Aantal tapkranen of biersoorten

CO2 Drukregelaar: Voor een perfect getapt biertje

Wilt u thuis het perfecte biertje tappen? Dan is een CO2 drukregelaar onmisbaar. Bij ik-tap.nl hebben wij een ruim assortiment aan CO2 drukregelaars, zodat u altijd het juiste model kunt vinden voor uw biertap. Met onze CO2 drukregelaars zorgt u ervoor dat het bier altijd op de juiste druk getapt wordt en dat u altijd kunt genieten van een goed gekoeld biertje.

Biertap drukregelaar

Een biertap drukregelaar is essentieel wanneer u een biertap in huis heeft. Met een drukregelaar heeft u namelijk de mogelijkheid om de druk van het bier te regelen. Dit is belangrijk omdat bij een te lage druk het bier niet goed uit de tap stroomt en bij een te hoge druk het bier te snel schuimt. Met een CO2 drukregelaar heeft u de perfecte controle over de druk van uw biertap.

CO2 Fles drukregelaar

Een CO2 fles drukregelaar is een onmisbaar onderdeel van uw biertapsysteem. Met deze drukregelaar kunt u de druk van het koolzuur in de fles regelen. Dit is nodig om het bier op de juiste druk te krijgen. De drukregelaar is gemakkelijk te bevestigen op de CO2 Fles en zorgt voor een constante druk, zodat u altijd verzekerd bent van een goed biertje.

O-ring drukregelaar

Een O-ring drukregelaar is een onderdeel van de CO2 drukregelaar. Het zorgt er namelijk voor dat er geen CO2 gas kan ontsnappen. De O-ring is een klein en goedkoop onderdeel, maar zonder dit onderdeel zou uw CO2 drukregelaar niet goed werken. Het is daarom belangrijk om de O-ring regelmatig te vervangen, zodat uw biertap altijd goed blijft werken. Wilt u een CO2 drukregelaar kopen? Bij ik-tap.nl bent u aan het juiste adres. Wij hebben een breed assortiment aan CO2 drukregelaars in verschillende prijsklassen en modellen. Wij garanderen een snelle levering en de beste prijs-kwaliteitverhouding. Met onze CO2 drukregelaars bent u altijd verzekerd van het perfecte biertje.


Drukregelaar worden in slang- of regelsystemen geïnstalleerd om de druk in het systeem te regelen. Zelfs als er aan de ingangszijde verschillende drukken werken, wordt de druk aan de uitgangszijde dankzij een drukregelaar niet overschreden. Als de CO2-fles rechtstreeks op de dispenser wordt aangesloten, kan door te hoge druk het fust barsten. Daarom zorgen drukregelaars voor veiligheid bij het tappen van bier.

Drukregelaar voor CO2

Drukregelaar voor CO2 zijn beschikbaar voor dispensers met 3 of 7 bar. Het drukventiel is direct aangesloten op de CO2-fles. Een flesinhoudmanometer geeft een bereik aan tussen 0 en 250 bar. Hierdoor kun je ook gemakkelijk zien wanneer de CO2 bijna op is. Een drukverlager bevat ook een veiligheidsklep en een afsluitklep. Drukregelaars mogen alleen worden gekocht bij beproefde vakhandelaren in geteste kwaliteit. Om de drukregelaar correct in te kunnen stellen, moet de werkdruk van het doseersysteem bekend zijn.

Koolzuur zit door het fermentatieproces in het bier zelf. CO2-druk helpt nu om het eerst in het vat te transporteren en later van het vat naar de dispenser en dus in het glas. Als de druk te laag is, ontsnapt het koolzuur uit het bier in de bierleiding en zit er alleen schuim in het bierglas. Voor kleinere fusten zoals het partyvat van 5 liter is een kleine drukregelaar ideaal, die zorgt voor drukvereffening en dus veiligheid, zelfs bij lage bardruk.

Gereedschappen en onderdelen

Een handig hulpmiddel is de "gevangen" kooldioxidesleutel voor het vastdraaien van een drukregelaar. De diameter aan de ene kant is ontworpen voor CO2, aan de andere kant voor stikstof.

Daarnaast zijn alle losse onderdelen met betrekking tot drukregelaars los bij ons te verkrijgen. Een inhoudsmeter geeft aan wanneer de CO2 leeg is en een werkmeter meet algemene metingen en geeft de werkdruk weer, waaronder afsluiters en tussendrukregelaars voor CO2, N2 en menggas van 3 tot 7 bar.

Bier tappen is makkelijker met drukverlagers. Ongeacht de druk die aan de invoerzijde werkt, daalt de druk aan de uitvoerzijde niet onder een bepaald niveau. Met de juiste drukinstelling stroomt nu bier met de gewenste hoeveelheid schuim uit de tap. Hulpmiddelen zoals werkmanometers of inhoudsmanometers helpen bij het instellen van de drukken.

Drukregelaar: onmisbaar bij tappen met CO2

Drukregelaars zijn een onmisbaar onderdeel van doseersystemen. Omdat ze garanderen enerzijds een adequate bedrijfsveiligheid van het systeem en anderzijds ervoor zorgen dat
het bier kan goed getapt worden en er komt niet alleen schuim uit de tap.;Als u een geschikte drukverlager voor uw doseersysteem nodig heeft, vindt u deze in onze winkel een grote selectie van verschillende modellen en bijbehorende Accessoires.

Hoe werkt een drukverlager?

Er zijn verschillende soorten CO2-drukregelaars die geschikt zijn voor verschillende doseersystemen en zijn ontworpen voor verschillende niveaus van lijndruk. Los daarvan heeft een drukregelaar altijd een sensor die de heersende De druk in het leidingsysteem wordt bewaakt, evenals een daarop aangesloten klep, waarmee de Leidingdruk kan indien nodig worden verlaagd.
Als de druk te veel stijgt, gaat het veiligheidsventiel op de CO2-drukregelaar open. Dat is belangrijk zowel voor de veiligheid van het tapsysteem als voor het tappen van het bier zelf.
De druk op de drukregelaar kan in de regel in stappen van 0,1 bar worden geregeld. Hierdoor kan het zeer nauwkeurig worden aangepast aan de respectievelijke omstandigheden, zodat de
Bij het tappen van het bier zijn altijd optimale resultaten te behalen.

Waarom dispensers een drukverlager nodig hebben

Het bier in het vat bevat CO2 door vergisting. Zodat dit niet kan ontsnappen, a passende tegendruk, die de druk in het biervat gelijk maakt, vereist. Hiervoor wordt een gecomprimeerde gastank gebruikt. De meeste bieren worden getapt met CO2 (kooldioxide), daarom is de Een gecomprimeerde gastank is vaak een bijbehorende CO2-fles. Omdat de druk in de
CO2-fles overschrijdt de druk die nodig is om bier te tappen vele malen, het is Het is echter niet mogelijk om de container rechtstreeks op het systeem aan te sluiten. In plaats daarvan moet de CO2-fles worden aangesloten op een geschikte drukregelaar zullen. Dit zorgt ervoor dat de optimale tegendruk wordt gegenereerd, zodat enerzijds de Het tapsysteem is niet beschadigd en anderzijds het koolzuur in het bier bij het tappen stoffelijk overschot.

De juiste tapdruk

Voor goede resultaten bij het tappen van het bier is de juiste tapdruk essentieel set. Dit kan worden afgesteld met behulp van een stelschroef die aan de drukregelaar is bevestigd
regelen, waarbij de juiste hoogte van verschillende factoren afhangt. 

Bij het instellen van de doseerdruk moet u rekening houden met deze factoren:

 • De temperatuur van het bier (Hoe warmer het bier in het vat is, hoe gemakkelijker het is voor de kooldioxide om op te lossen en hoe meer tegendruk er nodig is.)
 • Het CO2-gehalte van het bier (Hoe meer CO2 het bier bevat, hoe hoger de tegendruk die nodig is om te voorkomen dat de kooldioxide oplost.)
 • Lengte en diameter van de bierleiding (Hoe dunner en langer de bierleiding, hoe groter de wrijving en dus het drukverlies tijdens het transport.)
 • Het hoogteverschil tot aan de tap (Hoe hoger de hoogte die overbrugd moet worden van het biervat naar de tap, hoe meer druk er nodig is om te tappen.)

Het aandeel tapdruk dat wordt bepaald door de temperatuur en het CO2-gehalte van het bier heet de verzadigingsdruk. Het verschil met de werkelijke werkdruk wordt gebruikt
uitsluitend om het bier door de leiding naar de tap te transporteren. Daar moet de druk voor het serveren weer worden verlaagd. Dit kan worden gedaan met behulp van een
zogenaamde kalmerende slang of door middel van een compensatorventiel. Beide Varianten zorgen ervoor dat het bier grotendeels schuimvrij getapt kan worden, waarbij
een compensatorkraan blijkt een bijzonder flexibele en ruimtebesparende methode te zijn.

Geen tappen met CO2 zonder reduceerventiel

Het is niet mogelijk om bier met CO2 te tappen zonder gebruik te maken van een reduceerventiel. Van de
Drukverlager maakt het mogelijk om de juiste werkdruk van het doseersysteem in te stellen. Zonder hem
biertappen zou niet mogelijk zijn en het vat zou door de hoge druk uit het vat kunnen komen
In het ergste geval kan de CO2-fles zelfs barsten.

Drukregelaar voor verschillende toepassingen

Het is belangrijk dat u de juiste drukverlager gebruikt voor uw dispenser. Dan
dit is de enige manier waarop u een adequate bedrijfszekerheid en verstandige resultaten kunt garanderen
Zorg voor kegels. Het is daarom essentieel om vooraf na te gaan voor welke werkdruk uw
Het doseersysteem is ontworpen.
Let ook op welk gecomprimeerd gas wordt gebruikt. Want zelfs als bier
wordt meestal afgetapt met CO2, soms stikstof (N2) of (zoals met
Guinness) Gemengd gas gebruikt als gecomprimeerd gas bij het tappen.
In ons assortiment vindt u onder andere de volgende drukverlagers voor:
Afgiftesystemen en bijpassende accessoires:

 • Drukregelaar voor AFG-doseersystemen met 7 bar
 • Drukregelaar voor biertappen met 3 bar
 • Tussendrukregelaar voor CO2, N2 of menggas
 • Bijpassende accessoires en reserveonderdelen

Koop drukregelaars van hoge kwaliteit

Kies de drukregelaar die bij jouw dispenser past en koop hem bijbehorend model direct in onze winkel. U profiteert niet alleen van goedkope prijzen en korte levertijden, maar ook van een hoge productkwaliteit, zodat jij kan vertrouwen op een probleemloze werking van uw dispenser-systeem.

 

Hoe kies je de juiste CO2 drukregelaar voor jouw biertap?

Een CO2 drukregelaar is een belangrijk onderdeel van jouw biertapinstallatie. Het zorgt ervoor dat de druk van het CO2 gas in de tank wordt geregeld en dat het bier op de juiste manier wordt getapt. Maar hoe kies je nu de juiste CO2 drukregelaar voor jouw biertap? Hieronder vind je een aantal tips:

1. Bepaal de juiste druk

Voordat je een CO2 drukregelaar kiest, is het belangrijk om te weten welke druk je nodig hebt voor jouw biertap. Dit hangt af van het type bier dat je tapt en de temperatuur van de biertank. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de temperatuur, hoe hoger de druk moet zijn. Raadpleeg de handleiding van jouw biertap of vraag advies aan een specialist om de juiste druk te bepalen.

2. Kies de juiste aansluiting

CO2 drukregelaars zijn verkrijgbaar met verschillende soorten aansluitingen. Het is belangrijk om de juiste aansluiting te kiezen die past bij jouw biertapinstallatie. Meet de diameter van de aansluiting op jouw biertap en kies een CO2 drukregelaar met dezelfde diameter.

3. Let op het aantal uitgangen

Sommige CO2 drukregelaars hebben meerdere uitgangen, zodat je meerdere biervaten tegelijkertijd kunt aansluiten. Als je van plan bent om meerdere biervaten te tappen, kies dan een CO2 drukregelaar met meerdere uitgangen.

4. Kies voor een regelbare drukregelaar

Een regelbare CO2 drukregelaar geeft je de mogelijkheid om de druk handmatig aan te passen. Dit is handig als je verschillende soorten bier tapt die allemaal een andere druk vereisen. Kies daarom voor een CO2 drukregelaar met een regelbare drukregelaar als je flexibiliteit wilt hebben in het tappen van verschillende soorten bier.

5. Let op de kwaliteit

Als laatste is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van de CO2 drukregelaar. Kies voor een drukregelaar van een gerenommeerd merk en let op de garantievoorwaarden. Een goede CO2 drukregelaar gaat lang mee en zorgt voor een perfect getapt biertje.

Met deze tips kun je de juiste CO2 drukregelaar kiezen voor jouw biertapinstallatie. Bekijk ons assortiment CO2 drukregelaars op ik-tap.nl en maak een keuze die past bij jouw wensen en behoeften.

Veelgestelde vragen over CO2 drukregelaars

 • Wat is een CO2 drukregelaar?

  Een CO2 drukregelaar is een apparaat dat wordt gebruikt om de druk van CO2 gas te regelen dat wordt gebruikt om bier of andere dranken te tappen. Het zorgt ervoor dat de druk op het juiste niveau blijft om een perfect getapt drankje te garanderen.

 • Waarom heb ik een CO2 drukregelaar nodig?

  Een CO2 drukregelaar is essentieel voor het tappen van bier of andere dranken omdat het de druk regelt en ervoor zorgt dat het drankje op de juiste manier wordt getapt. Zonder een drukregelaar kan het drankje te veel schuim bevatten of te weinig koolzuur hebben.

 • Hoe kies ik de juiste CO2 drukregelaar?

  Het kiezen van de juiste CO2 drukregelaar hangt af van het tapsysteem dat u gebruikt. Bij ik-tap.nl bieden we een breed assortiment drukregelaars aan voor verschillende tapsystemen. Onze experts staan altijd voor u klaar om u te adviseren bij het kiezen van de juiste drukregelaar, op basis van uw specifieke behoeften.

 • Hoe installeer ik een CO2 drukregelaar?

  De installatie van een CO2 drukregelaar is afhankelijk van het tapsysteem dat u gebruikt. Over het algemeen wordt de drukregelaar op de CO2-tank geschroefd en wordt de slang van de drukregelaar naar het tapsysteem geleid. Raadpleeg de handleiding van uw tapsysteem voor specifieke installatie-instructies.

 • Hoe onderhoud ik mijn CO2 drukregelaar?

  Het is belangrijk om uw CO2 drukregelaar regelmatig te controleren op lekkages en om de druk te controleren. Reinig de drukregelaar regelmatig met een mild reinigingsmiddel en water om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken.

 • Wat zijn de voordelen van een CO2 drukregelaar?

  CO2 drukregelaars zijn zeer efficiënt omdat ze gebruik maken van CO2 gas, wat gemakkelijk verkrijgbaar is en relatief goedkoop is. CO2 is een conserveringsmiddel en helpt uw drankjes vers te houden en beschermt ze tegen oxidatie. CO2 drukregelaars zorgen voor minder schuimvorming tijdens het tappen van uw drankjes en zorgen ervoor dat uw drankjes op de juiste temperatuur blijven, wat beter is voor de smaak.

 • Waar kan ik een CO2 drukregelaar kopen?

  Bij ik-tap.nl vindt u een breed assortiment CO2 drukregelaars van de beste kwaliteit en voor verschillende tapsystemen. Bestel uw CO2 drukregelaar vandaag nog en geniet van de perfecte tapervaring!

CO2 Drukregelaar - Voor de Perfecte Tapervaring!

Bij ik-tap.nl vindt u de beste CO2 drukregelaars voor uw tapsysteem. Maak uw thuisbar, thuiskroeg, keet of feest compleet met onze hoogwaardige drukregelaars. Onze drukregelaars zorgen ervoor dat u de perfecte tapervaring krijgt en uw drankjes altijd op de juiste temperatuur worden geserveerd. Kies de juiste drukregelaar voor uw tapsysteem Wij bieden een breed assortiment drukregelaars aan voor verschillende tapsystemen. Het is belangrijk dat u de juiste drukregelaar kiest om het beste uit uw tapsysteem te halen. Onze experts staan altijd voor u klaar om u te adviseren bij het kiezen van de juiste drukregelaar, op basis van uw specifieke behoeften. Voordelen van een CO2 drukregelaar CO2 drukregelaars hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere regelaars. Hieronder staan enkele van de belangrijkste voordelen:
 • Efficiëntie: CO2 drukregelaars zijn zeer efficiënt omdat ze gebruik maken van CO2 gas, wat gemakkelijk verkrijgbaar is en relatief goedkoop is.
 • Conserveringsmiddel: CO2 is een conserveringsmiddel en helpt uw drankjes vers te houden en beschermt ze tegen oxidatie.
 • Minder schuimvorming: CO2 drukregelaars zorgen voor minder schuimvorming tijdens het tappen van uw drankjes.
 • Beter voor de smaak: CO2 drukregelaars zorgen ervoor dat uw drankjes op de juiste temperatuur blijven, wat beter is voor de smaak.
 • Koop uw CO2 drukregelaars bij ik-tap.nl Wij bieden een breed assortiment CO2 drukregelaars aan van de beste kwaliteit en voor verschillende tapsystemen. Door het gebruik van onze CO2 drukregelaars, bent u verzekerd van een perfect getapt drankje met de juiste smaak en temperatuur. Bestel uw CO2 drukregelaar vandaag nog bij ik-tap.nl en geniet van de perfecte tapervaring!