Score artikel

Een goed biertje kan in enkele minuten worden getapt en het smaakt nog beter met professionele tapsystemen en accessoires. Meer en meer bierliefhebbers en hobbybrouwers willen thuis bier tappen en een tap is ook onderdeel van de inventaris in clubhuizen. Tapbieren van elk type smaken goed met het juiste koolstofdioxidegehalte en een schuimkraag als "kers op de taart". Het is belangrijk dat de tap en accessoires van goede kwaliteit zijn en dat u het systeem regelmatig schoonmaakt, maar zelfs met een goede reiniging mag het bier nooit in contact komen met de kraan. U kunt biertapsystemen, accessoires en reinigingsmiddelen direct online bij ons bestellen.

Professionele biertapsystemen

In een pub zijn tapsystemen vanzelfsprekend en ook thuis zijn tapsystemen het hoogtepunt van elk feest. Zelfs bier tappen is leuk! Elke dispenser moet echter vóór gebruik correct worden opgesteld. Let hierbij vooral op de CO2-druk, want veiligheid is ook een prioriteit bij het tappen van bier, zodat u uw eerste bier gemakkelijk kunt tappen. Overigens smaakt het bier het beste wanneer het vers wordt getapt en niet vooraf getapt en vervolgens samen wordt gegoten.

Juiste biertap

Houd eerst het bierglas onder een hoek onder de kraan en open de kraan. Tijdens het vullen wordt het glas langzaam in een verticale positie geplaatst. Wanneer het glas ongeveer 2/3 vol is, sluit u de kraan en laat het bier even rusten zodat het schuim kan bezinken. Wanneer je het glas omhoog doet, loopt het bier in het glas en vul je het bierglas tot de rand. Een uitzondering zijn oud- en tarwebieren, die in één keer moeten worden getapt. Veel doseersystemen hebben ook een schuimknop waarmee u de schuimkraag een beetje kunt maken.

Als het glas te droog is, vormen zich veel schuim en bellen, dus u moet het glas spoelen voordat u erop tapt. Zelfs een kraan die niet volledig open is, leidt tot sterke schuimvorming en als de tapdruk te laag is, vormt zich helemaal geen schuim. Te warm bier leidt ook tot te veel schuim. Trouwens, de ideale biertemperatuur is zes tot zeven graden. Thermostaten en andere accessoires helpen bij de perfecte biertap.