Gastro-koelwerkbanken voor elke behoefte

Koelwerkbanken of toonbanken behoren tot de absolute basisuitrusting in de gastronomie, zonder welke praktisch geen zaken kunnen. Ze zorgen met name voor perfect gekoelde dranken, maar zorgen er ook voor dat bewaarde etenswaren niet te snel bederven.

In onze online shop vind je koelwerkbanken en toonbanken voor de horeca in verschillende uitvoeringen en maten. Of het nu gaat om een ​​compacte drankenkoelkast of een complete koelwerkbank met geïntegreerde spoelbak - bij ons vindt u zeker een passend model.

Veelzijdige gastro-koelwerkbanken

Bij een gastro-gekoelde toonbank is het vanzelfsprekend dat het niet alleen belangrijk is dat de inhoud voldoende gekoeld wordt. Daarnaast moet het natuurlijk ook passen bij de eisen van het betreffende bedrijf. Het maakt immers een groot verschil of de gastro-gekoelde toonbank alleen gebruikt mag worden voor het bewaren van eten en drinken of dat de inhoud ook op een aansprekende manier gepresenteerd moet worden aan de gasten van het restaurant.

Er is een grote keuze aan verschillende modellen. Het zou daarom normaal gesproken geen probleem moeten zijn om een ​​geschikte gastro-gekoelde toonbank te vinden die perfect is voor uw doeleinden.

Wat is belangrijk bij het kopen van een gastro-koelwerkbank

Als u een gekoelde toonbank of een gastro-gekoelde toonbank wilt kopen, moet u met een paar dingen rekening houden. Want hoe nauwkeuriger het model van uw keuze overeenkomt met uw eisen en ideeën, hoe beter.

De volgende punten zijn vooral belangrijk bij het kopen van een gastro-gekoeld werkblad:

 • grootte
 • Koeltechnologie
 • Uitrusting
 • Hoe groot moet een koelwerkblad zijn?

  Coole toonbanken zijn verkrijgbaar in tal van verschillende maten. Terwijl bijzonder compacte koelkasten iets meer dan 60 centimeter breed zijn, hebben grotere gastro-koelwerkbanken soms een breedte van meer dan drie meter.

  Welke maat in jouw geval de juiste is, kan natuurlijk niet in algemene termen worden gezegd. Doorslaggevend zijn onder meer de beschikbare ruimte en de gebruikelijke hoeveelheid eten en drinken die je erin wilt bewaren.

  Voor de aankoop is het daarom raadzaam om wat tijd te investeren en het beschikbare vloeroppervlak te meten. Zodra dat is gebeurd, kunt u in onze winkel de juiste gekoelde toonbank kiezen.

  Welke koeltechnologieën zijn er?

  Koelapparaten zijn verkrijgbaar met verschillende koeltechnologieën. Om de binnenkant van de gekoelde toonbank op de juiste temperatuur te brengen, kan zowel stille koeling als convectiekoeling worden gebruikt.

  Beide koeltechnieken hebben voor- en nadelen. Welke variant u moet kiezen, hangt af van uw individuele ideeën en het beoogde gebruik van de toonbank.

  Koelapparatuur met stille koeling

  Koelwerkbanken die zijn uitgerust met stille koeling hebben een koelunit die meestal aan de buitenkant van het apparaat wordt gemonteerd. De stille koeling wordt vaak statische koeling genoemd. Het heeft als bijzonder voordeel dat koeltoonbanken met stille koeling erg stil zijn, zodat hun werking in de logeerkamer niet als storend wordt ervaren.

  Daarnaast zijn koelwerkbanken met stille koeling geschikt voor het bewaren van onverpakte etenswaren, die bij toestellen met convectiekoeling relatief snel kunnen uitdrogen.

  Koelwerkbanken met stille koeling hebben ook enkele nadelen. Enerzijds is het in het onderste deel van de toestellen altijd een paar graden kouder dan in het bovenste deel. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het plaatsen van de toonbank.

  Aan de andere kant staat statische koeling meestal geen snelle afkoeling toe, wat een probleem kan zijn, vooral wanneer gekoelde toonbanken vaak worden geopend.

  Koelwerkbanken met convectiekoeling

  Koelwerkbanken met convectiekoeling zijn voorzien van een ventilator. Deze blaast de koude lucht naar binnen en zorgt ervoor dat deze daar gelijkmatig wordt verdeeld. Op deze manier kunnen te grote temperatuurverschillen binnen de gekoelde toonbank worden vermeden.

  Daarnaast zorgt de convectiekoeling ervoor dat de temperatuur binnen snel weer wordt afgekoeld na opening.

  Net als koelwerkbanken met stille koeling, hebben modellen met convectiekoeling ook enkele nadelen. Deze omvatten met name het relatief hoge geluidsniveau en het feit dat de luchtstroom veroorzaakt door de ventilator onverpakte etenswaren zeer snel kan uitdrogen.

  Toch zijn gastro-koelwerkbanken in de meeste gevallen voorzien van convectiekoeling. Want vooral bij het serveren van dranken in drukke horecagelegenheden wegen de voordelen qua prestatie meestal duidelijk op tegen de mogelijke nadelen.

  Constructie en uitrusting van de gekoelde toonbank

  Naast het formaat en de koeltechniek moet je natuurlijk ook de juiste constructie en uitrusting kiezen voor je eigen eisen. Voordat u een model kiest, moet u daarom eerst bedenken wat voor u belangrijk is. Wil je bijvoorbeeld het drankenassortiment van je bedrijf op een aansprekende manier presenteren, kies dan voor een gekoelde toonbank met glazen deuren. Op deze manier kunnen uw klanten in één oogopslag zien welke dranken u aanbiedt, wat zeker een verkoopbevorderend effect kan hebben.

  Wil je daarentegen de gekoelde toonbank onder de toonbank plaatsen zodat de deuren toch uit het zicht van je gasten zijn, dan is een gekoelde toonbank met glazen deuren niet per se nodig.

  Naast verschillende deuren zijn er ook koelwerkbanken met en zonder spoelbak. Ook hier is de beslissing aan jou. Omdat afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse een ander model wellicht de juiste keuze is.

  Wat kosten gastro-koelwerkbanken?

  De kosten waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een gastro-koelwerkbank kunnen aanzienlijk variëren, zodat algemene uitspraken hierover nauwelijks mogelijk zijn. Voordelige, compacte koelapparaten zijn in onze winkel bijvoorbeeld voor een kleine 1.000 euro verkrijgbaar. Voor een grote gekoelde toonbank die ruimte biedt aan grotere hoeveelheden dranken, kunnen er al gauw enkele 1.000 euro in rekening worden gebracht.

  Hoe dan ook, de prijs zou sowieso niet het enige criterium moeten zijn bij het kopen van een gastro-gekoelde toonbank. Zeker bij koelwerkbanken die in de professionele sector gebruikt worden is een robuust ontwerp immers erg belangrijk. Als je hier aan de verkeerde kant spaart, moet je er meestal rekening mee houden dat het model van je keuze veel sneller kapot gaat en dat je relatief vroeg op zoek moet naar een vervanger.

  Hoeveel elektriciteit verbruiken gastro-koelwerkbanken?

  Terwijl vaatwassers en vele andere elektrische apparaten alleen worden ingeschakeld wanneer dat nodig is, is een gekoeld werkblad meestal de klok rond in bedrijf. Het stroomverbruik van het betreffende model mag daarom niet worden onderschat.

  In principe kun je er natuurlijk van uitgaan dat het verbruik hoger is naarmate de betreffende gekoelde toonbank groter is. Daarnaast speelt natuurlijk ook een rol hoe vaak de deuren van de toonbank worden geopend. Want elke keer dat je iets eruit haalt, komt er warme lucht naar binnen, waardoor de koelkast onvermijdelijk weer moet afkoelen.

  Schone gastro-gekoelde toonbanken

  Het onderwerp hygiëne speelt een belangrijke rol in de gastronomie. Dit geldt natuurlijk ook voor koelwerkbanken, die regelmatig schoongemaakt dienen te worden. Dit voorkomt niet alleen de vorming van ziektekiemen. Bovendien gaat een goed onderhouden gastro-gekoelde werkbank doorgaans aanzienlijk langer mee.

  Als u regelmatig voor het schoonmaken zorgt, is de inspanning die ermee gemoeid is meestal beheersbaar. Gebruik een zo mild mogelijk reinigingsmiddel en een zachte poetsdoek om krassen op het oppervlak van uw koeltoonblad te voorkomen. Indien nodig kunt u bestaande glazen deuren natuurlijk reinigen met een in de handel verkrijgbare glasreiniger.

  Koop gastro-koelwerkbanken van hoge kwaliteit

  Bent u op zoek naar een nieuwe gastro-koelwerkbank, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Want in onze online shop vindt u voor elke behoefte een grote keuze aan koelwerkbanken.

  Koop uw nieuwe gastro-koelwerkbank gemakkelijk online. Wij bezorgen uw bestelling snel en betrouwbaar op het adres van uw keuze. Naast lage prijzen profiteert u wanneer u in onze winkel winkelt, van hoogwaardige producten en eersteklas service, waarmee we al talloze klanten indruk hebben gemaakt