Voor het huishouden, de gastronomie of de privé hobbykeuken
Aantal tapkranen of biersoorten
Koelcapaciteit (liter per uur)
Geïntegreerde luchtcompressor of CO2
Als complete set of alleen de dispenser
Als complete set incl. reinigingsaccessoires

De perfecte thuistapervaring met een biertap van ik-tap.nl

Als je op zoek bent naar de perfecte biertap voor thuis, dan ben je bij ik-tap.nl aan het juiste adres. Onze webshop biedt een uitgebreid assortiment aan biertaps en bijbehorende accessoires waarmee je thuis de perfecte tapervaring kunt creëren. Met een biertap in huis kun je jouw gasten voorzien van een heerlijk getapt biertje, rechtstreeks uit de tap.

Biertap als ideale aanvulling op jouw thuisbar

Een biertap mag eigenlijk niet ontbreken in je thuisbar. Je zet hiermee de stap van amateur tot professionele bartender en biedt jouw gasten een echte bar ervaring. Bij ons vind je biertappen in verschillende maten en modellen, passend bij iedere thuisbar. Daarnaast bieden wij ook bijbehorende accessoires aan zoals slang, CO2 fles en CO2 drukregelaar. Hiermee kun je jouw biertap nog verder optimaliseren.

Maak gebruik van de beste materialen

Bij het aanschaffen van een biertap is het belangrijk om te kiezen voor kwalitatief goede materialen. Bij ik-tap.nl vind je alleen biertappen en accessoires van de beste kwaliteit. Onze producten zijn geschikt voor zowel de thuistap als voor in de horeca. Met onze slangen, CO2 flessen en CO2 drukregelaars zorg jij ervoor dat jouw biertap altijd werkt zoals het hoort.

Een goed biertje kan in enkele minuten worden getapt en het smaakt nog beter met professionele tapsystemen en accessoires. Meer en meer bierliefhebbers en hobbybrouwers willen thuis bier tappen en een tap is ook onderdeel van de inventaris in clubhuizen. Tapbieren van elk type smaken goed met het juiste koolstofdioxidegehalte en een schuimkraag als "kers op de taart". Het is belangrijk dat de tap en accessoires van goede kwaliteit zijn en dat u het systeem regelmatig schoonmaakt, maar zelfs met een goede reiniging mag het bier nooit in contact komen met de kraan. U kunt biertapsystemen, accessoires en reinigingsmiddelen direct online bij ons bestellen.

Professionele biertapsystemen

In een pub zijn tapsystemen vanzelfsprekend en ook thuis zijn tapsystemen het hoogtepunt van elk feest. Zelfs bier tappen is leuk! Elke dispenser moet echter vóór gebruik correct worden opgesteld. Let hierbij vooral op de CO2-druk, want veiligheid is ook een prioriteit bij het tappen van bier, zodat u uw eerste bier gemakkelijk kunt tappen. Overigens smaakt het bier het beste wanneer het vers wordt getapt en niet vooraf getapt en vervolgens samen wordt gegoten.

Juiste biertap

Houd eerst het bierglas onder een hoek onder de kraan en open de kraan. Tijdens het vullen wordt het glas langzaam in een verticale positie geplaatst. Wanneer het glas ongeveer 2/3 vol is, sluit u de kraan en laat het bier even rusten zodat het schuim kan bezinken. Wanneer je het glas omhoog doet, loopt het bier in het glas en vul je het bierglas tot de rand. Een uitzondering zijn oud- en tarwebieren, die in één keer moeten worden getapt. Veel doseersystemen hebben ook een schuimknop waarmee u de schuimkraag een beetje kunt maken.

Als het glas te droog is, vormen zich veel schuim en bellen, dus u moet het glas spoelen voordat u erop tapt. Zelfs een kraan die niet volledig open is, leidt tot sterke schuimvorming en als de tapdruk te laag is, vormt zich helemaal geen schuim. Te warm bier leidt ook tot te veel schuim. Trouwens, de ideale biertemperatuur is zes tot zeven graden. Thermostaten en andere accessoires helpen bij de perfecte biertap.


Hoe selecteer je het gewenste product in de categorie 'Biertap' op ik-tap.nl?

Op ik-tap.nl vind je een breed assortiment aan biertaps en accessoires om professioneel dranken te serveren. Als je op zoek bent naar een biertap, volg dan deze stappen om het gewenste product te selecteren:

Stap 1: Kies het type biertap

 • Bepaal of je een thuistap of een professionele tap nodig hebt.
 • Selecteer het gewenste type tap, zoals een tafeltap, wandtap of mobiele tap.

Stap 2: Selecteer de capaciteit

 • Bepaal hoeveel liter bier je wilt kunnen tappen.
 • Selecteer de gewenste capaciteit, bijvoorbeeld 5 liter, 10 liter of 20 liter.

Stap 3: Kies de juiste aansluiting

 • Bepaal welke aansluiting je nodig hebt voor jouw biertap.
 • Selecteer de juiste aansluiting, zoals een S-koppeling, A-koppeling of G-koppeling.

Stap 4: Kies de gewenste accessoires

 • Bepaal welke accessoires je nodig hebt om jouw biertap compleet te maken.
 • Selecteer de gewenste accessoires, zoals een tapkraan, spoelborstel of Lekbakje.

Door deze stappen te volgen, kun je gemakkelijk het gewenste product selecteren in de categorie 'Biertap' op ik-tap.nl. Bekijk ons brede assortiment en vind de perfecte biertap voor jouw thuisbar, thuiskroeg, keet of feestje thuis!


Veelgestelde vragen over Biertaps

 • Wat is een biertap?

  Een biertap is een apparaat waarmee je bier kunt tappen. Het bestaat uit een tapkraan, een lekbak en een koelsysteem. Met een biertap kun je zelf een vers getapt biertje uit je eigen tap halen.
 • Wat zijn de voordelen van een biertap?

  Een biertap zorgt voor een perfect getapt biertje met de juiste schuimkraag. Zo blijft je bier langer vers en heeft het de juiste temperatuur. Daarnaast neemt een biertap weinig ruimte in beslag, is het gemakkelijk in gebruik en zijn de mogelijkheden eindeloos. Van het tappen van verschillende soorten bier tot het personaliseren van je biertap met een eigen ontwerp. Met een biertap haal je het beste uit je bierervaring.
 • Hoe sluit ik een biervat aan op mijn biertap?

  Om een biervat aan te sluiten op je biertap heb je een bierfustkoppeling nodig. Deze sluit je aan op het biervat en vervolgens op de biertap. Zo kan het bier getapt worden.
 • Welke slang moet ik gebruiken om mijn biervat aan te sluiten op mijn biertap?

  Om je biervat aan te sluiten op je biertap heb je een slang nodig. Het is belangrijk om de juiste slang te gebruiken, zodat het bier goed kan stromen. Raadpleeg de handleiding van je biertap om te zien welke slang je nodig hebt.
 • Wat is een CO2-regulator?

  Een CO2-regulator is een apparaat waarmee je de druk op je biervat kunt regelen. Zo kun je de juiste hoeveelheid CO2 toevoegen om het bier goed te laten stromen en de juiste schuimkraag te krijgen.
 • Hoe houd ik mijn biertap schoon?

  Om je biertap goed schoon te houden heb je reinigingsproducten nodig. Hiermee kun je de tapkraan, lekbak en koelsysteem schoonmaken. Zo blijft je biertap hygiënisch en blijft de smaak van het bier optimaal.
 • Zijn biertaps geschikt voor thuisgebruik?

  Ja, onze biertap systemen zijn geschikt voor thuisgebruik en professionele horeca gelegenheden. Zo kun je thuis genieten van een perfect getapt biertje.

Biertap - Altijd een Perfect Getapt Biertje

Bij ik-tap.nl vindt u alles wat u nodig heeft voor het tappen van een perfect biertje. Of u nu een thuisbar, thuiskroeg, keet of een feestje thuis heeft, of u nu een bar, pub, horeca of discotheek runt - wij hebben het juiste product voor u. Geen gedoe meer met flesjes en blikjes, maar gewoon zelf een vers getapt biertje uit uw eigen tap.

De Voordelen van een Biertap

Het tappen van bier heeft vele voordelen. Een biertap zorgt voor een perfect getapt biertje met de juiste schuimkraag. Zo blijft uw bier langer vers en heeft het de juiste temperatuur. Daarnaast neemt een biertap weinig ruimte in beslag, is het gemakkelijk in gebruik en zijn de mogelijkheden eindeloos. Van het tappen van verschillende soorten bier tot het personaliseren van uw biertap met een eigen ontwerp. Met een biertap haalt u het beste uit uw bierervaring. Biertap uw perfecte tapervaring. Bestel nu op ik-tap.nl.