CO2 Fles

Bij ik-tap.nl vindt u de beste CO2 fles voor uw biertap. Een CO2 fles, ook wel koolzuurfles genoemd, is essentieel voor het serveren van vers getapt bier. In deze categorie vindt u een uitgebreide selectie CO2 flessen die zijn ontworpen voor verschillende biertapsystemen.

Biertap

Een biertap is een van de meest belangrijke onderdelen van elk barsysteem. Een perfect getapt biertje is afhankelijk van verschillende factoren, inclusief de juiste afstelling van de CO2 drukregelaar. Bij ik-tap.nl kunt u terecht voor verschillende soorten biertaps en accessoires, waaronder een CO2 fles.

Slang en CO2 Drukregelaar

Naast een CO2 fles heeft u ook slang en een CO2 drukregelaar nodig om het bier goed te tappen. Slangen worden gebruikt om de CO2 van de fles naar de biertap te geleiden. De CO2 drukregelaar regelt de druk waarmee de CO2 wordt vrijgelaten. Bij ik-tap.nl vindt u een grote selectie slangen en CO2 drukregelaars die geschikt zijn voor elk biertapsysteem.
 • Hoogwaardige CO2 fles voor uw biertap
 • Uitgebreide selectie biertaps en accessoires
 • Diverse slangen en CO2 drukregelaars beschikbaar
 • Niets is zo vervelend als een biertap die niet goed werkt. Zorg er daarom voor dat u een hoogwaardige CO2 fles aanschaft die perfect geschikt is voor uw biertapsysteem. Bij ik-tap.nl vindt u alles wat u nodig heeft om het perfecte biertje te tappen, inclusief de beste CO2 flessen, slangen en CO2 drukregelaars.

CO2 en de juiste druk zijn nodig om bier professioneel te tappen. Daarom is CO2-druk nodig om heerlijk bier te tappen. Het wordt geleverd in gasflessen en bij de omgang met chemicaliën staat veiligheid altijd voorop. Bewaar de flessen daarom onder andere veilig op een goed geventileerde plaats.

Gebruik van CO2-Flessen

Afhankelijk van de vulhoeveelheid hebben de CO2-flessen verschillende afmetingen en verschillende diameters. Een fles van 0,5 kg is voldoende voor 150 liter bier, een fles van 2 kg voor 600 liter. De ventielen van de flessen zijn gestandaardiseerd en passen daardoor op elke reduceerventiel. Voor het aansluiten van drukverlagers op de flessen vindt u bij ons ook koppelstukken. Drukregelaars zorgen ervoor dat een bepaalde druk aan de uitlaatzijde niet wordt overschreden, ook niet bij verschillende drukken aan de inlaatzijde.

Sommige flessen hebben al een praktische standaard voor een veilige installatie. Je kunt een voet ook apart kopen. Ook handig zijn flessenhouders die in een biervat kunnen worden gehangen. De flessenhouders zijn ideaal wanneer er niet genoeg ruimte is om een ​​CO2-fles veilig op te zetten. Ook bij het tappen van bier staat veiligheid voorop! Daarom hebben wij ook borden met gebruiksaanwijzing voor veilig serveren in ons assortiment voor horecagelegenheden.

CO2-flessen zijn meestal verkrijgbaar in de horeca. Ook particulieren kunnen onder bepaalde omstandigheden zonder en terugvallen op alternatieven. Daarom hebben we naast CO2-flessen ook koolzuurhoudende capsules, die worden gebruikt bij bepaalde apparaten of partyvaten.

Bijvullen

Je hebt niet alleen CO2 nodig voor het tappen van bier, je hebt ook CO2 nodig voor op de camping of voor een vissenaquarium. Bijvullen is dus op veel plaatsen mogelijk. Je bewaart de fles en kunt hem op elk moment bijvullen. U kunt CO2-flessen bijvullen bij winkels voor kampeerbenodigdheden, in drankenwinkels of in bouwmarkten. De CO2-flessen hebben 10 jaar TÜV. Sommige flessen hebben een bidonhouder, een speciaal handvat. Deze kooi is wettelijk verplicht en sommige dealers vullen alleen de verkeerde wanneer de kooi op zijn plaats zit. Bijvullen mag alleen door professionals worden gedaan. Let altijd op de actuele veiligheidsvoorschriften.

Bij veilig gebruik zorgen CO2-flessen en koolzuurhoudende capsules ervoor dat het bier altijd fris en verfrissend wordt geserveerd.

CO2-flessen voor uw dispenser

Bij het tappen van bier worden koolzuurflessen gebruikt om te voorzien in de nodige Bouw druk op en voorkom zo het vrijkomen van koolzuur uit het bier en de om transport door de bierpijpleiding mogelijk te maken. In ons assortiment vindt u gegarandeerd de juiste CO2 voor uw tapsysteem Fles en bijpassende accessoires zoals flessenhouders, connectoren en
Gebruiksaanwijzing voor het aansluiten van de koolzuurfles en de kluis werking van het doseersysteem.

Waarom de kooldioxidefles zo belangrijk is

Bij de fermentatie komt CO2 (koolstofdioxide) vrij in het bier. Dit koolzuur is er voor verantwoordelijk voor de frisse smaak van het bier. Als ze ontsnapt, smaakt het is muf en muf. Om dit te voorkomen moet er in de dispenser voldoende tegendruk te geven. Hiervoor wordt een koolzuurfles aangesloten. Dit in De CO2 in de fles zorgt ervoor dat de kooldioxide in het fust niet uit het bier ontsnapt maakt los en helpt ook om door de bierleiding naar de tap te transporteren de nodige druk opbouwen. Met andere woorden, met de CO2-fles voorkom je een muffe smaak en u of uw gasten kunnen altijd genieten van vers getapt bier.

Sluit de CO2-flessen correct aan

Bij het tappen van bier is het belangrijk om te zorgen voor de juiste werkdruk in het tapsysteem. Omdat de druk in de CO2-flessen dit echter vele malen overschrijdt, is dit niet het geval
mogelijk om de koolzuurfles rechtstreeks op het systeem aan te sluiten. In plaats daarvan is het noodzakelijk om een ​​geschikte drukregelaar te gebruiken. Zo'n Drukverlager maakt het mogelijk om de druk op het gewenste niveau te regelen, waardoor: zorg ervoor dat de juiste werkdruk voor het tappen van het bier wordt ingesteld met behulp van de CO2-fles
kan zijn. Het niveau van de werkdruk is afhankelijk van verschillende factoren, daarom moet u: moet de drukregelaar afzonderlijk worden afgesteld.

Deze factoren bepalen hoeveel druk je moet genereren met de CO2-flessen en drukregelaar:

 • Het CO2-gehalte in het bier (Een hoog CO2-gehalte vereist een hoge tegendruk om te voorkomen dat het koolzuur uit het bier vrijkomt.)
 • De temperatuur van het biervat (Hoe kouder het biervat of de inhoud ervan, hoe minder tegendruk er nodig is om te voorkomen dat de kooldioxide oplost.)
 • Het hoogteverschil tussen het vat en de kraan (Een groot hoogteverschil vereist een navenant hoge druk voor transport naar de kraan.)
 • Lengte en dikte van de lijn (Hoe korter en dikker de bierlijn, hoe minder druk er nodig is om het bier te transporteren.)

Veiligheid bij het hanteren van een CO2-flessen

In volle CO2-flessen is er een druk tot 60 bar. Daarom moet u bij de aankoop van uw Koolzuurhoudende fles exclusief bij gerenommeerde leveranciers zoals wij, waar u er een kunt krijgen
onberispelijke kwaliteit van de CO2-flessen kan zeker zijn. Bovendien moet er vanwege de hoge druk binnenin te allen tijde worden opgelet essentieel bij de CO2-fles. Anders kan de gastank onder druk exploderen en dergelijke in het ergste geval tot ernstige verwondingen leiden. Leg je CO2-fles daarom nooit neer, maar plaats altijd de container rechtop. Voor een bijzonder veilige standaard raden wij u aan een geschikte standaard te gebruiken of gebruik flessenhouders uit ons assortiment.

Alternatieven voor de kraan met koolzuurfles

Het gebruik van een persgascontainer in de vorm van een CO2-flessen is niet de enige Mogelijkheid om bier te tappen. Als alternatief een biertap met een Er wordt gebruik gemaakt van membraanpompen. In plaats van de druk van de CO2-flessen gebruikt zo'n membraanpomp een creëert een vacuüm dat het bier door de leiding naar de tap uit het vat duwt.

Voordelen van tappen met een CO2-flessen

Een biertap met membraanpomp heeft als voordeel dat er geen kooldioxidefles is meer nodig en natuurlijk de behoefte aan één Een nieuwe CO2-fles kopen is niet meer nodig. De druk is hier echter vaak niet nauwkeurig ingesteld, wat soms tot problemen bij het tikken kan leiden. Kenners geven daarom meestal de voorkeur aan tappen met een CO2-fles en een drukregelaar,
waar u de werkdruk optimaal kunt regelen. Toch moet u Biertappen met membraanpomp in de particuliere sector, in ieder geval als alternatief voor tappen Overweeg een koolzuurhoudende fles.

Koop CO2-flessen en passende accessoires

In onze winkel kunt u koolzuurflessen in verschillende maten kopen. Kies, afhankelijk van je behoefte, een CO2-flessen met 0,5 of 2 kilogram Capaciteit of kooldioxidecapsules geschikt voor de werking van tal van apparaten zijn. De juiste accessoires voor uw koolzuurfles bestelt u het beste direct bij en Gebruik bijvoorbeeld een geschikte standaard of flessenhouder om een ​​veilige te garanderen Bediening van uw dispenser met een CO2-flessen.

Uiteraard vindt u bij ons ook CO2 drukregelaars, waarmee u Pas de werkdruk van uw doseersysteem flexibel aan en heb altijd perfecte doseerresultaten kan bereiken.

Veelgestelde vragen over CO2 flessen

Wat is een CO2 fles?

Een CO2 fles is een cilindervormige fles gevuld met koolstofdioxide (CO2) gas. Het wordt gebruikt om de druk in het biervat te regelen en zo het bier op de juiste manier te tappen.

Waarom heb ik een CO2 fles nodig?

Een CO2 fles is nodig om de druk in het biervat te regelen en zo het bier op de juiste manier te tappen. Het zorgt voor de juiste hoeveelheid schuim en koolzuur in het bier, wat zorgt voor een perfect getapt biertje.

Zijn CO2 flessen geschikt voor thuisgebruik?

Ja, CO2 flessen zijn geschikt voor zowel thuisgebruik als professionele horecagelegenheden. Bij ik-tap.nl bieden wij een brede selectie aan kwalitatieve CO2 flessen, geschikt voor zowel de thuisbar als voor professionele horecagelegenheden.

Welke maat CO2 fles heb ik nodig?

Dit hangt af van de grootte van uw tapinstallatie en hoe vaak u deze gebruikt. Bij ik-tap.nl vindt u een uitgebreid assortiment CO2 flessen in verschillende maten en inhouden, zodat u het juiste product kunt kiezen dat past bij uw behoeften.

Hoe sluit ik een CO2 fles aan op mijn tapinstallatie?

Een CO2 fles is gemakkelijk aan te sluiten op uw tapinstallatie met behulp van de meegeleverde slangen en koppelingen. Raadpleeg de handleiding van uw tapinstallatie voor specifieke instructies.

Hoe lang gaat een CO2 fles mee?

Dit hangt af van de grootte van de fles en hoe vaak u deze gebruikt. Bij ik-tap.nl bieden wij CO2 flessen van hoge kwaliteit die geschikt zijn voor langdurig gebruik.

Hoe kan ik een CO2 fles bestellen bij ik-tap.nl?

U kunt gemakkelijk een CO2 fles bestellen via onze website. Kies de gewenste maat en inhoud van de fles en voeg deze toe aan uw winkelwagen. Volg de stappen in het bestelproces en uw CO2 fles wordt snel en betrouwbaar geleverd in Nederland en België.

Kan ik deskundig advies krijgen over CO2 flessen?

Ja, onze klantenservice staat altijd klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste CO2 fles voor uw tapinstallatie. Neem gerust contact met ons op voor deskundig advies.

Wat zijn de voordelen van bestellen bij ik-tap.nl?

 • Een ruime selectie aan kwalitatieve CO2 flessen
 • Geschikt voor zowel thuisgebruik als professionele horecagelegenheden
 • Snelle en betrouwbare levering in Nederland en België
 • Deskundig advies van onze klantenservice

Bij ik-tap.nl kunt u rekenen op een ruime selectie aan kwalitatieve CO2 flessen, geschikt voor zowel thuisgebruik als professionele horecagelegenheden. Wij bieden snelle en betrouwbare levering in Nederland en België, en onze klantenservice staat altijd voor u klaar om deskundig advies te geven. Bestel vandaag nog uw CO2 fles bij ik-tap.nl en geniet binnenkort van het perfecte getapte biertje.