Biertap

Filter

Biertapsystemen zijn afgiftesystemen waarmee dranken uit opslagcontainers zoals fusten of tanks in een glas worden gevuld. Biertapsystemen Complete sets bestaan ​​uit een kraan, een fitting voor fusten, vaten en een pomp of een gecomprimeerde gastank met CO2 en een reduceerventiel aan te sluiten. Het is belangrijk dat de grote systemen, die beschikbaar zijn met maximaal vier lijnen, een CO2-regel hebben en een bijbehorend koelsysteem. Met de juiste apparatuur en taptechnologie gaat er weinig bier verloren. Vooral de kraan kan echter gemakkelijk verspillen. Daarom moet men altijd letten op een zeer goede netheid en moeten bepaalde voorschriften worden gevolgd in de horeca.

Kleine doseersystemen

Naast de grote biertapsystemen in cafés, hebben we ook kleine tapsystemen die ook geschikt zijn voor privégebruik. In de vriendenkring zijn tapsystemen ook een leuk cadeau voor je volgende verjaardag - je kunt het gebruiken om bier te tappen op het feest! Kleine tapsystemen, bijvoorbeeld een bierfust, zijn eenvoudig aan te sluiten en u kunt binnen enkele minuten al genieten van bier. Dit maakt ze een goed alternatief voor de hobbybrouwer. Veel systemen zijn gemaakt van roestvrij staal en hebben een lekbak. Sommige modellen hebben een gemakkelijk inplugbare droge koeler en een thermostaat die informatie geeft over de juiste temperatuur. We hebben geschikte accessoiresets voor bijna alle tapsystemen en u vindt ook de juiste reserveonderdelen voor kleine en grotere reparaties.

Sommige van de kleine tapsystemens kunnen makkelijk worden meegenomen. Maar als je het echt mobiel leuk vindt, is een picknickpomp ideaal. Op de barbecue-trip kun je meteen beginnen met tappen zonder een CO2-fles! De pomp wordt eenvoudig op het vatslot geplaatst. Er is een speciale kraan voor party fusten.

koelen

Het maakt niet uit of het grote of kleine uitgiftesystemen zijn en of het nu privé of professioneel is: het bier moet lekker koel zijn. Daarom vindt u ook verschillende koelopties in deze categorie. Waterkoelingseenheden kunnen onder het aanrecht worden geparkeerd en er zijn koelkasten van de juiste maat voor tapbieren. Pass-through koelers en droge koelers zijn ook beschikbaar. Koeling is niet alleen belangrijk voor opslag, het bier moet koel blijven tot in het glas. Want alleen als het op de juiste temperatuur uit de kraan stroomt, kun je er met een mooie schuimkraag op tappen.