaatst. Welke van de varianten voor u geschikt is, hangt af van uw tapinstallatie en uw gebouwen. Blader door ons assortiment en beslis naargelang uw behoeften!

Lekbak zijn erg handig in privé-gelegenheden, maar in de horeca zijn ze bijna een must. Vooral in de horeca moet het altijd zeer schoon zijn, zodat onaangenaam vuil achteraf niet tegen hoge kosten hoeft te worden opgeruimd. Om efficiënter te werken en tijd te besparen, zijn lekbakken hier een goede keuze. Water- en drankresten lopen rechtstreeks in de afvoer en hoeven niet te worden weggeveegd alvorens verder bier kan worden getapt.

Veel automaten - vooral de kleinere modellen, die ook zeer geschikt zijn voor particulier gebruik - worden geleverd met reeds geïntegreerde lekbakjes. U kunt de lekbak echter ook afzonderlijk bij ons bestellen. Het kan ook zijn dat u na verloop van tijd de lekbak moet vervangen; in dat geval vindt u de beste vervanging in ons assortiment.

Glazen douchewand

Glazen douchewand zijn trouwens handig om de bierglazen te bevochtigen voor het tappen. Bier kan gemakkelijker in licht bevochtigde glazen worden geschonken. Er zijn speciale lekbak voor de glazen douche die passen bij het formaat en de afmetingen.

Neem de tijd om uit te zoeken welke maat en vorm voor u geschikt is. Afdruiprek en glazen douches met afdruiprekken zijn inderdaad praktische hulpmiddelen om bier te tappen en onnodige besmetting te voorkomen.

 

 

Hoe het juiste lekbakje selecteren op ik-tap.nl?

Als u op zoek bent naar een lekbakje voor uw biertap, dan bent u bij ik-tap.nl aan het juiste adres. Hieronder vindt u een stappenplan om het juiste lekbakje te selecteren:

Stap 1: Bepaal de afmetingen

 • Bepaal de afmetingen van uw biertap en de beschikbare ruimte voor het lekbakje.
 • Controleer de afmetingen van het lekbakje op de productpagina om te zien of het past bij uw biertap.

Stap 2: Kies het materiaal

 • Bepaal welk materiaal u wilt voor uw lekbakje. Bij ik-tap.nl hebben we lekbakjes van roestvrij staal en kunststof.
 • Als u op zoek bent naar een duurzaam en stevig lekbakje.

Stap 3: Kies de vorm

 • Bepaal welke vorm u wilt voor uw lekbakje.
 • Kies een vorm die past bij uw biertap en de beschikbare ruimte.

Stap 4: Kies de capaciteit

 • Bepaal hoeveel capaciteit u nodig heeft voor uw lekbakje. Bij ik-tap.nl hebben we lekbakjes met verschillende capaciteiten.
 • Kies een capaciteit die past bij uw biertap en de hoeveelheid drank die u verwacht te serveren.

Met deze stappen kunt u gemakkelijk het juiste lekbakje selecteren op ik-tap.nl. Bekijk ons assortiment op de productpagina en maak uw keuze!


Veelgestelde vragen over lekbakjes

Wat is een lekbakje?

 • Een lekbakje is een accessoire dat wordt gebruikt bij het tappen van bier om te voorkomen dat er bier op de tafel of vloer terechtkomt. Het vangt het bier op dat uit de kraan komt en voorkomt dat het op de grond of op de tafel druppelt.

Waarom heb ik een lekbakje nodig?

 • Een lekbakje is essentieel voor een goede bierervaring. Het voorkomt dat er bier op de tafel of vloer terechtkomt en zorgt ervoor dat de tafel schoon en droog blijft. Bovendien is het hygiënisch omdat het voorkomt dat er bacteriën op de tafel of vloer terechtkomen.

Zijn er verschillende maten lekbakjes?

 • Ja, er zijn lekbakjes in verschillende maten en stijlen verkrijgbaar. Bij ik-tap.nl hebben we een breed scala aan lekbakjes in verschillende maten en stijlen om aan uw individuele behoeften te voldoen.

Zijn lekbakjes gemakkelijk schoon te maken?

 • Ja, onze lekbakjes zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, wat betekent dat ze duurzaam en gemakkelijk te reinigen zijn. U kunt ze eenvoudig schoonmaken met een vochtige doek en wat afwasmiddel.

Kan ik een lekbakje gebruiken voor andere dranken dan bier?

 • Ja, een lekbakje kan worden gebruikt voor andere dranken dan bier, zoals frisdrank of wijn. Het vangt het vocht op dat uit de kraan komt en voorkomt dat het op de tafel of vloer druppelt.

Zijn lekbakjes geschikt voor professioneel gebruik?

 • Ja, onze lekbakjes zijn geschikt voor professioneel gebruik. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en hebben een grote capaciteit om u te verzekeren van een naadloze en zorgeloze biertapervaring. Bovendien zijn ze gemakkelijk schoon te maken en duurzaam, wat betekent dat ze keer op keer kunnen worden gebruikt zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over slijtage of breuk.

Zijn lekbakjes ook geschikt voor thuisgebruik?

 • Ja, lekbakjes zijn ook geschikt voor thuisgebruik. Of u nu een thuistap heeft of gewoon af en toe een biertje tapt, een lekbakje is een essentieel accessoire om te voorkomen dat er bier op de tafel of vloer terechtkomt.

Lekbakje voor een perfecte biertapervaring

Als u op zoek bent naar een lekbakje dat grotere bierplassen aankan en gemakkelijk te reinigen is, dan bent u bij ik-tap.nl aan het juiste adres. Onze lekbakjes zijn speciaal ontworpen om de biertapervaring te verbeteren zonder rommelige en plakkerige tafels.

Bij ik-tap.nl hebben we een breed scala aan lekbakjes in verschillende maten en stijlen om aan uw individuele behoeften te voldoen. Of u nu een lekbakje nodig hebt voor een thuistap of professionele biertap, in ons assortiment vindt u gegarandeerd een passend lekbakje. Bovendien zijn onze lekbakjes van topkwaliteit, wat betekent dat u ze keer op keer kunt gebruiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over slijtage of breuk. Koop nu ons hoogwaardige lekbakje en ervaar de beste bierervaring zonder gedoe of ongemakken! Bezoek onze website op www.ik-tap.nl om ons volledige assortiment te bekijken en uw perfecte lekbakje te vinden. Of u nu een beginner bent of een doorgewinterde bierdrinker, ons lekbakje zal uw biertapervaring naar een hoger niveau tillen. Bestel nu en geniet van een zorgeloze en naadloze biertapervaring!