Hoogwaardige ijsblokjesmachines en ijsvergruizers voor de horeca en particulier gebruik

Of het nu gaat om frisdranken, longdrinks, cocktails of om het koelen van champagne - ijsblokjes zorgen ervoor dat de dranken niet alleen in de zomer op de perfecte temperatuur zijn. De bereiding in de vriezer kost echter veel tijd, dus een ijsblokjesmachine is in principe onmisbaar, vooral in de horeca.

 

Afhankelijk van het model zijn de ijsblokjesmachines echter ook geschikt voor privégebruik en kunt u uw gasten op elk moment binnen enkele minuten voorzien van ijskoude drankjes.

 

In onze online shop vindt u krachtige ijsmachines voor professioneel gebruik, ijsblokjesmakers voor privégebruik en ijsvergruizers en accessoires, zoals drukregelaars voor ijsmachines met een externe wateraansluiting.

Waarom een ijsblokjesmachine onmisbaar is

Als je ijsblokjes nodig hebt voor je drankjes, heb je twee basisopties om ze te bereiden. Ofwel vult u water in daarvoor bestemde zakken of plastic mallen, die in de vriezer moeten worden geplaatst, ofwel gebruikt u een ijsmachine.

 

Het maken van ijsblokjes in de vriezer heeft het grote nadeel dat het enkele uren duurt. Dit is vooral een probleem als je spontaan wat ijsblokjes nodig hebt.

 

Vooral in de gastronomie is het gebruik van een ijsmachine daarom praktisch onvermijdelijk. Want met een ijsblokjesmachine is de bereiding van ijsblokjes binnen enkele minuten mogelijk.

 

Krachtige machines voor professioneel gebruik kunnen binnen 24 uur tot 70 kilo produceren. Met zo'n ijsblokjesmachine kunt u er zeker van zijn dat u zelfs een grote hoeveelheid gasten gemakkelijk aan kunt en dat u altijd voldoende ijskoude drankjes kunt serveren.

Hoe werkt een ijsblokjesmachine?

Er zijn verschillende soorten ijsblokjesmachines. Het principe hoe ze ijsblokjes produceren is echter altijd vergelijkbaar. Meestal zijn ijsblokjesmachines uitgerust met metalen koelstaven die in een waterbassin worden gedompeld.

 

De staven hebben een temperatuur van iets minder dan 0 °C. Dit zorgt ervoor dat het water erop bevriest en dat de ijsblokjes langzaam van binnenuit worden gevormd.

 

Na enkele minuten hebben de ijsblokjes de juiste dikte bereikt. Nu worden ze met een korte hitteschok uit de koelstaven gehaald en opgevangen in een opvangbak.

Verschillende soorten ijsblokjesmakers

Er zijn zeer verschillende soorten ijsblokjesmakers. Naast de prestaties kunnen de machines ook worden onderverdeeld in ijsmachines met waterkoeling en modellen met luchtkoeling.

 

Watergekoelde ijsblokjesmachines zijn bijzonder geschikt voor gebruik in de horeca. Daar kunnen ze direct achter het aanrecht of in de keuken worden geplaatst. Ze produceren heldere ijsblokjes in grote hoeveelheden en noch een hoge luchtvochtigheid, noch warmte, wat vaak de regel is in keukens, is een probleem voor een ijsblokjesmachine met waterkoeling.

 

Ijsblokjesmachines met luchtkoeling werken zonder extra water. Vergeleken met watergekoelde ijsmachines is de werking ervan meestal rendabeler en daarom worden ze vooral aanbevolen voor privégebruik.

 

Daarnaast kan een luchtgekoelde ijsblokjesmachine ook in de horeca worden gebruikt. De omgevingstemperatuur mag dan echter niet hoger zijn dan 32 °C. Daarnaast is het belangrijk dat er voldoende luchtcirculatie is op de plaats van de ijsblokjesmaker.

IJsblokjesmachines met externe watervoorziening

Vooral goedkope ijsblokjesmachines voor privégebruik zijn meestal uitgerust met een interne watertank. Deze tank wordt gevuld met de beoogde hoeveelheid water, waaruit een bepaald aantal ijsblokjes kan worden geproduceerd.

 

Het grote voordeel van een dergelijke ijsblokjesmachine is dat deze flexibel kan worden opgezet en eenvoudig kan worden aangesloten op de stroomvoorziening. Een extra wateraansluiting is niet nodig.

 

Voor gebruik in horecagelegenheden is zo'n ijsblokjesmachine echter maar zelden een goede keuze. In plaats daarvan wordt aanbevolen om een ijsblokjesmachine met een externe watervoorziening te gebruiken.

 

Zo'n model hoeft niet voortdurend te worden bijgevuld met water, wat vooral bij een groot aantal gasten nuttig en tijdbesparend is. Daarnaast zijn ijsblokjesmachines met externe watertoevoer normaal gesproken veel krachtiger en kunnen daarom een bijzonder grote hoeveelheid ijsblokjes produceren.

 

In onze online shop vindt u zowel ijsblokjesmachines met interne watertank als machines met externe watervoorziening, zodat u altijd het model kunt kiezen dat echt aan uw eisen voor een ijsblokjesmachine voldoet.

Alternatieven voor een ijsblokjesmachine

Natuurlijk zijn ijsmachines niet de enige manier om ijsblokjes voor dranken te produceren. Daarnaast kunnen ze, zoals gezegd, ook in de vriezer worden geproduceerd. Bovendien zijn er deels ook koelkasten die zijn uitgerust met een geïntegreerde ijsblokjesmachine.

 

Bovendien is er in ieder geval in de zomer de mogelijkheid om in de supermarkt of bij benzinestations kant-en-klare ijsblokjes te kopen en deze vervolgens te gebruiken voor het koelen van drankjes.

 

Deze alternatieven kunnen echter niet concurreren met de voordelen van een krachtige ijsblokjesmachine. De productie in de vriezer duurt veel te lang. Koelkasten met een geïntegreerde ijsblokjesmachine hebben slechts beperkte capaciteit en het kopen van kant-en-klare ijsblokjes blijkt in het dagelijks leven onpraktisch te zijn.

 

Voor privégebruik zijn de genoemde alternatieven wellicht mogelijk. Maar in de horeca is de situatie anders. Voor het professioneel serveren van dranken is een krachtige ijsblokjesmachine daarom zonder twijfel een onmisbare aankoop.

 

 

 

 

Voordelen van een ijsblokjesmachine

Een ijsblokjesmachine heeft vele voordelen. Een daarvan is de enorme tijdsbesparing bij de productie van ijsblokjes. Afhankelijk van de machine zijn de eerste ijsblokjes na ongeveer 10 tot 15 minuten klaar.

 

Daarnaast vergt het bedienen van een ijsblokjesmachine nauwelijks extra werk. Dit geldt vooral voor modellen met een externe wateraansluiting.

 

De ijsmachine produceert de ijsblokjes volledig automatisch, zodat ze indien nodig gewoon uit de opvangbak moeten worden gehaald en aan de drankjes worden toegevoegd. Dit is een groot voordeel, vooral in het vaak stressvolle dagelijkse werk in de horeca, waarvan zowel medewerkers als gasten profiteren.

Welke ijsblokjesmachine is de juiste?

Welke ijsmachine de juiste is, hangt vooral af van het toekomstige gebruik en de benodigde hoeveelheid ijsblokjes. Het maakt een groot verschil of u slechts af en toe een paar ijsblokjes nodig heeft om uw feestgangers te vermaken of dat u elke avond honderden longdrinks en cocktails in uw bar serveert.

 

Voor de horeca adviseren wij over het algemeen het gebruik van een ijsmachine met een externe wateraansluiting, indien de plaatselijke omstandigheden dit toelaten. Voor particulier gebruik is het daarentegen meestal voldoende om een goedkope ijsmachine met geïntegreerde watertank en een hanteerbare productiecapaciteit aan te schaffen.

 

In onze online shop vindt u ijsblokjesmachines met een dagelijkse productiehoeveelheid van 20 tot 70 kilo. U kunt ook kiezen tussen modellen met een externe wateraansluiting en een geïntegreerde watertank, zodat u zeker weet dat u een ijsmachine vindt die aan uw eisen voldoet.

Reiniging en onderhoud van ijsblokjesmachines

Hygiëne is erg belangrijk in de horeca. Naast fornuizen, koelkasten en tapsystemen moeten natuurlijk ook ijsblokjesmachines regelmatig worden gereinigd.

 

Want zelfs in een ijsmachine kunnen zich onzuiverheden vormen en kunnen ziektekiemen en ziekteverwekkers zich vestigen. Vroeg of laat schaadt dit niet alleen de smaak van de ijsblokjes, maar vormt het ook een niet te onderschatten gezondheidsrisico.

 

U kunt dit voorkomen door uw ijsblokjesmachine regelmatig te reinigen. Het is daarom essentieel dat u uw ijsblokjesmachine in uw hygiëneplan opneemt en het onderhoud ervan niet verwaarloost. Dit houdt soms in dat de ijsmaker van tijd tot tijd wordt ontkalkt om ervoor te zorgen dat de ijsblokjes een perfecte smaak hebben en tegelijkertijd de levensduur van de machine te verlengen.

IJsvergruizer voor koude cocktails en sappen

Natuurlijk is het niet mogelijk om bij elk drankje gewoon een handvol ijsblokjes in het glas te doen. Vooral voor cocktails is vergruisd ijs vaak onmisbaar. Maar vruchtensappen smaken ook bijzonder fris en heerlijk met een beetje gemalen ijs. Met een krachtige ijsvergruizer maakt u dit in een handomdraai van de ijsblokjes uit uw ijsblokjesmachine.

 

Hoewel een ijsvergruizer zeker geen essentieel keukenhulpmiddel is voor de particuliere sector, is hij vaak onmisbaar in de horeca, vooral in bars, en is hij bijna de hele avond in gebruik.

 

Een goede ijscrusher wordt gekenmerkt door een robuuste constructie en is gemakkelijk in staat om meerdere kilo's verbrijzeld ijs per uur te produceren. Met de hoge kwaliteit ijsvergruizers van onze online shop bent u goed uitgerust voor een willekeurig aantal gasten aan de bar en kunt u altijd ijskoude cocktails serveren.

Handgemalen ijs is geen alternatief

Net als bij de productie van ijsblokjes, geeft gemalen ijs je de mogelijkheid om het met de hand te maken. Maar net als een ijsblokjesmachine is een ijsblokjesvergruizer duidelijk een betere keuze.

 

Helemaal als je meer dan een handvol gebroken ijs nodig hebt en het handmatig pletten is gewoonweg te vermoeiend en tijdrovend.

 

De kosten die u maakt bij de aanschaf van een ijsvergruizer zijn beheersbaar, zodat de investering zich snel terugverdient en u binnenkort niet meer zonder dit praktische apparaat onder garantie wilt.

Hoe u profiteert van de aanschaf van een ijsblokjesmachine

Als u in uw horecagelegenheid koude dranken zoals frisdranken, longdrinks of cocktails serveert, behoort een ijsmachine tot de absolute basisuitrusting.

 

Door de aanschaf van een ijsblokjesmachine profiteert u met name van de volgende voordelen:

 

    - Geautomatiseerde productie van ijsblokjes binnen enkele minuten

    - Afhankelijk van de machine, productiehoeveelheden tot 70 kg ijsblokjes per dag

    - Heldere ijsblokjes zonder scheuren in constante kwaliteit

    - Continue productie van ijsblokjes voor instant drankuitgifte

    - Geen extra werk nodig voor het vullen van ijsblokjesmallen

    - Opslag van de afgewerkte ijsblokjes direct in de ijsmachine

    - Modellen met verschillende productiecapaciteit beschikbaar voor elke behoefte

Koop ijsvergruizers en ijsblokjesmachines online

In onze online shop vindt u een selectie van hoogwaardige en krachtige ijsblokjesmachines en ijsvergruizers/ijscrushers, die bijzonder geschikt zijn voor professioneel gebruik in de horeca en die ook deels een goede keuze zijn voor de enthousiaste thuiskroeg.

 

Bestel de ijsvergruizer of de ijsblokjesmachine van uw keuze eenvoudig online en vertrouw op de uitstekende kwaliteit van bekende merkfabrikanten en op onze gebruikelijke goede service, waarmee we al talloze klanten hebben kunnen inspireren.