Slang

Als u op zoek bent naar biertapslangen en andere toebehoren, dan bent u bij ik-tap.nl aan het juiste adres. Onze webshop biedt een uitgebreid assortiment aan producten voor de horeca, thuiskroeg of thuisfeestje. In deze categorie vindt u verschillende soorten slangen om uw biertapinstallatie compleet te maken.

Biertapslangen

Biertapslangen zijn één van de belangrijkste onderdelen van uw biertapinstallatie. Ze zorgen ervoor dat het bier van de tap naar het glas wordt geleid. Bij ik-tap.nl hebben we slangen van verschillende materialen en maten. Zo hebben wij PVC slangen, siliconen slangen en biertapslangen met een Kevlar versterking. Hierdoor kunt u bij ons altijd de ideale slang vinden voor uw biertap.

Biertapreiniging

Naast de aanschaf van een goede biertapslang is het ook belangrijk om uw biertapinstallatie regelmatig te reinigen. Bij iK Tap vindt u daarvoor verschillende producten zoals reinigingssponsjes. Reinigingssponsjes zijn handig om de binnenkant van uw biertapslang schoon te maken.

Slangen verbinden het biervat met het tapinstallatie.

Dankzij moderne Keg-vaten van roestvrij staal komt het bier bijna kiemvrij aan in de tapkraan. Met de juiste druk stroomt het bier moeiteloos van het vat in het glas. Het is echter belangrijk dat u de slangen regelmatig grondig reinigt om gezondheidsrisico's te voorkomen. Wij hebben verschillende bierslangen, slangen voor CO2 en passend gereedschap in ons assortiment.

Bierslangen

Bierslangen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes als metergoed en zijn geschikt voor contact met voedsel, wat betekent dat ze zeer geschikt zijn voor het in aanraking komen met voedsel. We hebben ook verschillende diameters op voorraad, zodat er voor elk tappunt de juiste slangen beschikbaar zijn. Let ook op voor welke druk de slangen zijn ontworpen. Bovendien zijn sommige slangen zachter dan andere. Afhankelijk van uw behoeften vindt u bij ons de juiste slang voor uw installatie. Ook SK-leidingen en persluchtslangen zijn verkrijgbaar in ons assortiment.

De bierslangen moeten altijd goed en grondig schoon zijn en vrij van biersludge, biersteen en resten van drank. Hiervoor vindt u bij ons verschillende reinigingsmiddelen. Verontreinigingen kunnen leiden tot gezondheidsschade en het bier verliest smaak.

CO2-slangen

Naast de slangen voor bier zijn er ook slangen nodig voor CO2, die bijzonder veilig moeten zijn omdat ze zijn ontworpen voor een specifieke druk. We hebben bijvoorbeeld 1,5 meter lange slangen met een binnendiameter van 7 mm in ons assortiment. De slang is gemaakt van hoogwaardige en sterk belastbare SK-leidingen en heeft twee rechte tuiten, moeren en dichtingen. Andere lengtes zijn op aanvraag verkrijgbaar. Hogedrukslangen met SK-markering zijn ook geschikt voor het overpompen van koolstofdioxide.

Accessoires en gereedschap

Afdichtingen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt op bier- en CO2-slangen. Daarnaast heeft u ook bevestigingen, connectoren en moeren in verschillende uitvoeringen nodig. Afhankelijk van uw behoeften vindt u bij ons allerlei reserveonderdelen. Bovendien heeft u altijd zogenaamde tuiten nodig waar de slang doorheen gaat. Ze zijn ontworpen voor verschillende lengtes en diameters en kunnen recht of gebogen zijn. U kunt een set tuiten bestellen met moeren, klemmen en dichtingen.

Bovendien bieden wij gereedschap en accessoires aan. Slangklemmen met geïsoleerde handgreep of stevige slangensnijders zijn handige hulpmiddelen bij de installatie van het tapinstallatie en eventuele reparaties.

Geen tappen zonder bierleiding

Voor het gebruik van uw tapinstallatie heeft u verschillende accessoires nodig. Dit omvat met name een geschikte bierleiding waarmee het bier van het vat naar de tapkraan wordt getransporteerd. Zonder zo'n bierslang van de juiste dikte en lengte kunt u geen bier tappen. In onze winkel vindt u een ruime keuze aan hoogwaardige bierleidingen en bijpassende accessoires zoals afdichtingen en adapters.

De bierleiding beïnvloedt de tappdruk

Voor goede resultaten bij het tappen is de juiste bedrijfsdruk van het tapinstallatie cruciaal. Naast de temperatuur en het CO2-gehalte van het bier speelt de bierleiding ook een grote rol met betrekking tot de benodigde tappdruk. Zowel de diameter als de lengte zijn hierbij van belang. Hoe langer de bierleiding, hoe hoger de druk die nodig is om het bier van het vat naar de tapkraan te transporteren. Tegelijkertijd neemt de drukverlies toe bij een dunner leiding, dat gecompenseerd moet worden met behulp van CO2 of een andere techniek. Een bierleiding met een diameter van zeven millimeter en een lengte van vijf meter vereist doorgaans een hogere tappdruk dan een bierslang met een diameter van 10 millimeter en een lengte van drie meter. Bij een bierleiding met een diameter van zeven millimeter kunt u rekenen op een wrijvingsverlies van 0,1 bar voor elke twee meter leiding. Bij een bierslang met een diameter van 10 millimeter veroorzaakt elke zes meter leidinglengte een drukverlies van 0,1 bar.

De juiste bierleiding kiezen

Bierleidingen zijn verkrijgbaar in verschillende diameters. Welke bierslang in uw geval de juiste keuze is, hangt af van verschillende factoren. Afhankelijk van de afstand en het hoogteverschil van het vat naar de tapkraan en andere accessoires die worden gebruikt bij uw tapinstallatie, kan een andere bierleiding geschikt zijn. Aangezien een goed samengestelde tapinstallatie van invloed is op de resultaten bij het tappen, is het de moeite waard om ook wat aandacht te besteden aan ogenschijnlijk bijzaken, zoals de keuze van de bierleiding.

De bierleiding moet regelmatig worden gereinigd

Bier is een voedingsmiddel en vereist dus een grondige hygiëne. Dit geldt uiteraard ook voor de bierleiding. Reguliere reiniging is essentieel en helpt bij het voorkomen van afzettingen en bacteriën in het tapsysteem.

Deze kunnen niet alleen de smaak van het bier aantasten, maar ook ziektes veroorzaken. Reinig uw tapinstallatie inclusief de bierleiding regelmatig en voer indien nodig een grondige reiniging uit. Alleen zo kunt u ervoor zorgen dat uw tapinstallatie altijd voldoende schoon is en het getapte bier een uitstekende kwaliteit heeft. Dit is met name belangrijk in de horeca, maar uiteraard ook wanneer u thuis een tapinstallatie voor privégebruik heeft. Als u niet weet hoe u uw tapinstallatie inclusief de bierleiding op de juiste manier moet reinigen, vindt u overigens op de website van de Duitse Brouwersbond een uitgebreide handleiding met nuttige tips.

Koop hoogwaardige bierleidingen

Let bij het kopen van bierleidingen op dat de slangen bij uw tapinstallatie passen. Geef ook de voorkeur aan hoogwaardige producten, zoals degene die u in onze winkel kunt vinden. De bierleiding komt immers direct in contact met het bier. Het is daarom essentieel dat het materiaal geschikt is voor voedsel, zodat het geen schadelijke stoffen aan de drank kan afgeven.

De bierleiding correct aansluiten

Om probleemloos te kunnen tappen, is het niet alleen belangrijk om de juiste bierleiding te kopen. Deze moet ook op de juiste manier worden aangesloten. De tapinstallatie moet immers volledig dicht zijn. Anders kunnen er problemen ontstaan met de druk, kan bier lekken en kunnen de binnenkant van de bierslang en de tapinstallatie worden verontreinigd met bacteriën. Zorg er daarom absoluut voor dat u een geschikte bierleiding gebruikt en deze bevestigt met geschikte dichtingen, klemmen en beugels. Op deze manier voorkomt u problemen bij het tappen en zorgt u voor een perfecte werking van uw tapinstallatie.

Ons assortiment bierleidingen en accessoires

Of het nu gaat om meterwaren of kant-en-klare montagekits - bij ons vindt u zeker de juiste bierleiding. In ons assortiment hebben we bierslangen en CO2-slangen in alle gangbare diameters, zodat we voor elke behoefte een oplossing kunnen bieden. Daarnaast omvat ons aanbod alles, van tuiten tot afdichtringen en van klemmen tot beugels, die u nodig heeft voor een professionele aansluiting van uw bierleiding. Dit omvat onder andere hoogwaardige isolatieslangen die u kunt gebruiken voor de isolatie van uw drankleidingen. Koop uw bierleidingen en bijpassende accessoires bij ons in de winkel en vertrouw op bewezen kwaliteit van gerenommeerde fabrikanten voor de werking van uw tapinstallatie. Wij leveren uw bestelling snel en betrouwbaar op het door u gewenste adres, zodat u na aankoop geen onnodige wachttijden heeft.


Slang: bierleidingen, bierslangen, slangklemmen en toebehoren online kopen

Bij ik-tap.nl vindt u een uitgebreid assortiment aan bierleidingen en bierslangen van de hoogste kwaliteit. Of u nu een thuistapsysteem heeft of een grote bar runt, wij hebben de perfecte oplossing voor u. Onze producten zijn afkomstig van gerenommeerde merken en zijn ontworpen om een optimale stroom van het bier te garanderen. Hieronder vindt u enkele van de producten die u kunt vinden in onze categorie Slang:
  • Bierslangen van verschillende maten
  • Bierleidingen en vaatje-toebehoren
  • Drukslangen en slangklemmen voor het aansluiten van bierfusten
Onze bierleidingen en bierslangen zijn geschikt voor zowel de horeca als thuistapsystemen. Wij bieden bierslangen aan in diverse maten, zodat u altijd een product vindt dat past bij uw specifieke wensen en eisen. Bestel nu uw bierleidingen en bierslangen bij ik-tap.nl en profiteer van de scherpste prijzen en snelle levering. Onze toegewijde medewerkers staan altijd klaar om u te adviseren over de beste producten voor uw tap- of koelinstallatie. Kies voor de beste kwaliteit bierslangen en bierleidingen en bestel vandaag nog bij ik-tap.nl!