Score artikel

Drukregelaar worden in slang- of regelsystemen geïnstalleerd om de druk in het systeem te regelen. Zelfs als er aan de ingangszijde verschillende drukken werken, wordt de druk aan de uitgangszijde dankzij een drukregelaar niet overschreden. Als de CO2-fles rechtstreeks op de dispenser wordt aangesloten, kan door te hoge druk het fust barsten. Daarom zorgen drukregelaars voor veiligheid bij het tappen van bier.

Drukregelaar voor CO2

Drukregelaar voor CO2 zijn beschikbaar voor dispensers met 3 of 7 bar. Het drukventiel is direct aangesloten op de CO2-fles. Een flesinhoudmanometer geeft een bereik aan tussen 0 en 250 bar. Hierdoor kun je ook gemakkelijk zien wanneer de CO2 bijna op is. Een drukverlager bevat ook een veiligheidsklep en een afsluitklep. Drukregelaars mogen alleen worden gekocht bij beproefde vakhandelaren in geteste kwaliteit. Om de drukregelaar correct in te kunnen stellen, moet de werkdruk van het doseersysteem bekend zijn.

Koolzuur zit door het fermentatieproces in het bier zelf. CO2-druk helpt nu om het eerst in het vat te transporteren en later van het vat naar de dispenser en dus in het glas. Als de druk te laag is, ontsnapt het koolzuur uit het bier in de bierleiding en zit er alleen schuim in het bierglas. Voor kleinere fusten zoals het partyvat van 5 liter is een kleine drukregelaar ideaal, die zorgt voor drukvereffening en dus veiligheid, zelfs bij lage bardruk.

Gereedschappen en onderdelen

Een handig hulpmiddel is de "gevangen" kooldioxidesleutel voor het vastdraaien van een drukregelaar. De diameter aan de ene kant is ontworpen voor CO2, aan de andere kant voor stikstof.

Daarnaast zijn alle losse onderdelen met betrekking tot drukregelaars los bij ons te verkrijgen. Een inhoudsmeter geeft aan wanneer de CO2 leeg is en een werkmeter meet algemene metingen en geeft de werkdruk weer, waaronder afsluiters en tussendrukregelaars voor CO2, N2 en menggas van 3 tot 7 bar.

Bier tappen is makkelijker met drukverlagers. Ongeacht de druk die aan de invoerzijde werkt, daalt de druk aan de uitvoerzijde niet onder een bepaald niveau. Met de juiste drukinstelling stroomt nu bier met de gewenste hoeveelheid schuim uit de tap. Hulpmiddelen zoals werkmanometers of inhoudsmanometers helpen bij het instellen van de drukken.

Drukregelaar: onmisbaar bij tappen met CO2

Drukregelaars zijn een onmisbaar onderdeel van doseersystemen. Omdat ze garanderen enerzijds een adequate bedrijfsveiligheid van het systeem en anderzijds ervoor zorgen dat
het bier kan goed getapt worden en er komt niet alleen schuim uit de tap. Als u een geschikte drukverlager voor uw doseersysteem nodig heeft, vindt u deze in onze winkel een grote selectie van verschillende modellen en bijbehorende Accessoires.

Hoe werkt een drukverlager?

Er zijn verschillende soorten CO2-drukregelaars die geschikt zijn voor verschillende doseersystemen en zijn ontworpen voor verschillende niveaus van lijndruk. Los daarvan heeft een drukregelaar altijd een sensor die de heersende De druk in het leidingsysteem wordt bewaakt, evenals een daarop aangesloten klep, waarmee de Leidingdruk kan indien nodig worden verlaagd.
Als de druk te veel stijgt, gaat het veiligheidsventiel op de CO2-drukregelaar open. Dat is belangrijk zowel voor de veiligheid van het tapsysteem als voor het tappen van het bier zelf.
De druk op de drukregelaar kan in de regel in stappen van 0,1 bar worden geregeld. Hierdoor kan het zeer nauwkeurig worden aangepast aan de respectievelijke omstandigheden, zodat de
Bij het tappen van het bier zijn altijd optimale resultaten te behalen.

Waarom dispensers een drukverlager nodig hebben

Het bier in het vat bevat CO2 door vergisting. Zodat dit niet kan ontsnappen, a passende tegendruk, die de druk in het biervat gelijk maakt, vereist. Hiervoor wordt een gecomprimeerde gastank gebruikt. De meeste bieren worden getapt met CO2 (kooldioxide), daarom is de Een gecomprimeerde gastank is vaak een bijbehorende CO2-fles. Omdat de druk in de
CO2-fles overschrijdt de druk die nodig is om bier te tappen vele malen, het is Het is echter niet mogelijk om de container rechtstreeks op het systeem aan te sluiten. In plaats daarvan moet de CO2-fles worden aangesloten op een geschikte drukregelaar zullen. Dit zorgt ervoor dat de optimale tegendruk wordt gegenereerd, zodat enerzijds de Het tapsysteem is niet beschadigd en anderzijds het koolzuur in het bier bij het tappen stoffelijk overschot.

De juiste tapdruk

Voor goede resultaten bij het tappen van het bier is de juiste tapdruk essentieel set. Dit kan worden afgesteld met behulp van een stelschroef die aan de drukregelaar is bevestigd
regelen, waarbij de juiste hoogte van verschillende factoren afhangt. 

Bij het instellen van de doseerdruk moet u rekening houden met deze factoren:

  • De temperatuur van het bier (Hoe warmer het bier in het vat is, hoe gemakkelijker het is voor de kooldioxide om op te lossen en hoe meer tegendruk er nodig is.)
  • Het CO2-gehalte van het bier (Hoe meer CO2 het bier bevat, hoe hoger de tegendruk die nodig is om te voorkomen dat de kooldioxide oplost.)
  • Lengte en diameter van de bierleiding (Hoe dunner en langer de bierleiding, hoe groter de wrijving en dus het drukverlies tijdens het transport.)
  • Het hoogteverschil tot aan de tap (Hoe hoger de hoogte die overbrugd moet worden van het biervat naar de tap, hoe meer druk er nodig is om te tappen.)

Het aandeel tapdruk dat wordt bepaald door de temperatuur en het CO2-gehalte van het bier heet de verzadigingsdruk. Het verschil met de werkelijke werkdruk wordt gebruikt
uitsluitend om het bier door de leiding naar de tap te transporteren. Daar moet de druk voor het serveren weer worden verlaagd. Dit kan worden gedaan met behulp van een
zogenaamde kalmerende slang of door middel van een compensatorventiel. Beide Varianten zorgen ervoor dat het bier grotendeels schuimvrij getapt kan worden, waarbij
een compensatorkraan blijkt een bijzonder flexibele en ruimtebesparende methode te zijn.

Geen tappen met CO2 zonder reduceerventiel

Het is niet mogelijk om bier met CO2 te tappen zonder gebruik te maken van een reduceerventiel. Van de
Drukverlager maakt het mogelijk om de juiste werkdruk van het doseersysteem in te stellen. Zonder hem
biertappen zou niet mogelijk zijn en het vat zou door de hoge druk uit het vat kunnen komen
In het ergste geval kan de CO2-fles zelfs barsten.

Drukregelaar voor verschillende toepassingen

Het is belangrijk dat u de juiste drukverlager gebruikt voor uw dispenser. Dan
dit is de enige manier waarop u een adequate bedrijfszekerheid en verstandige resultaten kunt garanderen
Zorg voor kegels. Het is daarom essentieel om vooraf na te gaan voor welke werkdruk uw
Het doseersysteem is ontworpen.
Let ook op welk gecomprimeerd gas wordt gebruikt. Want zelfs als bier
wordt meestal afgetapt met CO2, soms stikstof (N2) of (zoals met
Guinness) Gemengd gas gebruikt als gecomprimeerd gas bij het tappen.
In ons assortiment vindt u onder andere de volgende drukverlagers voor:
Afgiftesystemen en bijpassende accessoires:

  • Drukregelaar voor AFG-doseersystemen met 7 bar
  • Drukregelaar voor biertappen met 3 bar
  • Tussendrukregelaar voor CO2, N2 of menggas
  • Bijpassende accessoires en reserveonderdelen

Koop drukregelaars van hoge kwaliteit

Kies de drukregelaar die bij jouw dispenser past en koop hem 
bijbehorend model direct in onze winkel. U profiteert niet alleen van goedkope

Prijzen en korte levertijden, maar ook van een hoge productkwaliteit, zodat jij
kan vertrouwen op een probleemloze werking van uw dispenser-systeem.