Cataplana koperen pannen - het bijzondere kookgerei voor mediterrane gerechten

Cataplana koperen pannen zijn een heel bijzonder kookgerei dat de laatste jaren steeds populairder is geworden bij ons en niet meer alleen in de traditionele Portugese keuken wordt gebruikt.

Als je een Cataplana koperen pot wilt kopen, dan vind je deze in ons assortiment. Bestel eenvoudig online de Cataplana van uw keuze en laat uw bestelling snel en betrouwbaar door ons leveren.

Cataplana koperen potten - de belangrijkste dingen op een rijtje

    • De Cataplana is een traditioneel kookgerei uit Portugal dat wordt gebruikt om voedsel te stomen.
    • Naast cataplana's van koper zijn er nu ook modellen van aluminium, waarvan sommige zelfs aan de binnenkant met teflon zijn gecoat.
    • Als je met de Cataplana op een normaal fornuis wilt koken, zorg er dan voor dat het model in kwestie een vlakke bodem heeft.
    • Als de Cataplana op een inductiekookplaat wordt gebruikt, dient u bij de aanschaf ervan te zorgen dat het model geschikt is.
    • Met de juiste zorg en zorgvuldige behandeling zorgt u ervoor dat de Cataplana koperen pot zo lang mogelijk meegaat.
    • De gerechten bereid in de traditionele potten bieden een grote verscheidenheid aan smaken en worden ook wel Cataplana genoemd.
    • In onze winkel kunt u hoogwaardige Cataplana koperen potten kopen, die wij gemakkelijk kunnen bezorgen op het adres van uw keuze.

Wat is een cataplana?

De Cataplana is een traditioneel kookgerei uit Portugal. Het bestaat eigenlijk uit twee pannen. Deze zijn met een scharnier met elkaar verbonden. Aan de zijkanten van de Cataplana zitten sluitingen waarmee deze goed gesloten kan worden. Hierdoor kan het voedsel dat erin wordt bereid langzaam op lage temperaturen worden gestoomd. Dit leidt tot een unieke smaak die niet alleen in Portugal al heel lang voor enthousiasme zorgt.

Hoe de Cataplana werkt

Omdat de Cataplana tijdens het koken goed gesloten is, wordt het voedsel er voorzichtig in gestoomd. Hierdoor worden ze niet alleen gezond bereid. Bovendien blijft hun smaak optimaal behouden. Tijdens het koken vermengen de smaken van de verschillende ingrediënten zich, waardoor de afgewerkte gerechten echt een geweldige smaakervaring worden.

Van welk materiaal is een cataplana gemaakt?

Cataplana's werden oorspronkelijk gemaakt van zink. Na verloop van tijd begonnen ze echter van koper te worden gemaakt. Dit is in principe vandaag de dag nog steeds het geval. De Portugese snelkookpan is echter al lang verkrijgbaar in andere materialen. Zo zijn Cataplana's nu ook verkrijgbaar in aluminium. Een deel ervan is dan ook aan de binnenzijde gecoat met teflon, wat voor een langere levensduur moet zorgen.

Waarom een ​​koperen cataplana een goede keuze is

Koper wordt al lang gebruikt bij de vervaardiging van kookgerei. Ook al zijn andere materialen zoals roestvrij staal en aluminium tegenwoordig veel gebruikelijker, koperen potten zijn nog steeds erg populair, vooral in de professionele sector.

Bij gebruik als materiaal voor kookgerei heeft koper onder andere het voordeel dat het een zeer goede thermische geleidbaarheid heeft en snel reageert op temperatuurveranderingen. Dit maakt het mogelijk om voedsel bijzonder gelijkmatig en to the point te koken met pannen van koper.

Voor welke kudde is de Cataplana geschikt?

Een traditionele Cataplana koperen pot heeft een ronde bodem. Zo'n model kan natuurlijk niet gebruikt worden op een modern fornuis met bijvoorbeeld een glaskeramische kookplaat. Voor dit doel zijn er echter cataplana's die zijn uitgerust met een vlakke bodem, zodat ze tijdens het koken stevig staan.

Het is daarom gemakkelijk mogelijk om ondanks een moderne keuken te vertrouwen op het traditionele kookgerei uit Portugal en zo te genieten van de zeer bijzondere smaak die deze bereidingswijze met zich meebrengt.

Kan de Cataplana ook op een inductiekookplaat worden gebruikt?

Inductiekookplaten maken een snelle regeling van de kooktemperatuur mogelijk. Ze zijn ook energiezuinig, daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om een ​​inductiekookplaat te kopen in plaats van een traditionele elektrische kookplaat.

Een klassieke Cataplana volledig van koper is echter niet geschikt om op een inductiekookplaat te koken. Inmiddels zijn er echter ook modellen waarbij dit wel het geval is. Dus als je een inductiekookplaat hebt en een Cataplana wilt kopen, moet je ervoor zorgen dat het model dat je kiest daarvoor geschikt is.

Welke gerechten kunnen in de Cataplana worden bereid?

De gerechten die in de Cataplana worden bereid, worden ook wel Cataplana genoemd. De traditionele Portugese kookpot blijkt enorm veelzijdig te zijn. Het is bijzonder geschikt voor de bereiding van vis en zeevruchten. Daarnaast kan een Cataplana ook probleemloos gebruikt worden om vlees en vegan gerechten te bereiden.

Met een beetje creativiteit en oefening tovert u met uw Cataplana altijd nieuwe gerechten op tafel om er vervolgens samen met uw familie of vrienden van te genieten. Als je van mediterrane smaken houdt, zul je zeker dol zijn op koken met een Cataplana koperen pot.

Cataplana koperen potten hebben onderhoud nodig

Om zo lang mogelijk van je Cataplana koperen pot te kunnen genieten, is het belangrijk dat je een beetje oplet. Om het koper glanzend te houden, kan het nodig zijn om de Cataplana af en toe te polijsten.

Maak je Cataplana koperen pot ook niet schoon in de vaatwasser, maar was hem met de hand af. Grijp ook niet naar schoonmaakgerei zoals staalwol tijdens het spoelen, omdat deze het koper heel gemakkelijk kunnen krassen. Dit geldt natuurlijk ook bij het koken, waarbij je metalen bestek moet vermijden en in plaats daarvan bijvoorbeeld een houten lepel gebruikt.

Door deze eenvoudige regels te volgen en goed voor je Cataplana te zorgen, zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk kunt genieten van de koperen pot en deze keer op keer kunt gebruiken om geweldige mediterrane gerechten te bereiden.

Koop hoogwaardige koperen cataplana

Wilt u genieten van gerechten bereid in een Cataplana, dan bent u bij ons aan het goede adres. In onze winkel vindt u hoogwaardige koperen cataplana's die u eenvoudig kunt bestellen.

Koop uw nieuwe Cataplana direct online en verheug u op een heel bijzondere kook- en smaakervaring die ook u zeker zal imponeren. We zijn ervan overtuigd dat u volledig tevreden zult zijn met uw Copper Cataplana en onze betrouwbare klantenservice.