De kleine feestvaatjes van vijf liter zijn de klassieker voor elk verjaardagsfeest of voor vaderdag, ook hier zijn er tal van accessoires voor heerlijk biergenot. Feestvaatjes van 5 liter zijn verkrijgbaar bij tal van brouwerijen en, in tegenstelling tot flessen en blikjes, zijn ze borgloos. Het is ook eenvoudiger om op te ruimen: na het feest zijn er niet overal flessen rond. De vaten van 5 liter zijn ideaal voor feestjes thuis of voor barbecuen in de zomer. Iedereen kan naar believen bier tappen. Een hoogwaardig doseersysteem is vooral de moeite waard voor hobbybrouwers of voor degenen die regelmatig een tuinfeest organiseren.

Accessoires van hoge kwaliteit

De adapters voor de vijf liter vaten zijn van metaal en daarom zeer stabiel. De vaten kunnen worden aangesloten op een conventioneel tapsysteem. Dankzij de biertap kunt u ook de bierslang uit het doseersysteem verwijderen. Een terugslagklep maakt schoon doordringen mogelijk. U kunt dus vers bier in kleine hoeveelheden tappen. Er zijn afsluitpluggen voor vaten van vijf liter met ventilatiepluggen die samen met een adapter kunnen worden gebruikt.

Kleine drukverminderaars voor CO2-capsules, die ook rechtstreeks op de adapter of de vatsluiting kunnen worden aangesloten, zijn ook nuttig. Natuurlijk hebben we ook de koolstofdioxidecapsules in de aanbieding.

De 5 l feestvaten koelen

Natuurlijk wilt u koel bier hebben op de BBQ. Warm bier smaakt vaak muf en flauw, maar het koelen van de kleine vaten is niet altijd gemakkelijk. Koelmoffen die eenvoudig rond de vaten worden geplaatst, zijn daarom praktisch. Ze werken zelfs zonder elektriciteit. Kleine bierbierkoelkasten met een compressor beloven permanente koeling. U kunt zelfs rechtstreeks op het apparaat op vers bier tappen!

Ondanks de beste koeling moet het bier snel worden gedronken, niet alleen omdat het gewoon het beste vers smaakt. Na een paar dagen, afhankelijk van de opslagtemperatuur, vormen zich bacteriën en bacteriën en moet u de rest van het bier weggooien.

Partyvaatjes mobiel

En als u mobiel wilt zijn met het partyvat, is de mobiele tapset perfect. Kraankraan met schuimknop, kleine drukregelaar, adapter en afdichting garanderen het beste biergenot. Het tappen op partyvaten van vijf liter is ook mogelijk met kranen met een handpomp of automatische CO2.

U moet de vaten echter niet rollen, omdat dit veel schuim produceert, wat alleen later kan worden vermeden door het heel langzaam in te gieten. Overmatige druk creëert ook schuim, dus een kleine drukverminderaar wordt aanbevolen.

5 liter tapsystemen - perfect voor huis- en tuinfeesten

Vers getapt bier smaakt gewoon beter. Noch een ijskoud biertje in flessen
noch bier in blik met of zonder een zwevende widget kan hier volhouden. In restaurants maakt daarom meestal een
geschikt tapsysteem deel uit van de basisuitrusting en ook in de privé-ruimte
meer en meer bierliefhebbers willen niet zonder het perfecte biergenot.
Maar natuurlijk heeft niet iedereen een gebruik voor een professioneel biertapsysteem die kan worden verbonden met een enorm fust. Een fust van 5 liter
is daarom vaak de perfecte oplossing voor privégebruik.
Omdat u op deze manier kunt genieten van vers getapt bier zonder dat u zich in de kosten hoeft te storten. In onze winkel vindt u alles wat u nodig hebt om te tappen, van een biervat van 5 liter, van de compacte tapbierkoelkast tot de mobiele
tapset.

Voor wie is een dispenser van 5 liter geschikt?

Voor de horeca is een dispenser van 5 liter natuurlijk veel te klein. In het professionele
gebied worden daarom normaal gesproken andere systemen gebruikt die kunnen worden bediend met aanzienlijk grotere vaten
.
Als u echter niet elke keer op stap wilt gaan om te genieten van een vers getapt biertje, < br /> vindt de perfecte oplossing in een fust van 5 liter. Een dergelijk systeem is bijvoorbeeld ideaal als hoogtepunt voor verjaardagsfeestjes of andere festiviteiten in een privé-setting.
De inhoud van een partyfust van 5 liter is ideaal en ook met een vrij
kleine Aantal gasten een prima hoeveelheid. Tegelijkertijd is het een welkom en vooral smakelijk alternatief voor het bier uit de fles dat meestal wordt geserveerd op privéfeesten.

Waarom u ook een tapsysteem nodig heeft voor vaten van 5 liter

Er is waarschijnlijk nauwelijks een bierdrinker die nog niet heeft geprobeerd om direct op een partyvaatje van 5 liter te tappen
. Het resultaat is echter altijd hetzelfde. In het begin, in plaats van
bier, komt er bijna alleen schuim uit het vat. Uiteindelijk smaakt het bier muf
en bevat het bijna geen koolstofdioxide.
Dit is vervelend omdat je iets verkeerd hebt gedaan , maar veelvanwege de ontbrekende technologie of de ontbrekende tapdruk. Als u niet het juiste keukengerei had voor een groot biervat, zou het resultaat hetzelfde zijn.

De werkdruk van de dispenser van 5 liter

Om vers bier te kunnen tappen, is het van cruciaal belang, zelfs met een klein tapsysteem van 5 liter, om ervoor te zorgen dat de werkdruk voldoende is. Omdat het vat onder druk staat vanwege het
koolzuur dat is ontstaan ​​door de gisting van het bier.

Als het biervat nu eenvoudig wordt geopend, komt de koolstofdioxide vrij uit het bier. Als gevolg hiervan treedt aanvankelijk overmatige schuimvorming op zoals beschreven. Dit maakt
uitgifte praktisch onmogelijk en het bier dat in het vat achterblijft verliest zijn koolstofdioxide en
smaakt oud.
Om dit tegen te gaan is een 5 liter dispenser met CO2-capsule
bijvoorbeeld geschikt en kleine drukverminderaar. Met de CO2-capsule wordt bij het doseren een voldoende
tegendruk gegenereerd, die met de kleine drukregelaar op de juiste sterkte kan worden ingesteld.
Op deze manier is het ondanks de compacte afmetingen van het tapsysteem mogelijk schuimvrij bier te tappen uit een 5 liter feestvat.

De tap van 5 liter moet regelmatig worden schoongemaakt

In principe is het vanzelfsprekend dat hygiëne in verband met voedsel moet worden gewaarborgd. Dit geldt natuurlijk ook voor een tap van 5 liter.
Als deze niet regelmatig wordt gereinigd, hopen zich bacteriën en
aanslag op. Dit heeft niet alleen invloed op de smaak van het bier, maar kan ook ziekte veroorzaken.
Besteed speciale aandacht aan de verzorging van uw 5 liter-tapsysteem en
reinig het apparaat na elk gebruik grondig , Trouwens, je zorgt ook voor een langere levensduur en zorgt ervoor dat je zo lang mogelijk van je tap zult genieten.

De koeling van de dispenser van 5 liter

In normale tapsystemen wordt het bier meestal gekoeld op de weg naar de kraan door middel van natte of droge koeling. Bij doseersystemen van 5 liter is dit echter niet het geval. Om deze reden is het hier vooral belangrijk dat het vat zelf voldoende koelt.
Dit verbetert de smaak en maakt het ook gemakkelijker om te tappen omdat koud bier
minder koolstofdioxide uitstoot en dus minder Tegendruk is vereist.
Om het vat koel te houden is bijvoorbeeld een koelhuls geschikt om
aan te zetten. Deze oplossing is vooral praktisch op reis. Omdat het voorkomt dat
het vat volledig opwarmt zonder elektriciteit.
Als alternatief kunt u als dispenser van 5 liter ook een geschikte
bierbierkoelkast met CO2-drukregelaar en compensatorkraan gebruiken. Dit houdt ook
uw 5-liter feestvat op de juiste temperatuur en stelt u in staat om met uw vrienden te genieten van een perfect
bier.