Zelf likeur maken: wij hebben de juiste accessoires

Likeuren hebben een ongelooflijk breed scala aan smaken te bieden. Er moet daarom een geschikte likeur zijn om te kopen voor bijna alle Voorkeuren. Daarnaast is het zelfs mogelijk om met relatief weinig moeite zelf likeuren te maken. 

Als u het wilt proberen, vindt u diverse sets met praktische gebruiksvoorwerpen voor de productie van zelf likeur maken in onze winkel.

Zelf likeur maken - het belangrijkste in één oogopslag

  • Likeuren zijn aromatische geesten die ten minste 100 gram suiker per liter bevatten.
  • De meeste likeuren bevatten tussen de 15 en 35 volumeprocent alcohol.
  • De selectie van likeuren is groot en omvat onder andere kruiden-en fruitlikeuren evenals room-en eierlikeuren.
  • Met de juiste ingrediënten en een beetje geduld kan likeur gemakkelijk zelf gemaakt worden.
  • Naast klassieke vruchtenlikeuren kunnen ook uitzonderlijke likeuren worden gemaakt met een beetje creativiteit.
  • In onze winkel vindt u praktische sets, waarmee u uw zelf likeur maken bijzonder gemakkelijk kunt bereiden.

Wat is likeur?

Likeuren zijn sterke dranken met een bijzonder aromatische smaak en een relatief hoog suikergehalte. Een liter likeur bevat minstens 100 gram suiker. Het alcoholgehalte kan aanzienlijk variëren van variëteit tot variëteit. In de regel varieert het van 15 tot 35 volumeprocent. Sommige likeuren bevatten echter ook aanzienlijk meer of minder alcohol.

Verschillende soorten likeuren

Zo verschillend als het alcoholgehalte kan zijn, zo divers is de selectie van verschillende soorten likeuren. Naast kruidenlikeuren zijn er bijvoorbeeld roomlikeuren en eierlikeuren. Daarnaast zijn vruchtenlikeuren ook erg populair.

De grote variëteit zorgt ervoor dat er voor bijna elke smaak een geschikte likeur beschikbaar is. Als u nog steeds niet vindt wat u zoekt of gewoon iets nieuws wilt proberen, kunt u ook zelf likeur maken.

De hoeveelheid werk is minder dan je zou denken. Dus het is het waard om het één keer te proberen. Daarnaast is een zelf likeur maken ook een geweldig cadeau waarmee je een vriend of familielid een heel speciale traktatie kunt geven.

Zelf likeur maken: welke ingrediënten zijn nodig?

Natuurlijk, als je je eigen likeur wilt maken, heb je de juiste ingrediënten nodig. Voor een klassieke vruchtenlikeur heb je meestal een halve kilo fruit, 250 gram suiker en 750 milliliter alcohol nodig.

Bij het kiezen van een bepaald soort fruit, kunt u zich volledig laten leiden door uw persoonlijke smaak. Gebruik bijvoorbeeld kersen, frambozen, peren of appels om zelf een vruchtenlikeur te maken.

Welke alcohol is geschikt voor zelf likeur maken?

Een high-proof alcohol is natuurlijk een van de hoofdingrediënten van de zelf likeur maken. Welke soort alcohol het meest geschikt is, hangt enerzijds af van de eigen smaak en anderzijds van het soort likeur dat bereid moet worden. Rum, graan of wodka, onder andere, worden hier overwogen. Hoe beter het type alcohol past bij uw project, hoe meer tevreden u zult zijn met het resultaat op het einde.

Bereiding van de ingrediënten voor de zelfgemaakte likeur

In de praktijk blijkt de bereiding van zelf likeur maken verrassend eenvoudig te zijn. Als u een vruchtenlikeur wilt maken, moet u eerst het fruit bereiden. Was de vruchten grondig en verwijder zo nodig de schil en de pitten. Grotere vruchten, zoals appels, moeten ook klein gesneden worden. Als u niet-eetbare vruchten, zoals kweeperen, in rauwe staat gebruikt, moeten ze ook worden gekookt voordat u kunt beginnen met de eigenlijke bereiding van uw zelf likeur maken

Bereid de likeur en wacht

Zodra de voorbereidingen zijn voltooid, is het tijd om de likeur te starten. Hiertoe worden de alcohol, de suiker en de vruchten in een geschikt vat gevuld, dat vervolgens zo luchtdicht mogelijk wordt afgesloten.

Het vat met de zojuist ingestelde likeur moet op een donkere en koele plaats worden bewaard. Alles wat je nu nodig hebt is een beetje geduld. Afhankelijk van het soort fruit dat u gebruikt, kunt u verwachten dat uw likeur tussen de vier en acht weken duurt.

Creatieve ideeën voor speciale likeuren

Hoewel de meeste likeuren zijn gemaakt van fruit, hoeft u zich natuurlijk niet te beperken tot fruit bij het bereiden van uw zelf likeur maken. U bent van harte welkom om uw creativiteit de vrije loop te laten. De mogelijkheden zijn zeer divers. Zelfs snoepjes of chocolaatjes zijn heel geschikt om zelf heel speciale likeuren te maken.

Daarnaast kunt u trouwens ook verschillende kruiden gebruiken om uw zelf likeur maken te verfijnen. Probeer bijvoorbeeld peperkoekkruid, waarmee u een Kersttouch aan uw likeur kunt toevoegen, of vanille, die ideaal is voor het verfijnen van een aardbeienlikeur.

Wees dus open en creatief wanneer je zelf je eigen likeuren maakt. U zult verrast zijn wat voor geweldige creaties u kunt slagen met een beetje experimenteren.

Hoe lang gaat zelf likeur maken mee?

De houdbaarheid van een zelfgemaakte likeur hangt af van verschillende factoren. Als u hebt besloten om een eenvoudige vruchtenlikeur te bereiden, kunt u meestal verwachten dat het enkele maanden zal duren dankzij de alcohol die het bevat.

Bij room-of eierlikeuren daarentegen kun je ervan uitgaan dat ze slechts twee tot vier weken eetbaar blijven en daarom snel moeten worden opgebruikt.

Zelfgemaakte schnaps voor de zelf likeur maken

In principe is het natuurlijk heel goed mogelijk om de drank die je nodig hebt voor de likeur zelf te verbranden met een still. Echter, iedereen die besluit om deze route te nemen dient zich vooraf te informeren over de toepasselijke wetgeving. Omdat particulieren niet in alle landen hun eigen schnaps mogen verbranden.

In Duitsland mogen distilleerders bijvoorbeeld niet particulier worden gebruikt voor de productie van alcohol. Als je zelf likeur wilt maken, heb je geen andere keuze dan een gekochte schnaps te pakken.

Sets voor zelf likeur maken online kopen

Als u zelf likeur wilt maken en daarvoor het juiste gereedschap nodig hebt, bent u bij ons aan het juiste adres. In onze winkel vindt u diverse sets met gebruiksvoorwerpen om zelf likeur te kunnen maken.

Koop de set van uw keuze gemakkelijk online en begin binnenkort zelf uw eerste likeur te maken. We zijn er zeker van dat u er veel plezier aan zult beleven en misschien zelfs een nieuwe hobby voor uzelf zult ontdekken.