Compensatorkraan biertap: Ontdek de beste tapkraan voor thuis en professioneel gebruik

Als u op zoek bent naar de perfecte tapkraan voor je thuisbar, tuinhuis of horecazaak, dan is de compensatorkraan biertap precies wat u nodig hebt. Deze tapkraan stelt u in staat om elk type bier met precisie en zorg te schenken, terwijl u tegelijkertijd de juiste druk behoudt voor het perfecte schuim. Bij ik-tap.nl bieden we een uitgebreid assortiment aan tapkranen en toebehoren, inclusief de beste compensatorkranen biertaps op de markt.

Ontdek de voordelen van de compensatorkraan biertap

Een compensatorkraan biertap is niet zomaar een tapkraan, het biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere kranen op de markt. Ten eerste kunt u hiermee de druk van het bier beter afstellen, waardoor u altijd een consistente smaak en schuimkraag hebt. Dit is vooral belangrijk voor professionele kroegen en restaurants waar een constante bierkwaliteit vereist is. Bovendien maakt de compensatorkraan biertap het mogelijk om elk type bier te tappen, van pils tot IPA, zonder dat u de druk hoeft aan te passen.

Hoe onderhoudt u uw compensatorkraan biertap?

Om uw compensatorkraan biertap in perfecte staat te houden, is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Bij ik-tap.nl bieden we een aantal biertapreinigingsmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor de reiniging van uw tapinstallatie. Deze middelen helpen om de leidingen en kranen schoon te houden en voorkomen dat er schimmel en bacteriën in uw bier terechtkomen. Zorg er ook voor dat u de tapkraan regelmatig uit elkaar haalt en schoonmaakt om ervoor te zorgen dat deze soepel blijft werken.

Bestel uw compensatorkraan biertap en accessoires vandaag nog bij ik-tap.nl

Bij ik-tap.nl hebben we een uitgebreid assortiment aan compensatorkranen biertaps en accessoires. Of u nu op zoek bent naar een kraan voor thuis of een professionele kroeg, bij ons vindt u gegarandeerd de perfecte tapkraan voor uw behoeften. Daarnaast bieden we ook een reeks schoonmaakmiddelen en biertapreinigingsmiddelen, waarmee u ervoor kunt zorgen dat uw tapinstallatie in topconditie blijft. Bestel vandaag nog uw compensatorkraan biertap en andere tapaccessoires bij ik-tap.nl en geniet van de beste bieren met de perfecte schuimkraag.

 • Biertap
 • Tapkraan
 • Biertapreiniging
 • Schoonmaakmiddelen

 • Een tapkraan is een hulpstuk dat wordt gebruikt om inhoud te legen uit een vloeistofgeleid systeem, d.w.z. een pijpleiding of een container. Bij het tappen van bier is de container een fust. Tap wordt vaak ook wel biertap genoemd. Technisch gesproken worden kranen afgesloten omdat de vloeistofstroom volledig open of gesloten is. De kraan is helemaal dicht.

  We hebben zuigerkranen en compensatorkleppen. Veel modellen zijn chroom of messing, sommige ook verguld en zijn daarom een ​​echt visueel hoogtepunt. Kranen zijn gewoon onderdeel van de apparatuur in elke pub en een hoogwaardige kraan mag ook niet ontbreken in het privé-tapsysteem.

  Eenvoudig openen en sluiten In tegenstelling tot een klep waarbij u meerdere keren moet draaien, kan een kraan snel worden geopend en gesloten met een 1/4 slag. Bij sommige vaten is de kraan al aan het vat bevestigd. Als dit niet het geval is, tikt u met een hamer op de kraan. Dit is het zogenaamde tikken.

  Compensator

  Een normale biertap regelt de stroom van de drank in het glas. Een compensatorkraan daarentegen heeft een mondstuksysteem, zodat u zonder schuim drankjes kunt tappen. Hiervoor heeft de compensatieklep een hogere druk nodig. Het verschil is alleen zichtbaar vanaf de buitenkant met een kleine verstelhendel aan de zijkant, die wordt gebruikt om de stroomdoorsnede binnen te veranderen. Een compensatorkraan is met name geschikt voor cola of limonadedranken. Compensatorkranen hebben vaak een zogenaamde "schuimknop" voor het vervormen van het schuim. Een stevige tap is vereist voor stevige bieren zoals Guinness. Stevige bieren hebben stikstof nodig, waardoor een bijzonder romig schuim ontstaat.

  De kraan en accessoires reinigen

  Demonteer de kranen altijd voor reiniging. Dit is de enige manier om de binnenkant grondig te reinigen. De kraan komt in direct contact met de drank en moet daarom altijd schoon zijn. Aanslag kan schadelijk zijn voor de gezondheid en het bier verliest zijn smaak. Een schoonmaakborstel is een goede hulp bij het reinigen. Je kunt de kraan ook grondig reinigen met een balg.

  U vindt ook verschillende hulpmiddelen voor tapkranen. Een tapsleutel helpt bijvoorbeeld om de wartelmoer los te draaien. Uw bier smaakt nog beter met hoogwaardige kranen, hygiënische schoonmaakmiddelen en tal van accessoires!

  Perfect getapt bier dankzij de compensatorkraan

  Tapbier moet worden geleerd. Voor perfect biergenot moet het bier op de juiste temperatuur zijn en moet het worden geserveerd met een fijne schuimkroon in een geschikt glas.
  Een geschikt biertapsysteem maakt dit veel eenvoudiger.
  Naast een Flow tapkraan kan een zogenaamde compensatortap
  ook worden gebruikt voor tappen. Dit heeft een aantal voordelen en is daarom niet alleen geschikt voor het tappen van frisdranken, maar ook voor bier.

  Schuimvrij bier tappen

  Draai gewoon de kraan open en laat het bier in het glas stromen.
  is eigenlijk vrij eenvoudig. Maar biertappen werkt natuurlijk niet zo eenvoudig.
  Als de druk aan de uitlaat van de kraan te hoog is, er sprake is van overmatig
  schuim en het bier kan niet goed worden afgetapt.
  Om dit tegen te gaan, moet de druk worden verminderd. Op deze manier wordt
  de vorming van schuim vermeden en kan het bier zonder schuim worden getapt.

  Depressurisatie met een drukverlagende slang

  Er zijn verschillende manieren om de druk te verlichten. Een daarvan is het gebruik van een zogenaamde drukverlagende slang. Het is een lange lijn in de vorm van een spiraal. Hierdoor stroomt het bier op weg naar de kraan, waardoor de druk langzaam wordt opgeheven.
  Hoe langer de drukverlagende lijn is, hoe verder de druk kan worden verlaagd voordat het bier wordt getapt. De ideale lengte van de slang is afhankelijk van
  verschillende factoren en kan daarom in het algemeen niet worden gezegd.

  Drukverlaging met een compensatorkraan

  In plaats van een drukverlagende slang, kan een
  compensatorkraan ook worden gebruikt om de druk te verlichten bij het tappen van bier. Dit is zo ontworpen dat de druk volledig
  binnen de compensatorkraan tot de gewenste sterkte kan worden verlaagd.
  Bovendien heeft een compensatorkraan een hendel waarmee de
  doorvoersnelheid kan worden geregeld. Op deze manier is een flexibele
  aanpassing aan de heersende druk mogelijk bij het doseren, zodat een optimaal
  resultaat altijd kan worden bereikt bij het serveren.

  Verschil tussen Stouttapkraan en compensatorkraan

  Een compensatorkraan werkt op een hogere druk dan een normale zuigerkraan
  . Met dit laatste kan het bier alleen worden gebruikt bij een druk van ongeveer 0,4 tot 0,6 bar

  Als de druk aanzienlijk hoger is, komt vaak alleen schuim uit het
  doseersysteem.
  Met een compensatorkraan is een druk van 1,3 of 1,4 bar echter geen probleem.
  De speciale constructie binnenin vermindert de druk van het instromende bier voordat het de kraan verlaat.

  Tap bier met een compensatorkraan

  Het bier
  moet vooraf worden gekoeld zodat de dispenser naar wens werkt met een compensatorkraan. Idealiter zou het een temperatuur van ongeveer vier tot
  zes graden moeten hebben om te tappen.Na het tappen moet de stroom door de compensatieklep eerst op het hoogste niveau worden ingesteld Op deze manier kan de lucht uit de bierleiding worden geduwd vóór het eerste biertje. Wanneer dit is gedaan, kunt u de stroom verminderen en beginnen met de biertap. Pas de stroom aan zodat een continue, heldere straal uit de compensatorkraan stroomt .

  Voordelen van een compensatorkraan

  Het grote voordeel van het verlagen van de druk met een compensatorkraan is met name dat het
  extreem flexibel en ruimtebesparend is. Gebruik een compensatorkraan en er is geen behoefte aan een drukverlagende lijn, om een schuimvrij biertje te tappen. Een compensatortap maakt een min of meer schuimvrije tap van verschillende bieren mogelijk, zoals tarwe of pils, en kan zowel in systemen met een zeer korte pijp worden gebruikt als voor rechtstreeks uit het vat tappen.

  Een compensatorkraan van hoge kwaliteit loont

  Het is raadzaam om een ​​goede kwaliteit compensatorkraan te kopen. Omdat bijzonder goedkope modellen met kunststof componenten heel gemakkelijk aan de binnenkant krassen bij het reinigen. Na verloop van tijd leidt dit ertoe dat het bier steeds meer schuimt
  bij het tappen en de tap relatief snel moet worden vervangen. Met een compensatortap van roestvrij staal, aan de andere kant, kunt u er zeker van zijn dat dit langer goed gaat en zorgt voor een schuimvrij biertje. De extra kosten waarmee u rekening moet houden, zijn meestal beheersbaar en in elk geval goed ingedeeld.

  Grote selectie van compensatorkranen in onze winkel

  In onze winkel vindt u een grote selectie van verschillende compensatorkranen, die u kunt gebruiken voor perfecte resultaten met schuimvrij biertappen.

  Kies tussen roestvrijstalen compensatorkranen en verchroomde of vergulde modellen met verschillende schroefdraadlengtes om de kraan te kiezen die aan uw eisen voldoet.Koop uw compensatorkraan direct online en bestel gemakkelijk wij bezorgen op het gewenste adres. Profiteer van lage prijzen en snelle verzending van uw compensatorkraan en andere producten met betrekking tot uw biertapsysteem  Veelgestelde vragen over Compensatorkraan biertap

  • Wat is een compensatorkraan biertap?

   Een compensatorkraan biertap is een kraan die zorgt voor de juiste druk en temperatuur bij het tappen van bier. Hierdoor wordt de kwaliteit van het bier verbeterd en kan het bier efficiënter getapt worden.

  • Waarom is een compensatorkraan biertap belangrijk?

   Een compensatorkraan biertap is belangrijk omdat het zorgt voor de juiste druk en temperatuur bij het tappen van bier. Hierdoor wordt de kwaliteit van het bier verbeterd en kan het bier efficiënter getapt worden. Dit resulteert in het meest verse en smakelijke biertje.

  • Welke voordelen heeft een compensatorkraan biertap?

   Een compensatorkraan biertap heeft verschillende voordelen, waaronder:

   • Verbeterde kwaliteit: een compensatorkraan zorgt voor de juiste druk en temperatuur, wat resulteert in het meest verse en smakelijke biertje.
   • Efficiëntie: dankzij de juiste druk en temperatuur kan een compensatorkraan biertap het bier sneller en efficiënter tappen.
   • Veelzijdigheid: door het brede aanbod van modellen en accessoires kan een compensatorkraan biertap gebruikt worden in zowel thuis- als professionele omgevingen.
  • Hoe kies ik de juiste compensatorkraan biertap?

   Bij het kiezen van de juiste compensatorkraan biertap is het belangrijk om te kijken naar de behoeften en wensen. Bij ik-tap.nl vindt u een breed assortiment biertappen van de hoogste kwaliteit. Kies uit een scala aan kraanmaterialen, koppelstukken, hendels en andere accessoires. Voor iedere tapgelegenheid hebben wij passende apparatuur in huis.

  • Hoe installeer ik een compensatorkraan biertap?

   De installatie van een compensatorkraan biertap is afhankelijk van het model en merk. Bij aankoop van een compensatorkraan biertap bij ik-tap.nl ontvangt u een handleiding voor de installatie. Indien gewenst kunt u ook gebruik maken van onze installatieservice.

  • Hoe onderhoud ik een compensatorkraan biertap?

   Het onderhoud van een compensatorkraan biertap is belangrijk voor de levensduur en kwaliteit van de tap. Bij ik-tap.nl vindt u verschillende onderhoudsproducten voor uw tap. Raadpleeg de handleiding voor het juiste onderhoud van uw specifieke model.


  Ontdek ons brede assortiment Compensatorkranen biertap

  In deze categorie vindt u een uitgebreid aanbod van verschillende soorten compensatorkranen biertap. Of u nu een thuiskroeg heeft of een professionele bar wilt inrichten, bij ik-tap.nl vindt u zeker een tapkraan die bij uw behoeften past. We hebben verschillende modellen en merken, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Kies uit een scala aan kraanmaterialen, koppelstukken, hendels en andere accessoires. Voor iedere tapgelegenheid hebben wij passende apparatuur in huis.
  Bij ik-tap.nl staan we voor kwaliteit en professionaliteit. Ontdek ons assortiment compensatorkranen biertap en bestel vandaag nog. Wij zorgen voor de snelle levering en uitstekende service. Of u nu op zoek bent naar een enkele tapkraan of een compleet tapsysteem, bij ons vindt u het juiste product. Bezoek onze website en ontdek ons brede assortiment taptechnieken.