Hoogwaardige mengkraan voor professionele en privékeukens

Of het nu gaat om een particuliere of een professionele keuken - mengkranen behoren tot de absolute basisuitrusting. Immers, zonder een geschikte mengkraan kan er geen warm water uit de kraan worden getapt.

In onze winkel vindt u een grote keuze aan hoogwaardige mengkraan voor keukens, die u goedkoop online kunt kopen en gemakkelijk kunt laten bezorgen.

Mengkraan voor de keuken - de belangrijkste zaken op een rijtje

 • Mengkraan worden niet alleen in keukens gebruikt, maar ook in badkamers.
 • Bij de aankoop van de mengkraan is het belangrijk erop te letten of een hogedrukkraan of een lagedrukkraan nodig is.
 • Mengkraan voor de keuken kunnen van roestvrij staal of verchroomd messing zijn, maar ook van kunststof.
 • Waterkranen zijn verkrijgbaar als ééngreeps- en tweegreepsmengkraan.
 • Met een vaatdouche uitgeruste mengkraan vergemakkelijken de afwas en het schoonmaken van voedsel zoals groenten.
 • Een mengkraan met sensor is bijzonder praktisch en kan ook punten scoren op het gebied van hygiëne.
 • Als u bij de aankoop van de mengkraan naar goede kwaliteit zoekt, kunt u zich verheugen op een lange levensduur van de waterkraan.
 • U vindt mengkranen van hoge kwaliteit in verschillende uitvoeringen voor uw keuken.

Wat is een mengkraan?

Allereerst is een mengkraan natuurlijk een waterkraan. Hij wordt aangesloten op de waterleiding, zodat het leidingwater kan worden afgetapt.

De term mengkraan verwijst naar het feit dat de kraan het mogelijk maakt warm en koud water te mengen, zodat de temperatuur van het water naar wens kan worden geregeld. Een eenvoudige koudwaterkraan dient daarentegen alleen om het debiet van het leidingwater te regelen, wat altijd voldoende is als er toch geen warm water nodig is.

Mengkraan voor verschillende toepassingen

Als u op internet op zoek gaat naar een nieuwe mengkraan, zult u snel ontdekken dat er een enorme keuze aan verschillende modellen is en dat u geconfronteerd zult worden met verschillende termen die u misschien tot nu toe onbekend waren.

Het eerste waar u in dit verband aan moet denken, is natuurlijk voor welk doel u een mengkraan zoekt. Natuurlijk zijn er niet alleen modellen voor de keuken, maar bijvoorbeeld ook voor de douche of de wastafel in de badkamer.

Een overzicht van mogelijke toepassingsgebieden voor mengkraan:

 • Mengkraan voor de keuken
 • Mengkraan voor de badkuip
 • Mengkraan voor de douche
 • Mengkraan voor de wastafel in de badkamer
 • MengkraanMengkranen voor het bidet

Mengkraan als hoge-druk of lage-druk fittingen

Bij de aanschaf van een nieuwe mengkraan moet u niet alleen letten op het toepassingsgebied en de functieomvang. Het is ook van essentieel belang te weten of u een hogedruk- of een lagedrukfitting nodig hebt. De doorslaggevende factor is hier waar het warme water in uw huis precies vandaan komt.

Als er zowel een aansluiting voor warm water als een aansluiting voor koud water op de muur zit, betekent dit dat het water wordt verwarmd met een doorstroomverwarmer of een centraal waterbehandelingssysteem. In dit geval is een zogenaamde hogedrukfitting de juiste keuze.

Als er daarentegen alleen een aansluiting voor koud water aan de muur zit, zodat het water in uw keuken eerst met een boiler moet worden verwarmd, hebt u een lagedrukfitting nodig.

U kunt het verschil tussen de twee varianten ook zien aan het feit dat hogedrukfittingen twee aansluitingen hebben, terwijl lagedrukfittingen drie aansluitingen voor de waterslangen hebben.

Waterappendages van verschillende materialen

Bij de aankoop van uw mengkraan kunt u natuurlijk ook kiezen tussen verschillende materialen. Er zijn bijvoorbeeld modellen van kunststof of roestvrij staal.

Een mengkraan van kunststof is meestal bijzonder goedkoop. Het materiaal slijt echter meestal sneller, wat uiteraard een negatief effect kan hebben op de levensduur van de kraan.

Van een roestvrijstalen mengkraan daarentegen kunt u meestal verwachten dat hij veel robuuster is en beter bestand is tegen de dagelijkse belasting. Dit komt meestal ook tot uiting in een langere levensduur, zodat de extra aanschafkosten zich meestal terugbetalen.

Naast kunststof en roestvrij staal wordt ook vaak messing gebruikt als materiaal voor de vervaardiging van mengkraan. Het metaal is ook vrij robuust en duurzaam, zodat u zich meestal geen zorgen hoeft te maken over de betrouwbaarheid bij een model van hoge kwaliteit. Met zijn verchroomde buitenkant is de mengkraan voor uw keuken beschermd tegen roest en ziet hij er ook nog chic uit.

Mengkraan voor de keuken in verschillende uitvoeringen

Afhankelijk van de situatie ter plaatse moet de mengkraan uiteraard aan verschillende eisen voldoen. De keuze is hier geenszins beperkt tot eenvoudige kranen waarmee u de temperatuur van het leidingwater in uw keuken kunt regelen.

Daarnaast zijn er bijvoorbeeld mengkraan die zijn uitgerust met een uittrekbare vaatdouche, evenals intrekbare modellen of zelfs mengkraan waarmee u heet water kunt produceren zoals uit een waterkoker.

Mengkraan met schotelsproeier

Een mengkraan in de keuken wordt niet alleen gebruikt voor het afwassen en schoonmaken van voedsel, zoals groenten, maar ook voor het vullen van kookpotten.

Hiervoor is een mengkraan met een geïntegreerde vaatdouche een uitstekende keuze. De douche is voorzien van een slang en kan indien nodig uit de kraan worden getrokken. Daardoor is hij bijzonder flexibel en kunt u zonder problemen potten spoelen of groenten en fruit schoonmaken.

Naast modellen met een uittrekbare of draaibare vaatdouche zijn er ook mengkranen met zowel een gewone kraan als een extra vaatdouche. Afhankelijk van waar u het water voor nodig heeft, kunt u kiezen hoe u uw mengkraan wilt gebruiken. Deze modellen zijn bijzonder populair in professionele keukens.

Mengkraan met sensor

Zogenaamde sensor mengkraan kunnen bijzonder praktisch blijken, vooral in de professionele sector of in openbare instellingen. Deze modellen zijn uitgerust met een sensor die het water automatisch aanzet zodra u uw handen ervoor houdt.

Dit is bijzonder hygiënisch, omdat u de kraan niet hoeft aan te raken om het water aan en uit te zetten. Vooral als u vuile handen hebt omdat u eten bereidt en de kraan ook door meerdere mensen wordt gebruikt, blijkt dit een groot voordeel te zijn, wat spreekt voor de aanschaf van een mengkraan met sensor.

Eéngreeps mengkraan

Een ééngreeps mengkraan is voorzien van één enkele bediening waarmee zowel de hoeveelheid als de temperatuur van het water kan worden geregeld. Wanneer de hendel wordt geopend, stroomt het water naar buiten en de watertemperatuur kan worden geregeld door de hendel naar links en rechts te draaien.

Een ééngreeps mengkraan is bijzonder gemakkelijk te bedienen. Zowel de hoeveelheid water als de temperatuur kunnen zeer nauwkeurig worden ingesteld. Afgezien daarvan is het waterverbruik van een dergelijk model betrekkelijk laag, omdat de temperatuurregeling niet veel tijd vergt in vergelijking met kranen met twee bedieningsorganen.

Mengkraan met twee grepen

Naast de ééngreeps mengkranen zijn er ook mengkranen die voorzien zijn van twee bedieningselementen. Eén hendel wordt gebruikt om het koude water aan te zetten en de andere om het warme water aan te zetten. De temperatuur van het water varieert naar gelang van hoe ver de twee regelaars zijn opgedraaid.

Idealiter wordt zo'n tweegreeps mengkraan met beide handen bediend. Omdat het soms even duurt om de gewenste temperatuur in te stellen, is het waterverbruik bij een mengkraan met twee hendels meestal iets hoger dan bij een ééngreeps mengkraan.

Niettemin kunnen beide varianten in keukens worden gebruikt. Bij de aankoop van uw nieuwe mengkraan is het natuurlijk geheel aan u welk model u verkiest.

Waar moet u op letten als u een mengkraan koopt

Als u een mengkraan wilt kopen, zijn er natuurlijk een paar dingen waar u op moet letten. Naast de keuze tussen hogedruk- en lagedrukmengmachines en de kenmerken die u wenst, is het belangrijkste waar u bij de aankoop op moet letten een goede kwaliteit.

Het kan verleidelijk zijn om een zo goedkoop mogelijke mengkraan te kopen en zo een beetje geld te besparen. De ervaring heeft echter geleerd dat de vreugde over de vermeende besparingen meestal van korte duur is. Dit komt omdat een inferieure mengkraan voor de keuken gewoonlijk niet kan concurreren met modellen van hogere kwaliteit wat de levensduur betreft.

Vaak duurt het niet al te lang na de ingebruikneming voordat de kraan problemen begint te geven en bijvoorbeeld begint te lekken. In dat geval hebt u natuurlijk geen andere keuze dan de mengkraan in uw keuken te vervangen. Dit kost niet alleen geld, maar ook tijd.

Door vanaf het begin aandacht te besteden aan een goede productkwaliteit, kunt u zich deze onnodige moeite besparen. Zo vindt u in onze shop hoogwaardige mengkranen voor uw keuken, die overtuigen door hun kwaliteit.

Koop mengkraan van hoge kwaliteit voor de keuken

Als u op zoek bent naar een nieuwe mengkraan voor uw keuken, dan bent u bij ons aan het juiste adres. In onze winkel vindt u een uitgebreid assortiment hoogwaardige modellen om uit te kiezen.

Daartoe behoren eenhendelmengkranen, tweegreepsmengkranen en mengkranen met een vaatdouche of zelfs praktische sensormengkranen. Het moet dus geen probleem voor u zijn om in onze winkel een waterkraan voor uw keuken te vinden die optimaal aan uw eisen voldoet.

Koop uw nieuwe mengkraan voor de keuken eenvoudig online en laat uw bestelling handig en betrouwbaar bezorgen. Wij zijn er zeker van dat u volledig tevreden zult zijn met uw tap uit onze online winkel, evenals met onze uitstekende klantenservice.