Kurkentrekker en wijnopener: accessoires van hoge kwaliteit voor het serveren van wijn en mousserende wijn

Voor veel mensen is een goed glas wijn of een mousserende wijn een essentieel onderdeel van een gezellig samenzijn met vrienden. Om de fles te openen is uiteraard een geschikte kurkentrekker of wijnflesopener nodig.

In onze online winkel vindt u een selectie van hoogwaardige kurkentrekkers en wijnflesopeners, evenals andere accessoires voor het serveren van wijn en mousserende wijn. Kijk zelf maar. Wij zijn er zeker van dat u zult vinden wat u zoekt.

Kurkentrekkers en wijnopeners - de belangrijkste zaken op een rijtje

 • Om verontreiniging van de wijn te voorkomen, mag de kurk niet beschadigd worden bij het openen van de wijnfles.
 • Eenvoudige kurkentrekkers blijken meestal niet de ideale oplossing te zijn wat de hanteerbaarheid betreft.
 • Een kurkentrekker met vleugels of een tafelhulpstuk maakt het veel gemakkelijker om wijnflessen correct te openen.
 • Kelnersmessen zijn bijzonder praktisch en mogen daarom in geen enkel restaurant ontbreken.
 • In onze winkel vindt u een grote keuze aan wijnflesopeners en kurkentrekkers in verschillende uitvoeringen.

Het correct openen van wijnopener

Op het eerste gezicht lijkt het openen van een wijnfles geen bijzonder ingewikkelde zaak. In de praktijk ziet het er echter vaak anders uit. Voor perfect drinkgenot is het niet voldoende om alleen de kurk te verwijderen. Bovendien moet de kurk onbeschadigd blijven, zodat de smaak van de wijn niet lijdt onder de besmetting met kleine stukjes kurk.

Het correct openen van een wijnfles vergt dus enige oefening. Natuurlijk hebt u ook het juiste gereedschap nodig in de vorm van een wijnopener van hoge kwaliteit.

Wijnopeners en kurkentrekkers in verschillende uitvoeringen

Bij de aankoop van wijnflesopeners en kurkentrekkers hebt u de keuze tussen verschillende ontwerpen. Daartoe behoren bijvoorbeeld zeer eenvoudige kurkentrekkers, modellen met vleugels of een praktische tafelbevestiging, alsmede speciale kelnersmessen.

Het is niet mogelijk een algemene uitspraak te doen over welke versie de juiste is. De doorslaggevende factoren zijn natuurlijk uw persoonlijke voorkeur en hoe vaak u een fles wijn moet openen.

Eenvoudige kurkentrekkers

Eenvoudige kurkentrekkers bestaan alleen uit een metalen spiraal en een handvat om vast te houden en te draaien. De metalen spiraal wordt zo centraal mogelijk in de kurk van de fles geboord en ingedraaid. Dan wordt de kurk er met de hand uitgetrokken.

Dit werkt inderdaad. Zo'n kurkentrekker is echter zeker niet de beste oplossing voor het openen van wijnflessen. De moeilijkheid is dat de spiraal van de flesopener niet altijd in het midden van de kurk zit. De ervaring leert dan ook dat het niet ongewoon is dat de kurk beschadigd wordt bij het openen van de fles. Als er kleine deeltjes van in de inhoud terechtkomen, kan dit de smaak van de drank enorm aantasten en heel gemakkelijk een goede wijn volledig ruïneren.

Bovendien vergt het uittrekken van de kurk met een eenvoudige kurkentrekker nogal wat kracht, wat in het dagelijkse leven al snel onpraktisch kan blijken. Als u zelden een wijnfles moet openen, is een eenvoudige kurkentrekker zeker voldoende. Als u hem echter regelmatig nodig hebt, is het zeker de moeite waard iets meer geld te investeren en een model van hogere kwaliteit te kopen.

Kurkentrekker met vleugels

In vergelijking met een eenvoudig model is een kurkentrekker met vleugels een aanzienlijke upgrade die verschillende voordelen met zich meebrengt. De wijnopener wordt op de fles geplaatst. Aangezien het een apparaat heeft dat over de hals van de fles glijdt, kan de spiraal van de kurkentrekker op betrouwbare wijze in het midden van de kurk worden gedraaid. Hierdoor is de kans veel kleiner dat de kurk bij het openen van de fles breekt en delen ervan in de inhoud terechtkomen, wat, zoals bekend, het drinkgenot aanzienlijk schaadt.

Als u meer dan één of twee keer per jaar een wijnflesopener nodig hebt, moet u dus altijd de voorkeur geven aan een kurkentrekker met vleugels boven een heel eenvoudig model.

Kurkentrekker met tafelbevestiging

In de cateringbranche moeten dingen meestal snel gebeuren. Bovendien moet je als professional doorgaans veel vaker champagne- en wijnflessen openen dan bij particulieren het geval is. Daarom kan een kurkentrekker met tafelbevestiging voor de professionele sector een uiterst praktische aankoop blijken te zijn.

Een dergelijke ontkurkmachine voor wijnflessen is uitgerust met een speciale houder in de vorm van een robuuste schroefklem. Hiermee kan hij aan de rand van een tafel of zelfs een toonbank worden bevestigd. U hoeft de kurkentrekker niet met de hand vast te houden bij het openen van de fles. Dit maakt de bediening bijzonder gemakkelijk en ongecompliceerd, zodat u ook bij een groot aantal gasten geen onnodige tijd verliest en het serveren altijd zonder oponthoud lukt.

Kiest u voor een hoogwaardige wijnflesopener met tafelbevestiging, zoals u die in onze winkel vindt, dan weet u natuurlijk zeker dat de kwaliteit overtuigend is en dat niets een lange levensduur in de weg zal staan.

Obersmessen behoren tot de basisuitrusting

Het kelnersmes is zeker een van die producten waar geen professionele barman zonder kan. Soms ook sommeliersmessen genoemd, zijn kelnersmessen een uiterst praktisch stuk gereedschap dat op het eerste gezicht lijkt op een klassiek zakmes.

Kelnersmessen zijn gewoonlijk uitgerust met een lemmet, een kurkentrekker en een kroonkurkopener. De afzonderlijke delen kunnen worden weggeklapt, zodat het kelnersmes snel in uw zak kan verdwijnen als u geen vrije hand hebt.

Net als bij andere producten voor het openen van wijnflessen, kunt u natuurlijk ook bij de aanschaf van een kelnermes kiezen tussen verschillende modellen. In onze winkel vindt u bijvoorbeeld kelnersmessen met een metalen heft of met een houten heft. Het zou dus niet moeilijk voor u moeten zijn om een model te vinden dat u bevalt en dat goed in de hand ligt wanneer u het gebruikt.

Wat is belangrijk bij het kopen van kurkentrekkers en wijnopeners

Als u een nieuwe kurkentrekker of wijnopener wilt kopen, zult u snel merken dat de keuze aan verschillende modellen zeer groot is. Het is dan ook vaak niet gemakkelijk om een product te vinden dat aan uw eisen voldoet en ook kwalitatief overtuigend is.

Bij de aankoop van uw nieuwe wijnopener moet u er natuurlijk op letten dat hij goed gemaakt is en uit hoogwaardige materialen bestaat. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zeer eenvoudige kurkentrekker of een zogenaamd kelnersmes.

Een andere optie is een kurkentrekker met vleugels. Een dergelijk model heeft het voordeel dat de punt zeer precies in het midden van de kurk kan worden geplaatst. Daardoor is hij bijzonder gemakkelijk uit te trekken en is de kans dat de kurk afbrokkelt en de wijn verontreinigt bij het openen aanzienlijk kleiner.

Misschien geeft u echter de voorkeur aan een wijnopener die aan de rand van de tafel of het aanrecht kan worden bevestigd. Vooral in de professionele sector zijn dergelijke modellen zeer populair omdat zij het openen kunnen vergemakkelijken. Vooral wanneer de hele avond tientallen wijnflessen moeten worden ontkurkt, kan dit een groot voordeel blijken.

Kurkentrekkers, wijnopeners en andere accessoires

Wij willen onze klanten zo goed mogelijk ondersteunen bij het serveren van dranken zoals wijn of mousserende wijn. Daarom vindt u in onze winkel een grote keuze aan accessoires die u voor dit doel kunt gebruiken.

Ons assortiment omvat onder meer de volgende producten:

 • Eenvoudige flesopeners en kurkentrekkers
 • Wijnopener met tafelbevestiging
 • Kurkentrekkers met vleugels
 • Praktische kelnersmessen
 • Kurkentrekker
 • Mousserende wijn en champagne koeler

Het is het beste om op je gemak rond te kijken. Wij zijn er zeker van dat u het juiste gereedschap zult vinden voor het openen en schenken van wijn en mousserende wijn. Het maakt natuurlijk niet uit of u op zoek bent naar geschikte oplossingen voor privégebruik of voor professioneel gebruik in de horeca.

Praktische accessoires voor geopende wijn- en mousserende wijnflessen

Een fles wijn of mousserende wijn wordt niet altijd onmiddellijk na opening volledig leeggemaakt. Om te voorkomen dat de resterende inhoud moet worden weggegoten, is het van belang deze op een geschikte manier vers te houden.

Naast wijnopeners vindt u ook geschikte oplossingen voor dit doel. Het gaat bijvoorbeeld om eenvoudige wijnstoppers of flessenstoppers waarmee u reeds geopende flessen opnieuw kunt verzegelen, zodat de inhoud langer drinkbaar blijft.

Afgezien daarvan is er natuurlijk ook de praktische Champagne Protector. Dit is de perfecte keuze voor het vers houden van mousserende wijnen, zoals schuimwijn, prosecco en champagne. De Champagne Protector zorgt er op betrouwbare wijze voor dat het koolzuurgas in de fles blijft en dat uw mousserende wijn langer zijn bruis behoudt.

Zo kunt u er van de eerste tot de laatste slok ten volle van genieten en hoeft u zich geen zorgen te maken over een muffe smaak als u uw mousserende wijn niet meteen wilt opdrinken. Natuurlijk is een Champagne Protector ook zeer geschikt voor de professionele sector om de gasten bij het serveren steeds een perfecte kwaliteit te kunnen bieden.

Koop kurkentrekkers en wijnopeners van hoge kwaliteit tegen lage prijzen

Als u een kurkentrekker, een wijnopener of andere accessoires voor het serveren van wijn en mousserende wijn nodig hebt, bent u bij ons aan het juiste adres. In ons assortiment vindt u een ruime keuze aan hoogwaardige producten die u gemakkelijk online kunt bestellen en laten bezorgen.

Koop uw nieuwe kurkentrekker of wijnopener voordelig in onze winkel en ervaar het zelf. Wij twijfelen er niet aan dat u blij zult zijn met de keuze en de kwaliteit, evenals met onze betrouwbare klantenservice.