Koperen ketel - rustiek kookgerei met een breed scala aan toepassingen

Met een koperen ketel kies je voor heel bijzonder kookgerei waar je met de juiste zorg lang plezier van zult hebben en waarmee je je eten bijna als vroeger kunt bereiden.

Als je een koperen ketel wilt kopen, ben je hier aan het juiste adres. Bestel uw nieuwe koperen ketel eenvoudig in onze winkel en laat hem snel en betrouwbaar bij u bezorgen.

Koperen ketels - de belangrijkste dingen op een rij

 • Koper is zeer veelzijdig en daarom van groot belang als materiaal op tal van gebieden.
 • Koper heeft een zeer goede warmtegeleiding, dus koperen pannen en ander kookgerei reageren bijzonder snel op temperatuurveranderingen.
 • Koper is in vergelijking met aluminium en roestvrij staal vrij gevoelig voor krassen en deuken, waarmee rekening moet worden gehouden bij het hanteren van de koperen ketel.
 • Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat u zo lang mogelijk van uw koperen ketel kunt genieten.
 • Sommige koperen ketels hebben ook een tincoating aan de binnenkant.
 • In onze online shop vind je hoogwaardige koperen ketels die je gemakkelijk kunt kopen en laten bezorgen.

Koper is een veelzijdig metaal

Koper is extreem veelzijdig en wordt al lang niet alleen gebruikt voor de productie van koperen ketels. Het metaal is gemakkelijk te bewerken en zeer duurzaam. Afgezien daarvan is het een uitstekende geleider van zowel warmte als elektriciteit, wat een zeer beslissend voordeel is van koper, afhankelijk van de toepassing.

Koper wordt onder meer gebruikt in de volgende gebieden:

 • contante munten
 • Verwarmingsinstallaties
 • Elektrotechniek
 • Bestek
 • Kookgerei
 • Knutselen
 • Dakbedekking

Koperen kookgerei heeft een lange traditie

Koper wordt al duizenden jaren door mensen gebruikt en speelt ook lange tijd een zeer belangrijke rol bij de vervaardiging van kookgerei. Tegenwoordig zijn keukengerei zoals potten en pannen natuurlijk veel vaker gemaakt van staal of aluminium.

Toch heeft koperen kookgerei ongetwijfeld een lange traditie. Vooral professionele koks waarderen het materiaal en gebruiken bij het koken nog steeds graag koperen potten, pannen en ketels.

Voordelen van een koperen ketel

Zoals reeds vermeld, kenmerkt koper zich onder meer door zijn uitstekende thermische geleidbaarheid. Hierdoor reageert een koperen ketel zeer snel op temperatuurveranderingen. Bovendien warmt het bijzonder gelijkmatig op, wat ook een beslissend voordeel kan zijn, afhankelijk van het beoogde gebruik.

Vooral professionele koks vertrouwen er bij het bereiden van hun gerechten vaak op dat alles to the point wordt gekookt. Maar ambitieuze hobbykoks kunnen natuurlijk ook profiteren van de materiaaleigenschappen van koper als ze besluiten een koperen ketel of ander kookgerei van dit metaal te gebruiken.

Koperen ketels hebben onderhoud nodig

Koper scoort met zijn goede thermische geleidbaarheid. Tegelijkertijd is het metaal ook behoorlijk gevoelig in vergelijking met roestvrij staal of aluminium. Als je wilt dat je koperen ketel zo lang mogelijk meegaat, is het daarom belangrijk dat je hem met zorg behandelt en de aandacht geeft die hij verdient.

Je kunt je koperen ketel daarom het beste voorzichtig met de hand afwassen. U moet de koperen ketel ook niet reinigen met sponzen van staalwol of soortgelijke materialen, omdat er anders gemakkelijk krassen kunnen ontstaan.

Koper kan reageren door contact met verschillende voedingsmiddelen. Dit kan na verloop van tijd leiden tot verkleuring. Als je je koperen ketel glanzend wilt houden, kan het nodig zijn om hem af en toe te poetsen. Hiervoor zijn speciale polijstpasta's verkrijgbaar.

Hoe zorgvuldiger je je koperen ketel behandelt, hoe langer je zult genieten van je rustieke kookpot. Kortom, koper is zeer duurzaam. Investeren in een kwaliteitsketel is dan ook zeker een investering waard, aangezien u niet hoeft te verwachten deze op korte termijn te moeten vervangen.

Nadelen van een ketel van koper

Als koperen ketels naast de relatief hoge gevoeligheid van het materiaal nog een nadeel hebben, dan is dat zeker hun prijs. Want in vergelijking met ander kookgerei, dat bijvoorbeeld van aluminium of roestvrij staal is gemaakt, is koperen kookgerei meestal iets duurder. Met een koperen ketel kies je ook voor een heel bijzonder keukengerei dat met de juiste zorg zeer duurzaam is.

Koperen ketels in verschillende soorten en maten

Koperen ketels zijn er in veel verschillende soorten en maten. Afhankelijk van het model is het rustieke kookgerei ideaal om bijvoorbeeld boven een open vuur te koken. Als de koperen ketel een vlakke bodem heeft, kan deze meestal ook op een gasfornuis of een conventioneel elektrisch fornuis worden gebruikt.

Het loont daarom de moeite om vooraf zo goed mogelijk na te denken hoe en voor welke doeleinden de koperen ketel in de toekomst moet worden gebruikt om een ​​model te vinden dat aan uw eigen eisen voldoet.

Koperen ketel met en zonder coating

Net als koperen pannen en potten zijn koperen ketels zowel ongecoat als gecoat verkrijgbaar. De coating kan onder andere uit tin bestaan. In dit geval is het echter belangrijk om te onthouden dat tin ook behoorlijk gevoelig is. Het metaal heeft een laag smeltpunt en is gevoelig voor krassen. Afhankelijk van het beoogde gebruik van de koperen ketel kan dit problematisch zijn.

Het is daarom niet mogelijk om in het algemeen te zeggen of u moet kiezen voor een gecoate of ongecoate schaal. Uiteindelijk is de keuze hier helemaal aan jou. Als u kiest voor een hoogwaardig model en deze zorgvuldig behandelt en verzorgt, zult u zeker jarenlang plezier hebben van uw koperen ketel.

Zorg ervoor dat je goede kwaliteit koopt

Als je een koperen ketel wilt kopen, is het belangrijk dat je op zoek gaat naar goede kwaliteit. De schaal van uw keuze moet eigenlijk van koper zijn en niet alleen bedekt zijn met een dun laagje metaal. Alleen dan kunt u bij het gebruik van uw kookgerei echt profiteren van de goede warmtegeleiding van koper.

Daarnaast is een goede verwerkingskwaliteit natuurlijk belangrijk. Uw koperen ketel moet immers zeker een lange levensduur hebben en niet na korte tijd de eerste tekenen van beschadiging vertonen.

Koop hoogwaardige koperen ketels

Als u op zoek bent naar een hoogwaardige koperen ketel, dan vindt u deze zeker in onze winkel. Koop de koperen ketel van uw keuze direct online en laat uw aankoop eenvoudig bij u thuisbezorgen.

We twijfelen er niet aan dat de kwaliteit van uw nieuwe koperen ketel en onze betrouwbare service niets te wensen overlaten.